Încălzirea independentă: argumente pro și contra

Atunci când vine vorba de alegerea între încălzirea centrală și cea autonomă, gândiți-vă bine: sunteți gata să deveniți proprietarul propriului cazan și al propriului sistem de mini-încălzire?? Implică o serie întreagă de îndatoriri și responsabilități – pe lângă costurile ridicate, cu care trebuie să vă obișnuiți și dvs. Adevărat, avantajele sistemelor autonome sunt, de asemenea, foarte tentante…

Plusuri și minusuri ale unui sistem de încălzire autonomă

  • 100% control al temperaturii. Încălzirea autonomă într-o casă individuală poate fi pornită și oprită în orice moment al zilei sau al nopții. Încălzirea sistemului poate fi redusă sau mărită.
  • Proprietarul are responsabilități pe lângă posibilități. Mai ales dacă folosiți dispozitive de încălzire pe gaz. De exemplu, pentru a organiza încălzirea centrală pe gaz pentru o casă individuală, aveți nevoie de o centrală termică. Acesta va trebui să fie aprobat de autoritățile competente, altfel nu va putea funcționa.
  • Independență față de capriciile centralei termice locale. Chiar dacă există o defecțiune în rețeaua de încălzire urbană și întreaga clădire rămâne fără căldură, nu trebuie să vă faceți griji
  • Toate defecțiunile și reparațiile sunt rezolvate pe cheltuiala dumneavoastră. Apelarea unei echipe de urgență și înlocuirea echipamentelor defecte sunt în întregime pe umerii dumneavoastră.
  • Abordare individuală. Încălzirea într-o casă privată este inițial construită și gestionată în conformitate cu cea mai confortabilă schemă pentru proprietarul casei, alegerea echipamentului depinde numai de tine. În cazul încălzirii centralizate, compania locală de încălzire centralizată poate face cereri total ilogice și inexplicabile.
  • Dependența de furnizorii de combustibil și de companiile de servicii. Pentru ca încălzirea să funcționeze fără probleme într-o casă privată, va trebui să încheiați contracte cu aceste organizații, să plătiți pentru serviciile lor, precum și să fiți responsabil pentru angajamentele asumate. Este necesar să apelați la specialiști pentru a verifica și a întreține încălzirea unei case private cel puțin o dată pe an.
  • Conversie ușoară, dacă este necesar. Pentru a reconstrui, recondiționa sau modifica un sistem de încălzire autonomă într-o locuință particulară, tot ce trebuie să faceți este să apelați la profesioniști de la firma respectivă.
  • Costuri ridicate. În special mult va trebui să fie cheltuit pe încălzire pentru o casă privată la început. Fondurile vor fi cheltuite pentru ( reducerea pierderilor de căldură ) calcularea și proiectarea sistemului de încălzire, achiziționarea de echipamente și instalarea. Exact cât costă încălzirea la cheie a unei case detașate, depinde de mulți factori, dar nu mai puțin de câteva sute de mii de Leu este un fapt. Plus costurile cu combustibilul și întreținerea anuală.

Încălzire independentă: Da sau nu?

Uneori, pur și simplu nu există alternativă. În cazul în care utilitățile nu sunt dezvoltate în zonă, încălzirea autonomă pentru o casă izolată singura opțiune posibilă. Și atunci va fi deja o chestiune de alegere mai mult sau mai puțin economică sau mai mult sau mai puțin modernă în sensul fiabilității și automatizării sistemului de control. Un sistem de încălzire autonomă nu este atât de complicat pe cât pare. Desigur, trebuie să fie corect calculată și instalată calitativ. Și, cel mai important, ce este inevitabil și pentru ce trebuie să fiți pregătiți atunci când alegeți un sistem autonom Costuri inițiale ridicate și necesitatea de a verifica periodic sistemul prin apelarea la specialiști.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: