Petele albe de pe ecranul televizorului: De ce a apărut și ce să facă?

Se întâmplă că pe ecranul televizorului puteți vedea câteva gunoi, care sunt cele mai vizibile la marginile ecranului și în colțuri. Mulți utilizatori perturbă foarte mult aceste descoperiri. În articolul de astăzi vom vorbi despre faptul că petele albe provin de pe ecranul televizorului și ce să facă cu ei.

Cauze de apariție

Locurile de pe monitorul cu cristale lichide (LCD) sau TV apar cele mai multe ori în procesul de operare. De la o astfel de problemă, niciun ecran nu este asigurat chiar și cea mai scumpă firmă. Principalul motiv pentru apariția unor astfel de erori este căsătoria fabricii.

Dar locurile sunt diferite. Se întâmplă că atunci când vizualizați un televizor în unele locuri ale ecranului (dacă există o anumită culoare într-un fel de zonă), puteți vedea gunoi albă notabilă.

Această situație se poate întâmpla cu orice ecran LCD, LED sau plasmă. Dar nu vă grăbiți să bateți alarma, o astfel de imagine poate fi o caracteristică a acestui model, și nu defectul său.

În cazuri rare, astfel de „spoturi” sunt o caracteristică constructivă. Acestea pot include, de asemenea, benzi subțiri de-a lungul marginilor ecranelor pentru câteva tonuri. Mai ușoară restul suprafeței. Unii oameni care nu sunt sofisticați de o imagine bună nu pot observa astfel de deficiențe, iar un utilizator pretențios îi va găsi imediat. In alte cazuri Astfel de pete pot apărea în timpul funcționării televizorului, iar fiecare tip de ecran poate avea propriile motive pentru apariția lor.

Citește mai mult  Selectați Accesorii pentru camere de acțiune

Ecrane LCD și LED

Motivul pentru apariția site-urilor albe pe ecrane de acest tip poate fi:

  • În mod incorect, asamblarea dispozitivului – dacă matricea este instalată cu distorsiune, pot apărea astfel de defecte;
  • Impactul fizic asupra suprafeței ecranului (împingeți sau loviți pe ea).

În oricare dintre cazurile descrise, va trebui să schimbați pe deplin matricea.

Plasma

Panoul de plasmă are, de asemenea, astfel de neajunsuri, doar aici problema se află în defecțiuni de blocuri care sunt responsabile pentru construirea de imagini. În cazuri rare, acest lucru poate fi un defect al matricei în sine. Pentru a elimina o astfel de problemă, va trebui să înlocuiți blocul clădirii.

De îndată ce ați observat problemele cu imaginea și dacă perioada de garanție nu a ieșit încă, este de dorit să trimiteți imediat un produs unui centru de service pentru reparații sau înlocuiri. Este demn de remarcat faptul că, uneori, petele foarte mici și nu puternice nu pot fi întotdeauna considerate un caz de garanție și să refuze reparații.

Cum să scapi de?

Zonele cu luminozitate neuniform pot fi uneori corectate în 2 moduri:

  • Presiune nesăbuită;
  • ajustarea luminozității și a contrastului.

Luați în considerare mai multe moduri.

Corecție manuală

Pentru a termina manual această problemă, avem nevoie de o cârpă moale. Opriți televizorul și porniți ușor ecranul de la centru la margini.

Repetați procedura de mai multe ori până când complotul cu un defect va dispărea.

În unele modele, șuruburile din spate care țin rama frontală împreună cu spatele sunt trase puternic la fabrică, ceea ce determină deformarea ecranului și apariția luminilor în jurul perimetrului. Pentru a remedia, Deșurubați toate șuruburile din jurul perimetrului de aproximativ ¼ rânduri. Astfel, scoateți excesul de încărcare din matrice.

Citește mai mult  Antenele radio: Ce se întâmplă și cum se conectează?

Reglarea luminozității în setări

Deschideți meniul Setări utilizând telecomanda. Acum trebuie să mergeți la secțiunea care este responsabilă pentru configurarea luminozității imaginii. Apoi, trebuie să setați nivelul de iluminare din spate la nivelul minim admisibil.

În unele modele de televizoare, lumina de fundal poate fi complet dezactivată fără deteriorarea calității imaginii. Dezactivați toate setările care reglează luminozitatea în funcție de iluminarea din cameră. Acest lucru va dezactiva parametrul de control care este necesar pentru a reduce vizibilitatea erorilor pe ecran în timp ce vizualizarea.

Există cazuri în care apar puncte mici pe ecran. Cel mai probabil, a căzut între praf între straturi. Și astfel de situații apar foarte des în timp ce repară în cameră unde există un televizor sau în timpul mișcării. Aceasta nu este întotdeauna o căsătorie din fabrică, deoarece toate ecranele sunt echipate cu un decalaj ventilat între straturi – se întâmplă că toate gunoiul mic cade în această distanță. Pentru a nu dezasambla ecranul, utilizatorii au găsit câteva ieșiri dintr-o astfel de situație.

Primul mod contrazice toate regulile pentru utilizarea dispozitivelor similare, cu toate acestea, mulți dintre ei se bucură de acasă și sunt mulțumiți de rezultat. Esența acestei metode se află într-o lovitură cutanată din praf de pe ecran. Pentru a nu deteriora dispozitivul, trebuie să luați ceva care să stingă puterea loviturii și să o distribuie uniform. Eșarfă sau pulover de lână adecvate. L-au rănit pe mână, trebuie să începeți să aplicați șocuri ușoare pe ecran lângă locul unde se află corpul străin.

Această metodă poate fi numită „barbarică”, dar utilizează și cu succes.

O opțiune de economisire mai mare – Îndepărtarea obiectului străin din straturile ecranului, a inventat-o ​​și la domiciliu. Subiectul este îndepărtat utilizând un aspirator, numai ca în ceea ce privește metoda anterioară, principalul lucru nu este de a rearanja și păstrați furtunul de aspirator la distanță.

Citește mai mult  O cameră "Khrushchev": Dimensiuni, reparații și aspect

Când ecranul înlocuiește ecranul?

Cel mai adesea înlocuit ecranul necesar după deteriorări mecanice grave atunci când reparația este inadecvată sau este mult mai scumpă decât o nouă matrice. Se întâmplă în cazul unui impact puternic asupra ecranului sau a căderii sale. Astfel de pete au o limită clară de grevă, precum și urme de fisuri. Unele ecrane noi pot prezenta contururi neclară, este cauzată de faptul că Pixelii din apropiere încep să se întrerupă de la excesul de tensiune.

Despre pantoful apar pete pe ecranul televizorului, uita-te mai jos.

Evaluează articolul
( 3 assessment, average 3 from 5 )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: