Cum de a decora un aragaz de zidărie sau un șemineu de țară?

Plăcile de gresie vechi sunt, de asemenea, bune într-o casă modernă. Plăcile transformă un aragaz obișnuit sau un șemineu într-o structură decorativă, care va deveni principalul decor al camerei.

Finisaje de podea

Stil țărănesc ( lut, var, var ). Pe vremuri, cuptoarele erau acoperite cu var și vopsite cu var. Uneori, soba este pictată în mod complicat în diferite modele. În prezent, această metodă, care necesită multă muncă, este considerată arhaică.

Cărămidă decorativă. Astăzi, bucătăriile și șemineele de cabană sunt destul de des căptușite cu cărămizi decorative, rezistente la căldură, care păstrează căldura pentru o perioadă lungă de timp.

Ceramică. Teracota ( cu o bază foarte poroasă ) majolica ( cu un strat superior de glazură ) clinker ( realizat dintr-un amestec de mai multe tipuri de argilă cu șamotă și pigmenți ) și gresie porțelanată ( cu o structură solidă neporoasă ).

( gresie ). Cea mai populară metodă este de a le umple cu argilă refractară Lucrări de faianță în șeminee și cuptoare, plăci speciale de lut ars.Principala diferență între dale și dale normale Structură de cutie, care servește la fixarea plăcilor în zidăria de cărămidă.

Plăcile ceramice pentru un cuptor sau un șemineu pot fi alese în orice stil – de la Rococo la English Arts & Crafts.

  • Șemineu cu convector Art Nouveau din fabrica Stovax.
  • Șemineu 04 de la fabrica Gutbrod Keramik.
  • Marion Cachemire bucătar de Régnier.
  • Șemineu Victorian Tiled Front de Stovax.
Citește mai mult  Cuptor: design

Tipuri de stiluri de gresie

  • Românesc. Aragazurile de faianță au apărut în România în secolul al XVI-lea, mai întâi în palatele regale și în conacele nobile. Din acel moment, își are originea stilul Românesc distinctiv, bazat pe picturi colorate și ornamente complicate.
  • Olandeză. În secolul al XVIII-lea, nobilimea Românesc a început să copieze stilul de viață vest-european, iar pictura olandeză monocromă în cobalt a devenit cea mai populară decorațiune.
  • Flamandă. Pe lângă școala olandeză, în România s-a dezvoltat școala flamandă de pictură, în care este tipic un amestec de culori albastre și maro.

Plăcile antice prezintă adesea plante și flori stilizate, precum și animale. Puteți copia un astfel de decor în orice atelier. Dar mult mai interesantă este interpretarea autorului modern a stilului vechi Românesc.

Tehnologia modernă de fabricare a țiglelor

Schița autorului. Pentru a crea o țiglă cel mai adesea alege unul dintre cele trei stiluri decorative: Românesc, olandez sau flamand. În rest, artistul se bazează pe interiorul clientului și pe gusturile sale. În picturi pot apărea motive orientale sau futuriste. Și aragazurile și șemineele pentru casele de țară, instalate în camerele copiilor, pot fi pictate cu personaje de desene animate. Companiile de gresie oferă întotdeauna un catalog greu de diferite tipuri de șeminee și aragazuri, împreună cu variante de gresie.

Care este construcția plăcilor smălțuite?? Partea din față a plăcilor este decorată cu un model și este smălțuită, în timp ce partea din spate este realizată sub forma unei cutii deschise rumpets. Coama are găuri prin care se introduce sârma de aragaz pentru a fixa țigla de zidărie. În spatele stratului decorativ se creează o cavitate de aer: "fundul dublu".

Procesul de ardere. În funcție de schițe, se realizează relieful feței unei țigle, apoi se fac matrițele din ipsos. Acestea sunt umplute cu argilă refractară, uscate timp de două săptămâni și trimise la un cuptor electric unde sunt arse la aproximativ 1000°C . Plăcile sunt mai întâi arse și apoi trimise la sculptor, care verifică calitatea, îndreaptă fețele și creează relieful. Plăcile sunt apoi glazurate sau acoperite cu argilă decorativă și arse din nou. Acestea sunt tematizate și se efectuează a treia și, dacă este necesar, a patra ardere.

Citește mai mult  Alegerea între șeminee și aragazuri

Avantajele finisajului cu gresie

Siguranță. Datorită plăcilor, suprafața aragazului de saună nu este încălzită: nu vă puteți arde dacă îl atingeți accidental. Acesta este motivul pentru care aragazurile și șemineele de gresie pentru casele de țară sunt perfecte pentru familiile cu copii mici și animale de companie.

Economie și durabilitate. Învelișul de gresie cu fund dublu crește inerția termică a aragazului și favorizează economia de combustibil, precum și longevitatea aragazului. Învelișul dens protejează cărămida de influențele externe și absoarbe tensiunile interne din zidărie.

Frumusețe. Plăcile nu numai că sporesc eficiența încălzitorului, dar îl transformă și într-o adevărată operă de artă.

Aragaz elegant de gresie sau șemineu cu un ornament luminos sau un design strict albastru și alb devine un element principal de decor al întregii camere, plăcând ochiul cu modelele sale.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: