Coreea de Sud: casa acadelelor

Cheltuirea a 150.000 de dolari pe o mașină sau pe o casă cu șapte etaje ( nu o jucărie )? O familie sud-coreeană din provincia Yongyang a ales al doilea. Iar casa pare reală, chiar dacă arată ca o acadea.

În mijlocul unei suburbii rezidențiale monotone dintr-un orășel coreean liniștit, o casă armonioasă și copilăroasă găzduiește acum visul unei tinere familii de a trăi "în afara cutiei".

Informații despre obiect:
Locație: Yongyin, Coreea de Sud
Arhitect: Moon Hoon, arhitect

«Într-o zi, un client a venit la biroul meu: o familie tânără cu o fiică foarte frumoasă. Au vrut o casă neobișnuită. La început am discutat despre casa sub forma unei scări cu trepte uriașe, apoi ne-am uitat la forma de spirală. Conversațiile s-au încheiat când am realizat că clientul avea un buget modest.

Visul unei scări s-a concretizat în structura internă neobișnuită a casei: este formată din șapte niveluri, organizate în jurul unui atrium de scări ușoare. Gândiți-vă la energia în spirală Modelul spiralat al fațadei, care dă numele casei.. Lollipop House, adică casa acadelelor.

Când te uiți la această casă mică, nu-ți vine să crezi că sunt chiar 7 demisoluri. Case extraordinare din orașe din întreaga lume primesc o completare binevenită.

Secretul este că unul dintre ei.. semi-subsol, și, în general, sunt destul de mici în înălțime.

O privire mai atentă asupra ansamblului de locuințe gri din cartierul rezidențial Yongyin arată că această creație cu dungi purpurii a arhitectului din Seul Moon Hoon ( Moon Hoon ) nu este doar neobișnuită și strălucitoare după standardele locale, ci și destul de sfidătoare.

O terasă-portic mare se învecinează cu casa la nivelul etajului al treilea.

Citește mai mult  Un apartament în stil loft pentru o familie tânără

Terasa-portic se învecinează cu bucătăria și poate servi ca o mică sală de mese în aer liber în lunile mai calde.

practic nu are ferestre pe fațadele laterale, dar este aproape în întregime vitrată la capete. La parter este o fereastră mare de living; la etaj este un balcon spațios și frumos.

Datorită planului de etaj decalat, există suficientă lumină de la suprafața vitrată pentru a acoperi camera de zi- al doilea nivel și în bucătărie al treilea nivel.

Din cauza constrângerilor bugetare, materialele de construcție- Cele mai democratice: beton, lemn și panouri metalice. simplitatea materialelor este compensată de originalitatea designului.

Această schiță splendidă arată cum s-a născut ideea acestei case neobișnuite, în care spațiul interior se bazează pe o scară.

Scara, care face legătura între cele șapte niveluri de locuit, a fost, într-adevăr, elementul principal al casei. Nivelele de locuit includ un birou, bucătărie, sufragerie, dormitoare, cameră de recreere etc..

Deasupra scării, chiar pe tavan, arhitectul a creat o fereastră deasupra capului.

În contrast cu fațada colorată, interioarele sunt extrem de simple: lemnul și tapetul alb simplu au fost folosite pentru interior.

Camera de la etaj nu este separată de scara de un perete- altfel ar fi fost prea întuneric.

Dar dormitoarele.. Complet privată, închisă de uși glisante discrete din lemn. La parter este o bucătărie mare, luminoasă.. Una dintre principalele decorațiuni ale casei. O perdea albă acoperă accesul la mica terasă pe care am văzut-o mai devreme.

Ca un bonus Două postere Moon Hoon, care se bazează pe designul neobișnuit al casei.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: