Alegerea între șeminee și aragazuri

Pe lângă diferențele externe, care este diferența dintre un șemineu și un cuptor?? Și ce fel de hibrid sobă-șemineu oferă producătorii??

Este destul de greu de spus într-o fotografie dacă este vorba de un șemineu sau de un aragaz. Mai ales dacă obiectul pare neobișnuit.

Diferențe între un șemineu și un cuptor

Un aragaz frumos. Nu vă gândiți la aragazuri ca fiind potrivite doar pentru casele de țară și interioarele în stil rustic. Producătorii oferă o varietate de soluții în cazul în care cuptorul se potrivește destul de organic în stilul caselor moderne. Acesta este un bun exemplu fotografie: puteți utiliza aragazul pentru încălzire, gătit. Și, de asemenea, pentru decorarea suplimentară a camerei.

Foto: Max Blank Florenz I 102 055 248.

Diferite metode de încălzire. Șemineele și aragazurile au diferențe care sunt aparent evidente. Un cuptor este construit pentru încălzire, un șemineu- Aragazul este conceput mai mult în scopuri estetice; flacăra cuptorului este acoperită de o ușă, în timp ce flacăra șemineului este acoperită de o ușă focar deschis. Dar unele șeminee moderne pot încălzi o cameră sau o casă mică. Există, de asemenea, șeminee cu ușă de sticlă ( t.. flacăra este, de asemenea, "închisă" ). Acest lucru nu le împiedică să fie numite șeminee. Producătorii fac și mai multă confuzie: ei oferă aragazuri de saună care "combină atât funcțiile de șemineu, cât și cele de aragaz". Deci, care este diferența fundamentală între un aragaz, un șemineu și un hibrid al celor două?? — principiul.

Citește mai mult  Cuptoare pentru baie: sfaturi pentru alegerea

Inițial, căldura este produsă prin arderea combustibilului sau prin conversia energiei electrice. Se utilizează fie pentru încălzirea, fie pentru tratarea termică a materialelor și produselor ( varietăți industriale ). Cu toate acestea, șemineele, aragazurile și cuptoarele-șemineu au un principiu de funcționare diferit, și anume.. încălzesc camera în felul lor propriu.

Aragazul

încălzire prin perete. Aragazul încălzește încăperea prin transmiterea căldurii de pe pereți. Energia eliberată în procesul de ardere încălzește mai întâi pereții încălzitorului de saună și este stocată în aceștia. Și apoi pereții și soba cu coș de fum extins încălzesc camera.

Aragazurile moderne nu diferă mult în aspect de prototipurile lor istorice.

Căldura este transferată către pereții aragazului din două surse: sursa principală de căldură de la gazele de ardere încălzite și parțial de la flăcările din camera de ardere. Coșul de fum al aragazului este un sistem complex de canale interconectate prin care sunt antrenate gazele. Pentru a profita la maximum de șemineul dumneavoastră.

Aragazurile din metal și cărămidă au proprietăți diferite de stocare a căldurii, dar toate au același principiu de funcționare.

O soluție neobișnuităSoba este dotată cu un coș de fum masiv și este înconjurată cu un material care conduce stocarea căldurii. Un cadru de coș de fum conferă coșului de fum un efect de încălzire prin stocarea și eliberarea căldurii înapoi în încăpere.

Imagine: S1 Front de la Schmid.

Șemineul

Căldura unui foc adevărat. Șemineul încălzește încăperea prin radiația de căldură direct de la flăcări. În trecut, focarul era întotdeauna lăsat deschis pentru un mai bun transfer de căldură. Astăzi există șeminee cu uși realizate din sticlă rezistentă la căldură. Sticla nu împiedică radiația de căldură, astfel încât modul de încălzire, care distinge șemineul de aragaz, este păstrat.

Citește mai mult  13 sfaturi pentru cumpărătorul de aragazuri de saună electrică

Șemineul este de o construcție care presupune un focar larg și puțin adânc ( flăcările înalte care se nasc acolo dau ) un coș de fum drept ( nu este implicat în încălzire, "gazele" șemineului sunt și ele diferite de cele ale cuptorului să coboare imediat pe coșul de fum ).

Principalul lucru într-un șemineu este o flacără frumoasă – și este punctul central al designului.

Aragazul cu șemineu

Un hibrid între un șemineu și un cuptor. Un alt nume este.. aragaz tip șemineu. Acest aparat- O încercare de a combina funcția de încălzire a aragazului cu frumusețea unei trape de șemineu deschis. În secolul al XIX-lea, un aragaz cu șemineu era o structură cu două țevi cu un coș de fum comun. Dar un șemineu și un cuptor nu puteau fi folosite în același timp și întreaga unitate era foarte voluminoasă.

Acesta este motivul pentru care astăzi există o producție de aragazuri cu focar care are o ușă de sticlă largă ( permite admirarea frumuseții focului ). Pereții acestui focar sunt concepuți pentru a colecta și evacua căldura ca într-un cuptor clasic. Hornul este drept, ca un șemineu.

design extraordinar: transformă aragazul în șemineu printr-o simplă mișcare a încheieturii mâinii.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Comments: 1
  1. Elena

    Care este mai eficientă și mai economică pentru încălzirea unei case, șemineele sau aragazurile?

    Răspunde
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: