Silva Kollmann despre revoluția LED

De ce vremurile de astăzi sunt ca în anii '90 și de ce piața de iluminat trebuie să fie mereu în vânt, spune Sylva Kollmann, director internațional de vânzări la XAL.

Compania este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de candelabre și sisteme de iluminat pentru magazine, birouri, hoteluri și case. Sediul central și principalele facilități de producție se află în Graz, Austria. XAL este unul dintre pionierii în dezvoltarea de corpuri de iluminat cu LED-uri care economisesc energie.

Despre inversare. Compania noastră a fost fondată în 1989 de Andreas și Claudia Hirzer. Au început prin a produce sisteme simple de curent redus pentru lămpi cu halogen într-un mic subsol din Graz. La acea vreme era o tehnologie progresistă, la modă. Mai târziu, proprietarii au recunoscut că tendința a fost epuizată și s-au concentrat pe producția de corpuri de iluminat de înaltă tensiune.

Despre revoluție. Piața de iluminat face în prezent un mare salt tehnologic. Îmi amintește de dezvoltarea microprocesoarelor în anii '80 și '90, când la fiecare șase luni apăreau tehnologii noi și mai avansate. În prezent, același lucru se întâmplă cu LED ( LED-uri ) cu lumeni ( putere luminoasă pe watt ) consum de energie ) în creștere rapidă. Înregistrarea este actualizată aproape la fiecare două săptămâni. LED-uri, cred Este tehnologia viitorului. În urmă cu 3 sau 4 ani, LED-urile erau încă inferioare becurilor convenționale, dar acum sunt deja nr. 1. A fost o provocare, dar și o oportunitate, deoarece multe companii de iluminat nu erau pregătite să se schimbe rapid.

Cu privire la iluminatul biodinamic. Imitarea luminii naturale de la soare. Lumina, intensitatea acesteia se modifică pe parcursul zilei. Am folosit această tehnologie pentru a realiza o lumină specială pentru spitale și cămine de bătrâni. Rezultatele testelor sunt bune Răspunsul pozitiv al organismului uman la lumina biodinamică.

Citește mai mult  A doua viață a unui pom de Crăciun

Despre viitor. În prezent, 60 la sută din vânzările noastre sunt reprezentate de corpuri de iluminat cu LED-uri și sunt sigur că în viitorul apropiat vom produce în principal corpuri de iluminat pe bază de LED-uri. Dezvoltarea și cercetarea în domeniul iluminatului se vor concentra pe această tehnologie. Nu vedem niciun viitor pentru sursele de lumină convenționale.

Cu privire la economiile de costuri. LED downlight-uri pentru casă și birou au două avantaje principale- Caracteristici de economisire a energiei și durabilitate. Acestea durează 50.000 de ore este de aproximativ 30 de ani în casele particulare, 10-15- în magazine. După această perioadă, ele sunt încă eficiente, deoarece continuă să producă 70% din fluxul luminos. Economisirea energiei- aproximativ 20-30% pe parcursul unui an.

Despre furnizorii de idei. Arhitecții și proiectanții de iluminat sunt cei mai importanți parteneri ai noștri. Peste 70 de ingineri și designeri lucrează la noile dezvoltări la sediul său central. Nu în ultimul rând, colaborăm și cu designeri renumiți, cum ar fi Martin Lesiak, care a fost ales să proiecteze

Candelabru Mino Circle.

Foto: Paul Ott.

Corp de iluminat UFO.
Foto: Paul Ott.

Candelabru sonic.
Foto: Paul Ott.

Sarcina candelabru în picioare.
Foto: Paul Ott.

Candelabru Hex-O.
Foto: Paul Ott.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: