Sigilată cu un strat de impermeabilizare: Pași pentru lucrarea de impermeabilizare

Puteți face singur impermeabilizarea băii. Aveți nevoie doar de o anumită abilitate și de cunoașterea secvenței în care ar trebui să lucrați la etanșarea băii.

Chiar dacă utilizați plăci de gips-carton rezistente la umiditate pentru a construi pereți despărțitori pentru baie, joncțiunea sa cu baia trebuie să fie impermeabilizată. Singura mică diferență este că nu trebuie să amorsați placa înainte de a aplica hidroizolația.

Pregătirea suprafeței Acesta este cel mai important pas în impermeabilizarea băii. Dacă mortarul de etanșare de foarte bună calitate este întins pe o suprafață prost pregătită, acesta va începe în curând să se desprindă, să se crape sau să se deformeze și, în cele din urmă, să lase să pătrundă umiditatea.

Nivelare . Abateri admise nu mai mult de 2 mm ( fără proeminențe ascuțite ). Suprafața trebuie să fie aproape perfect uniformă.

Suprafața trebuie decontaminată pentru a elimina substanțele care ar putea împiedica aderența mortarului: îndepărtați petele cauzate de mortar, lac, vopsea etc.. Apoi, tot praful este îndepărtat ( de asemenea, previne aderența )- Un aspirator normal va face treaba.

Amorsare. Înainte de impermeabilizare, se aplică un grund pe substrat. Se alege în funcție de modul în care suprafața absoarbe umiditatea. Dacă alegeți un tip greșit de adeziv, acesta poate strica totul. Suprafețe poroase ( șapă de ciment, tencuială, beton, etc.. ) nu este necesar niciun grund dacă se utilizează o membrană de impermeabilizare din ciment-polimer. În acest caz, suprafața este pur și simplu umezită cu apă de la un aspersor sau de la un burete. Acest lucru împiedică uscarea prea rapidă a mortarului de impermeabilizare.

Citește mai mult  Pasul 1. Să facem un plan de măsurare

Atenție la articulații! Înainte de a aplica hidroizolația, trebuie acordată o atenție deosebită îmbinărilor dintre pereți și podea, deoarece acestea sunt principalele puncte de scurgere. O soluție bună este de a le sigila cu bandă adezivă. Puteți să bateți cuie pentru a acoperi golurile din aceste locuri, dar acestea creează neregularități care sunt mai dificil de lucrat

Amestecare Nu ar trebui să aveți probleme cu membranele de impermeabilizare pe bază de bitum sau de polimeri. Acestea sunt vândute sub formă gata de utilizare. Pur și simplu deschideți ambalajul și începeți să pulverizați. Amestecurile pe bază de ciment sunt disponibile sub formă de materiale uscate în vrac. Multe dintre ele necesită diferite cantități de apă pentru preparare și sunt întotdeauna menționate pe ambalaj. După ce ați umplut rezervorul cu apă ( temperatura optimă este cameră ) se aplică amestecul.

Nu uitați că, la instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală, trebuie utilizate membrane de impermeabilizare adecvate pentru temperaturi ridicate.

Se amestecă bine imediat pentru a forma o masă omogenă, fără cocoloașe. Această operațiune poate fi făcută manual, dar este mai bine să folosiți un burghiu electric cu o duză specială ( volumul amestecului este prea mare și este foarte dificil să îl "spargeți" ). Acest lucru face ca procesul să fie mai rapid și mai bun. Se lasă mortarul timp de 5 minute și se amestecă din nou. După acest timp este gata de aplicare. Hidroizolarea băii trebuie efectuată într-un anumit interval de timp ( în medie o oră și jumătate ) în caz contrar, produsul va începe să se usuce și va deveni inutilizabil.

Citește mai mult  Pasul 8. Construcția plăcilor

Hidroizolația bituminoasă poate părea neplăcută, dar este ușor de lucrat: este vândut ca un produs gata de utilizare, care trebuie doar să fie aplicat corect.

Aplicarea amestecului de impermeabilizare Conform SNiP 3.04.01-87 ( "Acoperiri de izolare și finisare" ) lucrările de impermeabilizare a băii trebuie efectuate la o temperatură ambiantă pozitivă și o temperatură de suprafață de cel puțin +15 ° C și o umiditate de cel mult 60%. Această temperatură interioară trebuie menținută zi și noapte cu cel puțin 2 zile înainte și 12 zile după terminarea lucrărilor". În unele cazuri, nu este necesar să se respecte astfel de condiții stricte. De exemplu, unele varietăți cu o componentă polimerică pot fi aplicate în intervalul de temperatură de la -20 la +50?C ( această informație este indicată pe etichetă ). Bineînțeles, nu trebuie să lucrați pe vreme caldă sau rece. Este puțin probabil ca materialul de impermeabilizare în sine să fie afectat de acești factori, dar materialul de bază își modifică ușor volumul atunci când este adus la temperatura camerei. Acest lucru poate fi suficient pentru formarea de fisuri.

Cel mai dificil lucru este de a impermeabiliza cabina de duș în construcție: trebuie să impermeabilizați podeaua, pereții și îmbinările lor cu tavanul cabinei.

Hidroizolația trebuie aplicată cu ajutorul unei role, pensule sau spatule. Stratul trebuie să fie uniform și neted. Pe ambalajul produsului este indicat un timp aproximativ de uscare.

Etanșarea îmbinărilor Este etapa finală a impermeabilizării băii, care are loc după ce lucrările de finisare și instalațiile sanitare au fost finalizate. Constă în etanșarea îmbinărilor diferitelor suprafețe, a cusăturilor și a găurilor mici. Pentru această aplicație se utilizează materiale de etanșare în cartușe pentru pistoale de pulverizare pneumatică.

Citește mai mult  Ce fel de reamenajare este imposibil de convenit: Sfaturi de la avocați

Cele mai comune materiale de etanșare sunt acrilice, poliuretanice și siliconice. În instalațiile sanitare, acestea din urmă sunt preferate datorită durabilității și prețului scăzut. De preferință, acestea ar trebui să conțină fungicide.. substanțe împotriva creșterii mucegaiului ( ciuperci ). Etanșanții siliconici sunt disponibili în variante acide și neutre. Acesta din urmă este puțin mai scump decât primul, dar potrivit pentru utilizarea pe mai multe suprafețe. Pe de altă parte, compozițiile acide nu trebuie să intre în contact cu cuprul, plumbul, zincul și alama, deoarece acest lucru poate provoca coroziunea metalului. De asemenea, nu le folosiți pe marmură și materiale care conțin ciment (acestea conțin alcalii care reacționează cu acidul ).

Impermeabilizare finalizată, instalații sanitare instalate.. A mai rămas un ultim pas: etanșarea îmbinărilor cu peretele.

Indiferent de tipul pe care îl preferați, acesta trebuie aplicat uniform pe o suprafață uscată, curată, fără praf, grăsime și alți contaminanți. Odată ce materialul de etanșare s-a întărit, acesta poate fi tăiat cu ușurință cu un cuțit. Dar nu uitați că la uscarea compusului se eliberează substanțe chimic active, deci este mai bine să lucrați într-o cameră ventilată.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Comments: 1
  1. Elena

    Care sunt pașii exacti pentru a realiza lucrarea de impermeabilizare cu un strat de sigilare?

    Răspunde
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: