Anglia: o casă într-un turn de apă

Familia Harris a cumpărat în mod spontan o uzină de apă victoriană abandonată și a petrecut șapte ani și întreaga lor avere transformând-o într-o casă rezidențială. Rezultatul este impresionant.

Turnul de apă din Limme a fost construit în 1870 cu banii unui moșier local și avea un aspect mai degrabă romantic, ca și cum ar fi fost Turnul Rapunzel, ceea ce era absolut în spiritul vremii. Dar, în timp ce în povestea populară germană turnul era locul în care era închisă frumoasa fată, turnul în limba engleză este visul familiei Harris pentru o casă confortabilă. Familia Harris a adăugat o extensie albită, minimalistă și ultramodernă la vechea clădire.

Informații:
Localizare: Lymm, Velo-Britain
Anul: 2005
Arhitect: Julian Baker
Julian Baker
de la Ellis Williams Architects

În imagine: Julian Baker, arhitect

Russell Harris, soția sa Jeannette și copiii lor locuiau de aproximativ opt ani în pitorescul sat Lymm, Cheshire, unul dintre reperele obișnuite ale acestuia fiind un turn de apă victorian dezafectat, când, brusc, în 1997, turnul a fost scos la vânzare. Și, complet din senin, soții Harris au decis să cumpere turnul de apă și să-l transforme într-un imobil cu două etaje. Povestea se dovedește a fi destul de dificilă, atât din punct de vedere financiar, cât și emoțional: cinci ani s-au luptat cu opoziția comunității față de reamenajarea turnului și cu planificatorii care nu au reușit să găsească ceea ce era necesar. Tocmai când familia era disperată, au găsit Ellis Williams Architects și pe arhitectul Julian Baker, care au reușit să creeze un proiect care a transformat visul familiei Harris în realitate. Pentru a transforma turnul octogonal într-o casă modernă, a trebuit să i se adauge câteva încăperi suplimentare, astfel încât vechea structură să nu fie ascunsă: a fost creată o carcasă semicirculară două etaje. De fapt, principalele părți ale casei sunt adăpostite în ea: 3 dormitoare mari, mai multe băi și un living de lux semicircular care combină o zonă de lounge cu șemineu și pian cu coadă, o sală de mese și o bucătărie alăturată. Turnul propriu-zis găzduiește dormitorul principal cu baie la mezanin, un dormitor, un home cinema și o cameră de studiu.

Citește mai mult  O portocală cu ceas

Diagrama schematică a unui scenariu de iluminat. Aici puteți vedea cum este proiectată iluminarea în turn: lumina nu intră doar prin ferestrele mari ale fațadei, ci și prin luminatoare. De asemenea, puteți vedea cum punctele de vedere au fost planificate astfel încât chiar și camerele din spatele clădirii oferă o panoramă asupra câmpurilor sau asupra zidurilor vechiului turn.

Modelul 3D al turnului și planul etajului. Modelul arată că noul volum, atașat la vechea casă de pompare a apei, are o formă semicirculară și o diferență de înălțime. Și te trezești cu un mic iaz. Parterul este în principal un living cu o chicinetă și un salon, în timp ce primul etaj cuprinde patru dormitoare și băi.

Turnul de apă a fost folosit de operatorii de telefonie mobilă ca un repetor atunci când nu era în funcțiune. Aceasta este, de asemenea, o moștenire pentru familia Harris. Pentru antene a fost creată o suprastructură separată pe acoperișul turnului.

Extinderea vechii clădiri a uzinei de apă a fost realizată într-un mod foarte modern Suprafețe de pereți circulare albe suprapuse și planuri mari de vitraj.

Acoperișul nu este pe perete, este tăiat O bandă îngustă de ferestre sub acoperișul propriu-zis, creând un efect de "plutire" și ușurează vizual construcția.

Ferestrele de pe fațadă variază în înălțime, dar toate au fost proiectate cu intenția de a obține cele mai frumoase priveliști posibile. Ferestrele duble înalte din sufragerie oferă vederi panoramice frumoase de la balconul de la etajul al doilea.

La parterul turnului se află un mic salon confortabil, cu vedere spre camera cu șemineu.

Interiorul este minimalist și în întregime alb, singurul accent.. Canapele roșu stacojiu cu linii simple și un șemineu suspendat.

Citește mai mult  Toți oamenii mint

Camera de zi semicirculară este vizibilă din bucătărie. În spatele camerei cu șemineu se află sala de mese cu un pian cu coadă. Înălțimea camerelor se schimbă în mod constant în unele părți ale casei camerele sunt cu etaj dublu, undeva primul etaj se suprapune ca un mezanin, undeva sunt două etaje întregi.

Un pian cu coadă în sala de mese îi conferă o atmosferă specială și formală fără detalii inutile. Chiar și corpurile de iluminat, subtile și transparente, nu sunt menite să distragă atenția. La primul etaj.. Una dintre băi, separată de blocuri de sticlă.

Scara albă ca zăpada.. aproape un manifest al minimalismului,

…La fel ca și bucătăria extrem de minimalistă, în care nimic nu este de prisos: un blat alb combină blatul de lucru, în care sunt integrate plita și chiuveta, cu masa de mic dejun. Toate numeroasele ustensile sunt ascunse în dulapurile fără fund din bucătărie.

Una dintre cele mai frumoase surprize ale casei Pe terasa adiacentă bucătăriei se află un iaz cu pești japonezi. Familia se bucură să ia micul dejun pe terasă atunci când vremea este frumoasă.

Dormitorul principal Cel mai frumos dintre cele cinci dormitoare cu care se poate lăuda casa. Acesta este situat într-un turn vechi, iar principala sa caracteristică distinctivă este O baie incredibilă la mezanin.

Baie la primul etaj. Interioarele albe ca zăpada ale întregii case își pot schimba culoarea și starea de spirit, datorită mai multor scenarii de iluminat realizate de designerul Kate Wilkins ( Kate Wilkins ). A proiectat iluminatul pentru Tate Modern ( Tate Modern ) din Londra.

Citește mai mult  Îmbrățișare deschisă

Unul dintre dormitoarele din partea nouă a casei.

Home cinema amplasat într-un turn. Potrivit proprietarului, sistemul de sunet.. pur și simplu incredibil.

Casa turn este înconjurată de un peisaj pur englezesc.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: