Florida: casă pe un deal

Nu treceți pe lângă. Nu e o dună, e o casă! Ce zici de închirierea unui deal verde cu doi ochi pentru vară? În casa de pe Dune a arhitectului William Morgan se simte o răcoare plăcută și o priveliște minunată asupra oceanului.

Pe internet, casa este comparată cu casele de hobbiți. Într-adevăr, este greu de rezistat acestei comparații. Cu toate acestea, arhitectul William Morgan nu poate fi acuzat de plagiat. Casa s-a născut cu câteva decenii înainte de celebrul film.

Informații despre proprietate:
Locație: Atlantic Beach, Florida
Anul: 1975
Arhitect:

În imagine: William Morgan, arhitect.

Creatorul și proprietarul casei Dune, William Morgan, locuiește în clădirea de alături, practic ușă în ușă. «Mi-a plăcut să mă uit pe fereastră și să văd oceanul și nu am vrut să văd deloc casa de alături. Și, bineînțeles, am vrut să păstrăm peisajul cât mai aproape de natură.".

Ideea a pornit de la un dezastru natural: în anii 1960, un mare uragan a lovit Florida și a lăsat în urma sa suprafețe uriașe de pământ. Una dintre acestea a stat la baza unei case neobișnuite, construită în 1975.

«Am vrut să păstrez atât duna în sine, cât și plantele de pe ea. Duna era suficient de mare pentru a adăposti două peșteri artificiale, Cu vedere la ocean. Forma de val a pereților a fost inspirată de experiența mea de pe submarin. Cei care au fost în ea sub linia de plutire știu că pereții corpului navei sunt întotdeauna curbi.".

Iarba verde care acoperă casa este o izolație perfectă. Pe vreme caldă, menține interiorul casei perfect răcoros. Se spune că menține o temperatură constantă de 21 de grade Celsius.

Citește mai mult  Apartament în tonuri de aur: designerii Olga Melezhik, Irina Sitailo

William Morgan a construit această casă pentru a o închiria.. În interior se află două duplexuri, cu vedere luxoasă la ocean. Acum Morgan a decis să vândă casa pentru un milion de dolari pentru a-și petrece bătrânețea cu demnitate. «Sunt în sfârșit la pensie și vreau să călătoresc. O idee grozavă.

Planul casei de pe dune.

În partea dreaptă este prezentat planul parterului, iar în partea stângă planul parterului al doilea.

Casa dacha a fost construită în anii 1970 în spiritul modernismului. În mod surprinzător, mulți ani mai târziu, interiorul arată modern și retro în același timp. Pereții albi și eleganți, fără colțuri și crăpături, mobilierul viu colorat și lemnul creează o atmosferă relaxantă și confortabilă.

Casa este formată din două duplexuri care se oglindesc unul în celălalt. Fiecare are o baie și un dormitor la etajul superior, în timp ce la parter există o bucătărie, o sală de mese și un living cu o fereastră de terasă și vedere excelentă la ocean.

«Sper că viitorii proprietari nu vor schimba prea mult interiorul. Este o casă foarte pozitivă și veselă, – spune William Morgan. – «Zâmbesc de fiecare dată când intru.". Ochii casei-nora, la o privire mai atentă, nu sunt ferestre- dar terasele confortabile de pe dealuri.

Duplexurile sunt practic identice, singura diferență izbitoare fiind amplasarea culoarea canapelelor.

Casa a fost construită cu cea mai recentă tehnologie a timpului său, care este încă destul de relevantă astăzi. Un cadru din beton ține întreaga structură în siguranță.

Dacă "casa hobbit" de pe malul oceanului ca o creatură verde enigmatică cu ochelari de lux Mai degrabă o bază secretă, ascunsă de ochii curioșilor. Intrarea este abia vizibilă.

Citește mai mult  Garsonieră în stil grunge: proiect de Elena Ponomarenko
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: