Interior în stil pop-art: 10 idei bazate pe exemple reale

Tema celei de-a doua lecții este cum să combinați soluții practice și un aspect vesel și modern într-un mic apartament cu două dormitoare cu un buget.

Informații despre proiect. Plat pe Ul. O casă de țară în strada Chechulin, București, seria I-515, suprafața totală 44,8 mp. m, rezidențial 29,4 mp. .

Starea inițială. Apartament cu un dormitor cu hol de intrare și coridor cu mezanin, WC separat și balcon.

Cerințele clienților. Tânărul cuplu de profesii creative a dorit să creeze un interior luminos și luminos în spiritul pop art, păstrând în același timp aspectul existent. Erau necesare cât mai multe spații de depozitare, un spațiu de dormit suplimentar, o zonă de lucru dublă și o oglindă pe toată lungimea. Și toate acestea cu un buget foarte modest.

Soluția designerului. În hol și pe coridor ( după ce au demontat mezaninul ) au construit două nișe cu sisteme de depozitare și le-au închis cu uși cu panouri cu oglinzi. Acest lucru a fost mai ieftin decât instalarea de dulapuri încorporate și a rezolvat problema unei oglinzi mari, depășind vizual limitele. În camera mare, a fost instalat un dulap de tip walk-in de-a lungul întregului perete din capăt, care corectează, de asemenea, proporțiile alungite ale camerei. Zona de lounge a fost separată de zona de intrare printr-un portal tridimensional: de-a lungul pereților au fost montate nișe, în care au fost încorporate biblioteci, iar o scară a fost conectată la tavan cu un corp de iluminat încorporat care poate fi pornit separat de restul iluminatului. În centrul camerei de zi O canapea extensibilă ( un pat suplimentar ) opus Un piedestal ghemuit pentru echipamente audio și video. În dreapta ușii de la balcon, lângă fereastră Un birou lung cu două scaune de birou. Balconul nu a fost anexat, dar la capete a fost instalat un mobilier suplimentar de depozitare: în partea stângă, la comodă, în partea dreaptă Garderoba . Ușa de la baie a fost ușor rearanjată, iar un font baptismal puțin mai mic a fost mutat în cealaltă parte a camerei pentru a face loc unei mașini de spălat și unui perete.

Nevoia de a minimiza cheltuielile și dimensiunile reduse ale apartamentului au cerut un finisaj low-cost, dar foarte atractiv, o reducere a cantității și dimensiunii mobilierului ( multe elemente sunt incluse în IKEA ) și trucuri de design care maximizează vizual spațiul. Pereții și podeaua de culoare deschisă au fost folosite ca fundal pentru accentele de culoare izbitoare.

Citește mai mult  Casa ideală nr. 6: clasică, cu accente minimaliste

10 lucruri pe care ar trebui să le faci din nou

 • 1.

  Albul se extinde și unifică. Pereții și tavanele din întregul apartament sunt aproape albe. De asemenea, în aceeași culoare cu cea mai mare parte a mobilierului: limitele spațiilor și obiectelor "dispar", camerele par mai mari și mai luminoase. Pe acest fundal, stropii de culori pop art locale au un aspect proaspăt, fără a fi prea puternice. Fotografiile și posterele, cu care proprietarii intenționează să decoreze pereții în timp, se integrează armonios în aceste interioare.

 • 2.

  Roșu domină. Această culoare caldă și sonoră este prezentă în toate încăperile, dând o notă de sărbătoare fiecărei amenajări. Ca și în natură, accentele sunt puse aici pentru a evita regularitatea și simetria rigidă, astfel încât în apartament să domine o atmosferă relaxată. Ideile practice de interior pentru un apartament mic iau în considerare posibilitatea de a schimba rapid aspectul: Dacă proprietarii acestui apartament ar dori să facă schema mai relaxată, pot schimba pur și simplu textilele.

 • 3.

  Atenție la podea! Pentru a nu accentua nivelul scăzut al tavanului și pentru a evita crearea unor decorațiuni prea fracționate, au fost alese corpuri de iluminat simple de culoare albă pentru toate corpurile de iluminat. Dar podeaua era acoperită cu mochetă cu modele policrome și pentru copii pe un fundal alb. El a combinat toate detaliile compoziției generale. De asemenea, poianjenul a căpătat un ton ușor răutăcios, susținut de designul jucăuș al pernei.

 • 4.

  Mai mult soare! Vivace și optimist, galbenul aduce întotdeauna într-un interior sentimentul unei pajiști calde de vară și al primelor flori, mai ales atunci când este flancat de alb și verde. În această cameră de zi, un singur detaliu important este galben: ușile originale ale comodei joase. Dar important nu este dimensiunea, ci amplasarea corectă: comoda este plasată în centrul camerei, astfel încât să poată fi văzută de oriunde, iar în plus există o canapea în partea opusă, unde proprietarii se așează pentru a se uita la televizor și a asculta muzică în timpul liber.

 • 5.

  Un sortiment de cărți. Cărțile preferate cu spițele lor multicolore de pe rafturile din camera de zi nu sunt doar o completare adecvată, ci și binevenită a imaginii de ansamblu – ele arată ca o extensie a temei covorului.

 • 6.

  Motivul este vara eternă. Mobilier de bucătărie de linie voluminoasă "pierde greutate" în alb, dominat de un șorț portocaliu strălucitor și perdele scurte de fereastră cu lambrequins. Modelul lor floral de mari dimensiuni amintește de tema principală a camerei de zi: și în bucătăria-sufragerie pare să domnească o vară perpetuă. Ideile de design interior de succes pentru un apartament mic includ, de obicei, o "temă transversală".

 • 7.

  Contrastul dintre aer și foc. Masa de sufragerie cu un blat de sticlă netedă pare aerisită și aproape dispare pe fundalul luminos, echilibrând cu prezența sa scaunele roșii și modelele de draperii.

 • 8.

  Simetrie discretă. Dormitorul mic a primit un aspect armonios datorită compoziției din căpătâi, bazată pe principiul simetriei axiale. Astfel de idei pentru interiorul unui apartament mic sunt uneori ezită să se aplice din cauza dimensiunii modeste și în zadar: succesul depinde în mare măsură de culorile potrivite, ca în acest caz. Pereții luminoși și mobilierul sunt un fundal perfect pentru accentele centrale – un panou de tapet cu dungi verticale ( se pare că se extinde pe înălțimea pereților ) și o cuvertură de pat roșie. Două oglinzi lărgesc eficient spațiul.

 • 9.

  Oglinzile schimbă percepția de scară. În fiecare zonă, oglinzile sunt alese în funcție de scopul amenajării: în baie, deasupra micului chiuvetă cu colțuri rotunjite se află o oglindă mică și rotundă, care să se potrivească cu dimensiunile sale modeste și să nu accentueze caracteristicile chiuvetei. În hol, pe de altă parte, ușile înalte, cu oglinzi, ale dulapurilor: ele fac ca pasajul îngust să pară mai larg.

 • 10.

  Covoare cu plăci colorate. Peretele din spatele WC-ului, la fel ca și cel din spatele băii, este acoperit în întregime de un model de gresie colorată în modele aleatorii. Această temă este continuată de frizele de podea și de perete realizate din aceleași materiale. O bucată de vară în aceste camere mici.

 • Informați despre obiect. Plat la ul. Un leitmotiv este vara eternă în Chechulina, I-515, o casă din București, cu o suprafață totală de 44,8 mp. m, living- 29,4 mp. .

  Starea inițială. Apartament cu un dormitor cu hol de intrare și coridor cu mezanin, WC separat și balcon.

  Dorința clientului. Tânărul cuplu, cu ocupații creative, a dorit să creeze un interior luminos și luminos, în stil pop-art, rămânând în același timp în planul existent. Avea nevoie de cât mai multe spații de depozitare, de un spațiu de dormit suplimentar, de o zonă de lucru pentru doi și de o oglindă pe toată lungimea. Și toate acestea cu un buget foarte modest.

  Soluția designerului. În hol și pe coridor, ( după ce au demontat mezaninul ) au construit două nișe de depozitare cu uși cu muluri de oglindă. A fost mai ieftin decât instalarea de dulapuri, a rezolvat problema cu oglinda mare, extinzând vizual limitele. În camera mare a fost instalat un dulap de tip walk-in de-a lungul întregului perete din capăt, care corectează și proporțiile alungite ale camerei. Zona de relaxare a fost separată de intrare printr-un portal volumetric: de-a lungul pereților au fost montate nișe, în care au fost încorporate biblioteci și o treaptă de legătură sub tavan cu iluminare integrată care poate fi pornită separat de restul iluminatului. În centrul camerei de zi Canapea extensibilă ( spațiu de dormit suplimentar ) opus- Un piedestal ghemuit pentru echipamente audio și video. În dreapta ușii de la balcon, lângă fereastră.. Un birou lung cu două fotolii. Balconul nu a fost atașat, dar mobilierul de depozitare suplimentară a fost instalat la capete: stânga- O comodă, în dreapta.. garderobă. ușa de la baie a fost ușor mutată și un bazin puțin mai mic a fost plasat în cealaltă parte a camerei pentru a face loc pentru o mașină de spălat rufe și o unitate de perete.

  Nevoia de a minimiza cheltuielile și dimensiunile reduse ale camerei au făcut ca ei să se bazeze în principal pe soluții ieftine, dar elegante, reducând cantitatea și dimensiunea mobilierului ( multe elemente au fost cumpărate de la IKEA ) și elemente de design care măresc vizual spațiul. Pereții și podeaua de culoare deschisă au devenit fundalul pentru accente de culoare strălucitoare.

  10 trucuri care merită repetate

  Citește mai mult  Subtilitate și stil: interiorul unui apartament de la LK-Design
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: