Producători de uși de interior

Cumpărați străin sau alegeți ușile de interior rusești – care este mai bine?? Producătorii de uși interioare: din ce țări provin produsele care vin pe piața internă? Prin ce diferă ușile italiene de cele spaniole sau scandinave?

Țara de origine nu poate fi întotdeauna determinată de tipul de ușă. Cu toate acestea, producătorii de uși de interior din Italia, Spania și țările scandinave au încă "scrisul" lor de mână recunoscut.

Cele mai populare alegeri ale noastre sunt ușile din Italia, Spania și țările scandinave ( Finlanda, Suedia ). Produsele fabricilor rusești își găsesc, de asemenea, cumpărători, în principal din cauza prețului scăzut.

Uși scandinave. Companiile finlandeze și suedeze produc mai ales produse de clasă medie și economică. Ușile de interior se adresează persoanelor care caută funcționalitate și simplitate în interior. Două tipuri de produse de bază prevalează: uși cu ramă și panouri și uși din lemn masiv. Primele sunt modele ușoare, cu un cadru subțire din lemn de pin și MDF cimentat deasupra ( Alavus, Matti Ovi, Kilsgaard ). Suprafața netedă a acestor uși este vopsită în conformitate cu "tehnologia auto" – ca urmare, suprafața capătă o textură lucioasă și o rezistență mai mare la zgârieturi. Al doilea tip este ușa din panouri de lemn masiv ( Wirebo, Kilsgaard, Nordbo, Akzo Nobel ). Acestea sunt realizate din lemn nordic solid ieftin, dar bine condimentat: pin, larice, mesteacăn. Este acoperit cu lac mat incolor sau ușor colorat sau cu vopsea semitransparentă. Aceste modele sunt ideale pentru interioarele moderne și în stil rustic.

Citește mai mult  Partiții transformabile

Pe fotografie: interiorul holului de intrare, fotografie de Irina Kaidalina.

Uși italiene

Acestea fac parte din categoriile de preț mediu-mare și mare. «Secretul" Valoarea lor constă în abordarea producătorilor. Companii precum Bosca Arredi, Longhi, Tre-P& Tre-Piu, Astor Mobili, Rimadesio etc., Implică designeri renumiți în dezvoltarea modelelor lor, folosesc materiale scumpe. Unele uși italiene sunt fabricate manual. Ca urmare, o ușă fabricată în Italia de la o fabrică renumită devine, mai presus de toate, un element unic al interiorului.

Specialiștii recomandă alegerea ușilor italiene în etapa de planificare a casei își pot defini stilul în multe feluri. Pentru că toată lumea își dorește individualitate, producătorii de uși de interior oferă ( designuri diferite pentru același model, cu furniruri diferite sau un număr mare de culori ). Numărul de modificări ale produselor ajunge uneori la 15. Iar companiile Cooplegno și Agoprofil oferă chiar și posibilitatea de a comanda uși cu diferite finisaje pentru instalarea între diferite stiluri de camere.

Italienii sunt cunoscuți pentru experimentele îndrăznețe și soluțiile constructive neașteptate din produsele lor, care sunt combinate cu respectul pentru tradiții și dragostea pentru materialele naturale.

Cel mai adesea italienii fac uși cu construcție de panouri. Cadrul și cutia sunt de obicei realizate din lemn stratificat, care are o rezistență sporită. Ușile nu se deformează la fluctuațiile de temperatură și umiditate. Produsele sunt placate la exterior. Caracteristic pentru producătorii italieni de uși de interior este utilizarea activă a sticlei și a aluminiului. Tendința în colecțiile de stil contemporan este aceea de a avea uși cu ramă de aluminiu ascunsă și încastrată în perete: arhitravele nu depășesc peretele.

Citește mai mult  Produse noi ALUTECH cucerește Stuttgart

Ușile italiene sunt renumite pentru finisajele lor neobișnuite – fie că este vorba de sculpturi clasice, de reliefuri sau de mijloace moderne neobișnuite de decorare a foii ușii.

Uși spaniole

Cele mai bine vândute uși din țara noastră în anii '90. La acea vreme, șase din zece uși pe care le cumpăram erau din Peninsula Iberică. Motivul este că cumpărătorii ruși iubesc formele clasice ( în primul rând barocul ) și materialele naturale scumpe: furnirul de mahon Una dintre caracteristicile fabricilor spaniole ( Portadeza, Luvipol, Uniarte ). Designul bogat și opulent a atras clienții în anii 1990, când oamenii doreau să satisfacă "foamea de lux". Cu toate acestea, spaniolii au încă o poziție foarte puternică Piața Românesc a ușilor clasice. Ușile spaniole au un aspect spectaculos și o manoperă de înaltă calitate, combinate cu un preț relativ scăzut. Aceasta din urmă este determinată, în special, de utilizarea unor materiale mai ieftine. Frunza nu mai este realizată din lemn masiv, ci din panouri turnate din MDF sau din plăci aglomerate finisate cu ( o grosime de 0,6 mm ). Apropo, ușile din lemn fabricate în Spania sunt, de asemenea, populare printre noi.

Producătorii spanioli gravitează mai mult decât alții în jurul clasicilor palatului "splendid".

Uși rusești

Astăzi, în România există o mulțime de fabrici care oferă diferite modele De la cele mai ieftine uși semicustomizate până la ușile personalizate de elită, realizate manual. Este adevărat, ușile făcute manual, care sunt la fel de scumpe ca și ușile italienești, vin adesea fără garanție sau au cel mult un an de garanție.

Citește mai mult  Cum de a alege o ușă de baie

În general, problema calității ușilor fabricate în România este foarte critică. Mulți clienți continuă să creadă că tot ceea ce este intern este mai rău decât ceea ce este importat. Și, neputându-și permite produse fabricate în Europa, aleg uși fabricate în România din materiale și componente italiene, spaniole sau germane. Dar în fabricarea ușilor, tehnologia este în primul rând importantă. Ușile de interior rusești fabricate din materii prime italiene, asamblate într-un atelier improvizat cu un acoperiș cu scurgeri, sunt cu siguranță mai rele decât cele fabricate în întregime din materiale rusești, dar cu echipamente moderne ( adesea importate ). În plus, materiile prime interne sunt uneori de o calitate mai bună.

Producătorii ruși își ascund deseori "originea" în spatele unor mărci anglofone.

Echipamentul utilizat pentru producerea ușilor influențează nu numai calitatea, ci și construcția și designul produsului. Deoarece marile companii rusești cumpără mașini și linii în străinătate, ușile de interior rusești arată în mare parte ca cele italiene ( "Sofia" din Tver. Dera Din Penza ) finlandeză ( Optim ) și spaniolă ( Volhovets din Veliky Novgorod "Fabrica de prelucrare a lemnului" ). În același timp, una și aceeași companie poate fi ghidată în proiectarea foilor de ușă de tehnologia unui producător european de uși de interior pe un alt.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: