4 funcții ale unui șemineu într-o casă

Un șemineu nu este doar pentru spectacol. De ce sunt capabile șemineele moderne?

Aspectul șemineului trebuie să se potrivească cu estetica interiorului, nu mai puțin decât mobilierul făcut la comandă.

Interior de dragul șemineului. Dacă v-ați decis să aveți un șemineu natural și doriți să-l integrați perfect în interiorul dvs., trebuie să înțelegeți că nu șemineul este cel care se potrivește în interior, ci interiorul este construit în jurul conceptului de șemineu.În cazul în care, cu toate acestea, ideea de a instala un șemineu vine după lucrările de finisare, trebuie să urmați câteva reguli care nu vor pierde vatra în cameră.1 ) Un șemineu se află adesea în centrul unei încăperi – cea mai vizibilă parte a acesteia. De exemplu, dacă aveți o garsonieră, este o idee bună să aveți un șemineu rotund în mijlocul camerei de zi, înconjurat de canapele și fotolii.2 ) Finisajul șemineului depinde, de asemenea, de orientarea stilistică a interiorului. Preferăm să folosim șeminee naturale în proiectele noastre, dacă acestea sunt realiste. Se preferă marmura, sculpturile din lemn și plăcile naturale. Pentru portal, folosim portaluri din cărămidă refractară și încercăm să evităm utilizarea portalurilor de construcție sudate. În ultimii ani, șemineele în stil englezesc cu o înălțime totală de peste doi metri și un portal de dimensiuni mari au devenit, de asemenea, populare.

Interior de dragul șemineului. Dacă alegeți un șemineu natural și doriți ca acesta să se integreze perfect în interior, trebuie să înțelegeți că nu șemineul este cel care se integrează în interior, ci interiorul este proiectat în jurul șemineului.Dacă sunteți încă interesat de un șemineu după terminarea lucrărilor, există anumite reguli care trebuie respectate pentru a evita pierderea șemineului în cameră.) Un șemineu este, de obicei, partea centrală, cea mai vizibilă a camerei. De exemplu, dacă aveți o garsonieră, este o idee bună să aveți un șemineu rotund în mijlocul camerei de zi, înconjurat de canapele și fotolii.2 ) Finisajul șemineului depinde, de asemenea, de orientarea stilistică a interiorului. În proiectele noastre, preferăm să folosim șeminee naturale, dacă sunt realiste. Se preferă marmura, lemnul sculptat sau gresia naturală. Pentru portal, folosim portaluri din cărămidă refractară și evităm utilizarea construcțiilor sudate. De asemenea, în ultimii ani, folosim adesea șeminee englezești cu o înălțime totală de peste doi metri și un portal de dimensiuni mari.

Ascundeți

Construiți sau mobilați? Proprietarii unei căsuțe prefabricate și cei care își construiesc o casă" de la zero", au condiții fundamental diferite atunci când vine vorba de alegerea unui șemineu și de amplasarea acestuia. Materiale prefabricate pentru amenajare, pereți și podele Toate acestea impun anumite restricții privind amplasarea șemineului. În cazul în care casa este abia în construcție, un șemineu poate fi construit în timpul fazei de construcție ( și nu există restricții privind tipul de construcție ).

Citește mai mult  15 șeminee pentru case de țară și vile

Înainte de a proiecta un șemineu, este important să se decidă ce funcții va îndeplini. Acest lucru vă oferă, de asemenea, o idee bună despre tipul de design pe care îl doriți. Șemineele pentru casă pot avea diferite funcții: încălzire, decorativă, estetică și culinară.

Funcția estetică a șemineului

Admirând flăcările. În casa de la țară, șemineul este de obicei amplasat astfel încât să îl poți admira din orice loc din încăpere ( un șemineu insulă ). Mai rar, se aleg modelele încorporate în perete sau montate pe perete. Șemineele au adesea uși de sticlă pentru a face soba sigură și eficientă. Dar, de multe ori, șemineul nu este echipat cu o ușă În acest caz, veți avea cu siguranță nevoie de un ecran de șemineu. În caz contrar, persoanele care stau într-un fotoliu în fața șemineului ar putea fi deranjate de scânteile care zboară.

Șemineele sunt de obicei construite din motive estetice – pentru a admira flăcările.

Șemineu în baie. Nu este necesar să aveți doar un singur șemineu într-o casă de țară – pot exista mai multe șeminee. Și pot fi în cele mai neașteptate locuri. De exemplu, acest model de biocombustibil poate fi amplasat oriunde. Chiar și în baie.

În imagine: Șemineu Il canto del Fuoco de Antonio Lupi, design de Palo Domenico.

Funcția de încălzire a unui șemineu

Eficiență diferită. Într-o casă de țară, un șemineu "decorativ" este rareori instalat Șeminee electrice și bioșeminee cu o putere maximă de 2-2,5 kW. De multe ori sunt preferate șemineele cu gaz sau cu combustibil solid, cu foc viu.

Citește mai mult  Caseta de casete de foc: ce este, cum se instalează?

Dacă intenționați să vă încălziți casa cu un șemineu, acordați atenție designului focarului. Astfel, un șemineu din cărămidă cu un focar deschis poate încălzi doar o singură cameră. Și chiar și atunci, dacă cheltuiți o mulțime de combustibil ( rata de eficiență a unui astfel de șemineu nu depășește 20% ). Focar închis cu încălzire suplimentară Funcția de recuperare a căldurii are un factor de eficiență de aproximativ 85 %. Astfel de șeminee sunt folosite pentru încălzirea prin convecție a unuia, două sau chiar trei ( în cazul în care șemineul este instalat în colț ) camere adiacente. Există, de asemenea, șeminee cu circuite de apă care pot încălzi un întreg etaj.

Exemple de șeminee cu focare închise utilizate pentru încălzirea prin convecție.

  • Șemineu 18 de la fabrica Gutbrod Keramik
  • Șemineu GR rapid de la fabrica Spartherm
  • Șemineu 21/85SF de la fabrica Stuv
  • Șemineu CADENZA de la fabrica Cheminees Philippe

18 șemineu de la fabrica Gutbrod Keramik.

Funcția de gătit a unui șemineu

Prăjire la proțap. O flacără de șemineu deschis vă permite să gătiți la foc deschis. Multe șeminee sunt echipate cu rafturi pentru grătar, suporturi pentru rotisoare, grătare și uneori chiar cuptoare cu drepturi depline. Aceste tipuri de șeminee sunt potrivite într-o cameră separată sau într-o bucătărie/sufragerie.

Funcția decorativă a șemineului

Design interior. Aproape toate șemineele pentru casă sunt bune la decorarea interiorului. Chiar și un șemineu neaprins atrage atenția. Dați o notă specială căminului: decorați focarul cu o fereastră de șemineu, completați șemineul cu accesorii potrivite.

Șemineul poate fi un element principal sau unul dintre elementele principale ale interiorului.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: