Planificarea unei scări: Procedura de calcul

Oricare ar fi înălțimea sau lungimea scării, aceasta trebuie să fie calculată cu atenție: în caz contrar, nu va fi confortabil de urcat. Luați în considerare principiile de bază ale dimensionării scărilor.

Lungimea deschiderii. Deschiderea în etajul superior trebuie să înceapă deasupra unei trepte în care cel mai înalt membru al familiei va putea ajunge la tavan. De obicei, deschiderea nu este cu mult mai mică decât chenarul.

În imagine: Scara 01 de la fabrica Santo Passaia.

Cum se calculează lungimea unei scări? Cu alte cuvinte Cum se calculează lungimea de purlin sale? Și aceasta are propria regulă. Numărul de trepte înmulțit cu adâncimea lor. Dar să nu uităm: sunt cu o treaptă mai puțin decât treptele, pentru că ultima treaptă se sprijină pe podeaua camerei de sus și nu pe trepte.

Suma adâncimii calculate a benzii de rulare și a înălțimii trebuie să fie egală cu 445 mm. În consecință, treapta unei scări cu o treaptă de 179 mm va face 266 mm. Și o scară cu o înălțime de 147 mm – 298mm. A doua scară este mai plată decât prima.. ceea ce este mai convenabil pentru acces. Cu toate acestea, prima scară va avea o lungime de 3458 mm cu 13 trepte, iar a doua scară va avea o lungime de 3458 mm cu 13 trepte 4768 mm la 16. Astfel, cea de-a doua scară va "mânca" suprafață mare la parter. Calculul poate fi efectuat în mod manevrabil, rezultând un compromis rezonabil.

Scara ar trebui să susțină stilistica generală a unui interior, să completeze și să deschidă noile sale margini.

Citește mai mult  De unde provine primul ecran??
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: