A fost anunțat câștigătorul Marelui Premiu Lexus Design Award 2018

Ceremonia de decernare a prestigiosului premiu Lexus Design Award 2018 a avut loc la Milano pe 16 aprilie, iar Lexus International a anunțat câștigătorul Grand Prix-ului. Ediția din acest an a premiului Lexus Design Award a atras designeri din 68 de țări și a înregistrat un număr record de 1.319 proiecte pe tema "CO-".

Proiectul câștigător a fost "Testing Hypotheticals" Extrapolation Factory ( designerii Christopher Webken și Elliott P. Montgomery )- Un banc de încercare pentru testarea teoriilor privind interrelațiile dintre societate, tehnologie și mediu.

Lexus este convins că designul este capabil să schimbe în bine viața omenirii în viitor. De aceea, brandul japonez oferă un sprijin cuprinzător designerilor promițători și îi încurajează pe cei care sunt capabili să privească o problemă din unghiuri diferite, să-și exprime ideile și să-și dezvolte imaginația pentru un viitor mai bun.

De la stânga la dreapta: Simone Farresin, Formafantasma ( mentor ) dl Yoshihiro Sawa ( președinte al Lexus International ) Elliott P. Montgomery, Extrapolation Factory ( câștigător Grand Prix ) Andrea Trimarca, Formafantasma ( mentor )

Premiul Lexus Design Award este organizat în România pentru a doua oară, deschizând calea designerilor ruși pentru a participa la competiția internațională. În acest an, România s-a clasat pe locul 4 în lume și pe locul 1 în Europa în ceea ce privește numărul de participări. Pentru al doilea an consecutiv, printre finaliști se numără proiecte ale unor designeri ruși. Anul acesta.. este Proiectul Grabby, prezentat de doi tineri designeri din Sankt Petersburg Nadejda Abdullina și Marina Egorova și câștigătorul premiului Lexus Design Award 2018 Russia Tor Choice ( Lexus Design Award. Alegerea Rusiei ).

Citește mai mult  Evoluția Flexform de la Milano

Proiectul Grabby – o placă de tăiat specială de bucătărie pentru persoanele cu dizabilități.

Dintre toate proiectele care întruchipează tema anului "CO, juriul autorizat a selectat 12 lucrări – finaliști în competiție. Patru prototipuri și opt exponate sunt prezentate comunității internaționale de design în cadrul expoziției LIMITLESS CO-EXISTENCE ( tradus din engleză: "coexistență fără limite" ) în timpul Milan Design Week, cel mai important eveniment de design al anului. Expoziția are loc la Milano, în perioada 17-22 aprilie 2018, în fosta mănăstire Cavallerizze, care găzduiește Muzeul Național de Știință și Tehnologie Leonardo da Vinci.

Pentru această expoziție și pentru designul conceptual al spațiului, Lexus l-a invitat pe arhitectul japonez Sota Ichikawa. În instalația principală a folosit tehnici inovatoare pentru a reproduce cât mai mult posibil ideea de LIMITLESS CO-EXISTENCE. Conceptul Lexus LF-1 Limitless, prezentat anterior la Salonul Auto Internațional din America de Nord, a folosit, de asemenea, metoda unică a lui Sota Ichikawa. LF-1 Limitless, care combină puterea cu un nivel de lux de neegalat, prezintă tehnologia inspirată a mărcii Lexus, calitatea supremă și evoluția designului.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: