Anastasia Shchukina și Mikhail Danilevsky privind proiectarea camerei unui copil

Cum să vă implicați copilul în proiectarea camerei dvs? Cum să reconciliem gusturile părinților și dorințele copiilor? Când este bine să pictezi pe pereți? Și oricum – cine este responsabil în camera unui copil?? Designerii șefi ai studioului Brosche Bureau își împărtășesc experiența și gândurile pe această temă.

Despre ideea principală. Trebuie să vină de la un copil, pentru că el va locui aici, este spațiul lui și trebuie să împărtășească cu designerii și părinții cu ce vrea să-l umple. Noi, de exemplu, am visat de mult timp să proiectăm o cameră de copii bazată pe basmul Moomin Trolls al lui Tove Jansson, în stilul pur și liric al personajelor sale, dar am dat peste niște băieți rapperi și sunt interesați de un cadru foarte diferit. Și chiar și atunci, când găseam copii cărora le plăcea ideea noastră, stilul se compunea tot cu câteva momente personale din viața copilului, cu dorințele și ideile lor specifice.

Despre rolul pepinierei. Pentru copii este principalul spațiu cultural în care intră copilul, în care se va putea exprima ca individ. Cu siguranță ar trebui să își explice singur ce și cum ar vrea să fie, unde ar vrea să se joace, unde ar vrea să stea și ce ar vrea să facă. În esență, este vorba de primii pași spre realizarea personalității sale, deoarece încă de la o vârstă fragedă învață să își formeze și să își exprime propriile dorințe și opinii. Și apoi trebuie să te gândești la sugestiile lui, să cauți niște compromisuri.

Despre părinți. Aici este important să se găsească un echilibru între gusturile și interesele lor și cele ale copilului. Atunci când propun ca totul să fie decorat în roz, nu este altceva decât propria lor viziune asupra situației, pe care, dintr-un motiv oarecare, nu au reușit să o realizeze în propria copilărie. Dar, de obicei, nu are nimic de-a face cu nevoile copilului lor. Desigur, din punct de vedere stilistic, camera copilului nu trebuie să fie radical diferită de restul casei sau apartamentului. Ceva care să le conecteze, poate un etaj comun sau unele caracteristici arhitecturale… Dar nu trebuie să fie 100% la fel «adult» Stilul care este folosit în restul camerei.

Citește mai mult  Helgi Home extinde linia pentru copii

Despre modalitățile de implicare. Atunci când pictăm o pictură murală în camera unui copil, lăsăm întotdeauna un spațiu liber și încurajăm copilul să o picteze singur. Este un punct foarte important. În primul rând, copilul este interesat de acest proces, în al doilea rând, începe să înțeleagă cum se creează interiorul camerei în care va trăi și, în al treilea rând, devine complicele său el va vorbi despre cum a funcționat totul și le va arăta "obiectul de artă" pe care l-a creat prietenilor tăi.

Camera prințesei. Întotdeauna ne simțim puțin inconfortabil când vedem fotografii cu camere de copii decorate în roz, cu multe textile, volane și volane. Părinții pot crede că este la modă… Ar putea fi o idee bună pentru o casă de păpuși, dar nu poți să nu te întrebi ce se va întâmpla cu un copil care va crește în acea creșă.

Despre joacă și grădiniță. În mod ideal, cele două spații ar trebui să fie separate. Există o cameră de joacă și o cameră de copii, iar acestea ar trebui decorate diferit. Camera de joacă, unde copilul aleargă și se joacă, are nevoie de un aspect mai luminos și mai expresiv. În grădiniță, unde se pregătește lecțiile, doarme, trebuie să existe un interior mai simplu, mai calm, mai neutru. Desigur, nu toată lumea are posibilitatea de a oferi un copil cu două camere. Dar, în orice caz, cele două domenii trebuie să poată fi separate.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: