Căutați un loc pentru un aragaz și un șemineu

Aragaz sau șemineu – aceasta nu este întrebarea corectă. Ambele sunt utile într-o casă. Dar cum să le poziționați pentru a fi atât cald cât și confortabil?

Un aragaz de încălzire cu patru camere

  • La fel de cald peste tot. Spre deosebire de un șemineu cu coș de fum drept, aragazul are o "hotă – cu un sistem ingenios de coșuri de fum descendente și ascendente. Datorită acestui design, aragazul stochează căldura cu masa zidăriei și este capabil să încălzească încăperea mult timp după ce este oprit. Designul clasic prevede că unul dintre pereții a cuptorului de încălzire merge în fiecare dintre camerele alăturate.
  • Nu există cameră cu șemineu. Aragazul este de obicei încălzit din bucătărie, unde este instalată o plită și o tavă pentru lemne de foc.

Un singur design pentru două camere:
Există un cuptor pe o parte și un coș de fum pe cealaltă parte șemineul

  • Compact și cu un șemineu. Această versiune pentru două camere este potrivită pentru casele mici, în cazul în care o cameră este o bucătărie-sufragerie și cealaltă este o cameră de zi-cameră de dormit. Șemineele Dacha au devenit foarte populare în ultimii ani, dar dacă visați să construiți un șemineu în mediul rural, dar doriți să puteți găti în același timp pe aragaz, este rațional să alegeți un aragaz combinat cu un șemineu-.. atât cu o sobă cu coș de fum, cât și cu un "focar". Aragazul este plasat după cum urmează: partea de gătit merge într-o cameră și portalul de șemineu în altă cameră. Acestea sunt conectate în partea din spate.
  • Într-o cameră mai rece decât. Din cauza capacității termice diferite a aragazurilor ( un aragaz convențional înmagazinează mai bine căldura, generată și de portalul de șemineu ) este întotdeauna mai cald într-o cameră decât în cealaltă. Pentru a compensa acest dezavantaj, camera cu șemineu ar trebui să fie mai mică decât camera în care se află aragazul principal.
  • Mai multă murdărie din lemn. Lemnele de foc trebuie cărate atât în bucătărie-sufragerie, cât și în dormitor-salon.

Aragaz și coș de fum "în linie": încălzire pentru două camere

  • La fel de cald peste tot. Potrivit experților – este o combinație ideală între un aragaz și un șemineu pentru încălzire: aragazul și șemineul sunt așezate unul lângă altul. Portalul șemineului este în continuare orientat într-o parte, iar partea de gătit este orientată în cealaltă parte. Partea din spate a șemineului încălzește camera cu aragazul, iar partea laterală a sobei se află în camera cu șemineu.
  • Ocupă mult spațiu. Această dispunere ocupă mai mult spațiu, dar este ideală pentru schimbul de căldură.
  • Mai multă murdărie de la lemnele de foc. În acest caz, trebuie să transportați și lemne de foc în ambele camere.

Aragaz și șemineu pe aceeași parte: Încălzirea a trei camere

  • Lemnul se află într-un singur loc. Nu este neobișnuit ca într-o casă de vacanță să existe trei camere alăturate – două dormitoare și o bucătărie-sufragerie. În acest caz, o sobă pe peleți și un portal de șemineu sunt construite în mod diferit – ambele merg într-o cameră comună mare. Partea din spate a sobei încălzește un dormitor și șemineul încălzește un alt dormitor. Avantajul este că ambele aragazuri ard din aceeași parte – nu trebuie să transportați și să depozitați lemne de foc în camere diferite. Aceeași parte poate fi utilizată pentru o cameră de gătit cu un aragaz.
  • Temperaturi diferite ale camerei. pentru că unul dintre dormitoare este încălzit de aragaz.
Citește mai mult  Ulei de încălzire
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: