Casa de sticl─â: idei surprinz─âtoare pentru lumin─â ╚Öi spa╚Ťiu

Amenajarea unei case mari este la fel de complicat─â ca ╚Öi amenajarea uneia mici. Principala durere de cap este cum s─â o faci suficient de luminoas─â ╚Öi cum s─â integrezi numeroasele camere ╚Öi zone ├«ntr-un singur interior. Elsa Okina sugereaz─â s─â l─âsa╚Ťi s─â p─âtrund─â c├ót mai mult─â lumin─â natural─â ╚Öi s─â v─â inspira╚Ťi din natur─â ╚Öi art─â.

Proiectele de cas─â de o a doua lumin─â sugereaz─â solu╚Ťii diferite. Una dintre cele mai spectaculoase este ├«nlocuirea pere╚Ťilor cu sticl─â.

Informa╚Ťii despre obiect: cas─â mare de ╚Ťar─â

Dorin╚Ťele clientului: Schimba╚Ťi solu╚Ťia arhitectural─â a casei, ad─âuga╚Ťi o a doua lumin─â.

Lucr─ârile la acest proiect au ├«nceput cu m─âsuri drastice.. Designerul Elsa Okina a ├«ndep─ârtat o parte din pere╚Ťii exteriori, ├«nlocuindu-i cu sticl─â masiv─â. De asemenea, acoperi╚Öul a fost supus unei renov─âri majore tot ce ave╚Ťi nevoie pentru o a doua cas─â ╚Öi mai mult spa╚Ťiu pentru creativitate. Designerul a folosit spa╚Ťiul rezultat ├«n spiritul anilor '60 A umplut casa cu mobilier modernist ╚Öi forme arhitecturale ├«n stilul lui Le Corbusier. Zonele func╚Ťionale de la parter se ├«mbin─â unele cu altele pentru a crea un spa╚Ťiu deschis, divizat prin tehnici de design. Interioarele camerelor private sunt mai restr├ónse, dar nu lipsite de creativitate: fiecare camer─â evoc─â un moment sau un loc din elemente ├«n finisaje ╚Öi decor.

Sticla face ca o camer─â de zi deja destul de mic─â s─â par─â enorm─â. Designerul a ├«nlocuit pere╚Ťii goi cu sticl─â masiv─â, iar interiorul s-a ├«mbinat cu mediul ├«nconjur─âtor. Chiar ╚Öi acoperi╚Öul are o structur─â translucid─â mat─â ├«n loc de un tavan gol. ├Än aceast─â camer─â, chiar ╚Öi o mas─â uria╚Ö─â pentru 20 de persoane nu pare voluminoas─â. Gresie nepreten╚Ťioas─â pe podea, mobilier simplu ╚Öi u╚Öor – nimic nu atrage aten╚Ťia. Proiectarea unei a doua lumini ├«n cas─â ├«nseamn─â c─â peisajul din afara ferestrei este principalul decor al interiorului. L─âmpile de dormitor pe suporturi la diferite ├«n─âl╚Ťimi joac─â, de asemenea, un rol decorativ.

Cite╚Öte mai mult  Un dormitor ca mijloc de seduc╚Ťie: un mic apartament pentru burlac

Sala de conferin╚Ťe ( sala de conferin╚Ťe ) sufrageria curge u╚Öor ├«n zona ╚Öemineului cu o bibliotec─â. Acesta din urm─â este, de asemenea, amenajat simplu, dar ├«n stil grandios: o canapea cu ╚Öase locuri, o bibliotec─â pe perete, un basorelief monumental pe perete.

Datorit─â deschiderilor de form─â neregulat─â, peretele devine o sculptur─â, un obiect de art─â care flirteaz─â nu numai cu forma ╚Öi spa╚Ťiul, ci ╚Öi cu lumina. Acesta adaug─â volum ╚Öi aerisire camerei.

Pere╚Ťi albi, mobilier scump, dar simplu, de form─â simpl─â. Tot ceea ce ├«mpodobe╚Öte acest interior este culoarea, lumina ╚Öi formele sculpturale. Acestea arat─â foarte expresiv ├«n spa╚Ťiul gol ╚Öi auster. Luminile suspendate la diferite niveluri completeaz─â compozi╚Ťia. Lumina cald─â galben-portocalie pe care o eman─â este asociat─â cu focul – o solu╚Ťie perfect─â pentru zona ╚Öemineului. Un covor maro pe podea sus╚Ťine c─âldura schemei, cre├ónd o atmosfer─â moale ╚Öi relaxat─â.

Solu╚Ťie interesant─â pentru zona de ╚Öemineu – o cutie de foc ├«ncorporat─â ├«nchis─â face parte din perete ╚Öi nu atrage aten╚Ťia cu nici o grimas─â decorativ─â.

Basoreliefurile abstracte de pe perete sunt un element de art─â modern─â, transform├ónd un interior reziden╚Ťial obi╚Önuit ├«ntr-o galerie de art─â. Lumina dirijat─â face parte din instala╚Ťia de art─â, sus╚Ťin├ónd c─âldura din zona ╚Öemineului.

Plafonul de la primul etaj este un spa╚Ťiu ╚Öi mai exotic. Grinzile ├«n form─â de evantai, lemnul ├«ntunecat, formele semicirculare fac o impresie suprarealist─â. Hornul portocaliu ╚Öi pandantivele de la l─âmpi care at├órn─â la parter fac parte din designul sculptural al spa╚Ťiului. ├Än loc de un candelabru sub tavan, exist─â Icarus care ├«╚Öi pierde aripile.

╚śemineul este placat cu gresie metalic─â portocalie lucioas─â ├«n relief. De asemenea, opera de art─â reflect─â perfect lumina, f─âc├ónd camera s─â par─â tridimensional─â.

Cite╚Öte mai mult  O cas─â privat─â din Dnipropetrovsk: un interior misterios din materiale naturale

Camera arat─â ca o cutie, cu gresie ╚Öi faian╚Ť─â din lemn ├«nchis: tavanul din lemn se vars─â ├«n rafturi, care devine podea. Doar plinta ╚Öi lumina de perete ajut─â la definirea limitelor suprafe╚Ťelor. Aici, din nou, spiritul modernismului simplu domne╚Öte suprem – nimic str─âin, forme rectangulare simple. Pe pere╚Ťi exist─â faian╚Ť─â ├«n loc de tapet.

├Än dormitor, func╚Ťionalitatea strict─â este ├«ndulcit─â cu o not─â de romantism. Apar ceasuri ╚Öi statuete, dungi ╚Öi carouri, fotografii ├«n rame. Dar principalul decor al camerei este tavanul tridimensional neobi╚Önuit.

Printuri alb-negru pe ╚Ťes─âtur─â sunt inserate ├«n grilajul de lemn, o trimitere la obiecte din epoci trecute. Deasupra tavanului suspendat, corpurile de iluminat simple sunt invizibile pentru ochi. Atunci c├ónd str─âlucesc prin ╚Ťes─âtur─â, lumina lumineaz─â structura, cre├ónd iluzia unui tavan luminos.

Fotografii alb-negru ale trandafirilor ├«nr─âmate ├«n negru pe mat alb – un simbol nostalgic al tinere╚Ťii, care p─âstreaz─â jocul cu timpul.

O varietate de nuan╚Ťe de verde apar ├«n baie: ├«ntuneric, lumin─â, cald ╚Öi rece, ele fac baia, pe de o parte, confortabil─â ╚Öi familiar─â, iar pe de alt─â parte – ├«i dau un aspect natural, natural. Ambele lucreaz─â pentru a promova pacea.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: