Ce și cum să pictezi un osb în interior?

Cipurile orientate sunt adesea utilizate în sectorul construcțiilor. Ei au un cost accesibil, o durată lungă de viață și o specificație bună. OSB sunt realizate din jetoane mari de lemn, este de aproximativ 90% din masa totală. Rășinile sau impregnările de parafină sunt utilizate ca un liant. Pentru o mai mare decorativă și protecție, sunt folosite vopsele suplimentare.

Prezentare generală a vopselelor pentru decorarea interioară

Acoperiți plafonul și pereții din cameră urmează compoziția sigură, având în vedere cerințele ecologiei. Nu toate materialele de vopsea de pe o bază polimerică sunt potrivite pentru utilizare în interior, unele dintre ele sunt separate în toxinele de aer. În casă trebuie să utilizați numai acei compuși care nu vor face rău. Atunci când alegeți vopsea, astfel de nuanțe trebuie luate în considerare:

 • Tipul plăcii, care depinde direct de dimensiunea cipului utilizat pentru fabricație;
 • metoda de prelucrare, descărcare sau economisire a texturii;
 • Suprafața pe care se află plăci;
 • Caracteristicile microclimatului în interior.

După evaluarea acestor criterii, puteți trece la selectarea compoziției de pictură. Este important ca acoperirea să poată face față sarcinii și condițiilor.

Dacă vorbim despre plăci pe podea, atunci este necesar să alegeți o compoziție care nu este frică de apă și detergenți.

Recomandări care ar trebui luate în considerare la alegerea.

 1. Deoarece OSB este fabricat din material natural din lemn, atunci vopsele de ulei Poate fi utilizată. Principala componentă a compoziției este Olife. Împiedică absorbția materialului în aragaz, ceea ce reduce semnificativ fluxul. Vopseaua nu numai decorate OSB, dar, de asemenea, protejează stratul destul de gros și durabil. Aceasta este o soluție bună pentru podelele de finisare.
 2. Formulările alcoide Utilizate de obicei atunci când pictează plăcile de perete și podele. De asemenea, acestea permit să se bucure de acoperire durabilă și durabilă. Cu toate acestea, consumul de vopsea este semnificativ, astfel încât o astfel de colorare nu va fi economică.
 3. Formulări de apă-emulsie. Ele nu se referă la umiditate ridicată. Soluție bună de procesare a pereților. Cu toate acestea, nu merită aplicarea compoziției în baie sau în bucătărie. Pot fi utilizate pentru colorarea pereților în camere cu microclimat uscat. Compoziția nu este toxică și pe deplin sigură pentru sănătate. Vopseaua poate fi folosită în dormitor și pepinieră, fără cel mai mic risc.
 4. Vopsea poliuretanică Mare pentru camera cu umiditate ridicată. Acoperirea este obținută durabilă și rezistentă la mediul extern. Acest lucru se datorează unei compoziții speciale în care există rășini.
 5. Lacul apei transparente va salva textura și placa de culori. În același timp, OSB va fi protejat în mod fiabil de efectele umidității, ultraviolete și mecanice.
 6. Compoziția epoxidică pot fi aplicate pe plăcile care finalizează acoperirea în aer liber. Astfel încât suprafața va fi perfect netedă, iar aspectul va rămâne natural. Există compuși pigmentați cu decorativitate ridicată. Într-o astfel de rășină, sunt deseori bucăți de jetoane sau explozii pentru decor.
Citește mai mult  Ce este îmbrăcămintea de lucru și ce se întâmplă?

Acril

Formulările dispersate se fac pe baza poliacrilatului și a copolimerilor acestora. Ca rezultat, filmele sunt formate pe suprafață. Vopseaua acrilică poate fi vopsită ASB în interior. Este deosebit de bun să acoperiți panourile de pe podea. Compoziția după uscarea materialului din diferite influențe.

Compozițiile ecologice și sigure au un cost accesibil. Aragazul este protejat în mod fiabil de expunerea la umiditate, astfel încât acoperirea podelei nu necesită o circulație specială. Compozițiile sunt utilizate nu numai pentru munca internă, dar și pentru munca externă. Lucrul cu acest tip de vopsea poate fi realizat chiar și pe verandă sau balcon.

Morilka + noroc

Peretele sau tavanul într-o cameră cu o placă de textură naturală va arăta atractiv și va face interiorul mai confortabil. O astfel de combinație de compoziții utilizează adesea designeri. Se potrivesc bine simultele cu efectul patinei, ceea ce vă permite să oferiți o plăcuță binevenită.

Lacul de lac de vinil sau poliuretan va proteja lemnul de impactul agresiv al mediului extern.

Alte

Finisajul decorativ nu numai că decorează suprafața, ci le protejează de condițiile nefavorabile. Când se alege, merită navigare și unde se află OSB. Deci, podeaua și pereții pot fi acoperite cu material de spălare, iar pentru plafon nu este atât de important.

Acoperă soba poate fi.

 • Vopsele poliuretanice. Vă permit să faceți nu numai decorative, ci și un strat protector. Soluție bună pentru decorarea interioară în orice cameră.

 • Latex vopsele. După uscare, acoperirea este obținută elastică și rezistentă la detergenții chimici. Vopseaua nu evidențiază toxinele, astfel încât poate fi folosită în interiorul casei. Soluție bună pentru pardoseală, deoarece îngrijirea va fi cea mai simplă posibil.

 • Vopsele alchidice. Protejați OSB de la umiditate și ultraviolete, nu se estompează la soare și spori rapid după colorare. Realizate pe baza rășinilor alchidice. Se formează o peliculă de protecție pe suprafața plăcii. În timpul lucrărilor, o bună ventilație ar trebui să se asigure că compoziția are un miros ascuțit neplăcut.

 • Vopsea cu ulei. Consistența compoziției este groasă, astfel încât un strat gros de acoperire este format pe aragaz. O soluție bună pentru tratarea OSB se termină, protejează de umiditate. Acest tip de material are un miros ascuțit care va distruge pentru o lungă perioadă de timp după uscare. Și procesul de uscare are mai mult timp, așa că munca se efectuează mai mult.

Pregătirea pentru pictura

OSB este adesea folosit în țară ca material principal de construcție. Foi disponibile, se arată în funcțiune. Pictura panourilor urmează după instalare. Plățile de pregătire adecvate vor oferi o acoperire de înaltă calitate și durabilă, ceea ce nu numai că va decora OSB, ci și protejează.

Citește mai mult  Rako Placi: Modele interesante

Procedură.

 • Măcinare. Se face să alinieze textura naturală. Neregularitățile de pe placă sunt explicate prin faptul că se aplică un cip mare în fabricație. Se recomandă utilizarea unei mașini de rectificat. Pentru că omogenitatea va trebui să lucreze cu atenție și lungă. Șlefuirea profundă este necesară atunci când utilizați OSB-3 și OSB-4. Astfel de modele au o acoperire protectoare de lac și ceară, care va trebui să se îndepărteze complet.

 • Netezirea neregulilor SHP poate. Înainte de a colora suprafața trebuie aliniată. Este posibil să închideți orice adâncituri folosind un chit adecvat. Pentru a închide gropile mari, poate utiliza compoziția de adeziv pe ulei. Cu ajutorul unui astfel de chit, este ușor de închis și urme de corpuri de montare. Apoi OSB ar trebui să treacă din nou. Nu se recomandă utilizarea Block pe cusăturile și îmbinările care se formează pe marginea foii. Astfel de locuri sunt alocate chiar și după colorare. Ascundeți glumele pot fi ascunse numai cu panouri decorative speciale.

 • Grund. De obicei, lacuri de apă folosite cu acrilic sau poliuretan. În același timp, compoziția trebuie diluată conform instrucțiunilor. De obicei, 1 litru de lac sunt utilizați 10 litri de apă, cu excepția cazului în care se indică altfel în instrucțiuni. Alternativ aplică lac alchidic. Această compoziție este diluată cu spirit alb. Puneți grundul ar trebui să fie lent și cu atenție, astfel încât aragazul să fie mai bine înmuiat. Atunci când se utilizează vopsea ușoară, este important să o faceți astfel încât pe suprafața resinii sau uleiuri esențiale să nu apară la suprafață. Pentru a face acest lucru, aplicați grundul adeziv.

Instrucțiuni pas cu pas

Există multe opțiuni pentru vopsirea OSB. Puteți utiliza o culoare și puteți face suprafața complet netedă. Unii preferă să lucreze fără măcinare și să salveze textura sectorului natural. Procesul este destul de simplu, iar tehnologia nu este deosebit de diferită de prelucrarea oricărei alte suprafețe.

Colorarea o zonă mare se face folosind o rolă. Doar și frumos acoperă placa poate fi tehnologia multistrat. Va dura mult timp și răbdare, dar rezultatul merită.

Mai des, metoda este utilizată pentru a decora acoperirea podelei.

Mai jos este o instrucțiune pas cu pas de colorare cu o imitație de piatră naturală.

 1. Pre-realizați schița de design, și în versiunea de culoare și grafică. Acest lucru va simplifica în mod semnificativ munca ulterioară.
 2. Vopsea complet aragazul culorii primare primer-vopsea. Selectează cea mai strălucitoare umbră. Pentru a aplica, este convenabil să utilizați Paintopult. Compoziția va fi scursă în toate adânciturile de textură și nu va strica relieful natural.
 3. În acest stadiu, puteți utiliza o mașină de rectificat pentru a evidenția și a accentua relieful. Cu toate acestea, este opțională.
 4. Întreaga zonă trebuie împărțită în elemente, a căror formă corespunde pietrelor sau a altor subiecte. Totul depinde de caracteristicile designului selectat. Marcarea poate fi făcută de un creion simplu, concentrându-se pe o schemă pre-compusă. Apoi peria ar trebui să circule contururile vopselei, 4-5 tone sunt mai întunecate decât baza.
 5. Fiecare fragment decorativ trebuie să fie vopsit în diferite nuanțe. Alegerea depinde de design și strict individual.
 6. Fiecare element trebuie curățat. Toate prelucrarea pietrei opțională. Puteți fi pierdut pur și simplu de la 1-2 laturi pentru a bate combinația.
 7. Din nou, contururile pietrelor ar trebui să deterioreze din nou. A folosit aceeași nuanță de vopsea la început la început.
 8. Așteptați o uscare completă și acoperită cu lac. Baza este selectată, pe baza tipului de vopsea.
Citește mai mult  Revizuirea și utilizarea placajului laminat colorat

O astfel de colorare cu imitarea altor suprafețe este laborioasă și potrivită pentru o persoană creativă. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil atât de sofisticată. Există un alt mod pe care chiar și noul venit îl poate face cu ușurință. Soluție bună pentru plăci pe pereți, puteți utiliza numai 2 culori de vopsea. Efectuați corect lucrul la o astfel de schemă.

 1. Aplicați un sol de pigment pe suprafață. Acesta va fi de bază și va crea o acoperire atractivă. Compoziția poliuretanică de obicei utilizată de alb. În condiții normale, acoperirea se va usca literalmente timp de 3-4 ore.
 2. După uscare, este necesar să lipiți din nou suprafața și să îndepărtați cu grijă toate praful după aceea. Cea mai bună utilizare a aspiratorului.
 3. Puteți utiliza compoziția specială a „efectului de perle” pentru a crea o luciu ușoară pe aragaz. Aplicați instrucțiunile producătorului. Uscarea va avea nevoie de aproximativ o oră.
 4. Folosind prăbușirea, aplicați o patină care va ajuta ușor să formeze suprafața. După pulverizarea vopselei trebuie să așteptați aproximativ 10 minute și să eliminați excesul. Pentru a face acest lucru, aplică un tip de imagistică P320. După aceea, din nou ar trebui să eliminați tot praful cu OSB.
 5. În unele cazuri, deja în această etapă puteți termina munca. Placa este atractivă și spectaculoasă.
 6. Acum începe o muncă mai responsabilă. Ar trebui amestecat cu un lac acrilic color, cu un furnir și spray pe OSB. Acesta din urmă poate fi înlocuit cu o altă compoziție, vopsea. Lac ar trebui să fie luate fără strălucire. Va dura aproximativ 1,5 ore.
 7. În procesul de uscare a compoziției, culoarea poate fi ușor schimbată, iar placa în sine va deveni mai mată. Este demn de luat în considerare la alegerea materialelor.
 8. Finisajul de acoperire poate fi făcut. Aplicații Matte sau Glossy Lacuri. Popular pentru prelucrarea pereților Compoziția de atingere soft, care creează o acoperire elastică mată asemănătoare cauciucului.

La alegerea tehnologiei de colorare, ar trebui să fiți ghidați de propriile tale abilități.

Pe baza OSB, puteți crea modele foarte atractive. Este posibil să se decoreze suprafețele cu desene, să păstreze textura lemnului. Alegerea depinde exclusiv de interior, deoarece toate elementele ar trebui armonizate între ele.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: