Interiorul în detaliu: O casă ca o navă spațială

Holul este un fel de carte de vizită a casei. La urma urmei, este prima cameră pe care oaspeții o văd atunci când intră în apartament. Decorând-o fără menajamente, puteți da tonul potrivit pentru întregul interior.

Fotografie de iluminat în hol – proiect de Varvara Golovko.

Soluția designerului. O idee demnă de futuriști pentru a aduce aspectul unei nave spațiale într-un interior rezidențial.. a apărut cu designerul Varvara Golovko cu mult timp în urmă. Dar nu a reușit să își realizeze planurile ambițioase până în 2013. Experimentul a început cu reproiectarea. Clientul dorea băi și vestiare mai mari. Prin extinderea zonelor de servicii, rezultatul este un coridor lung și îngust 13,8 metri, cu o lățime de doar 1,5 metri. Pentru a schimba percepția vizuală a spațiului, designerul a explorat diferite opțiuni de iluminat pentru coridor. În plus, a trebuit să recurgă la o serie de trucuri optice. Iluminatul din hol a ieșit în evidență și l-a transformat complet. Atenția este atrasă de fântâna din zona de intrare, de cercul de mozaic luminat și de aplicele montate jos. Aplicele, oglinzile de perete și dungile roșii de pe podea sunt dispuse inegal. Distanța dintre ele este redusă dacă privești dinspre ușa din față.. În mod corespunzător, scurtează vizual lungimea coridorului. Iar dacă te uiți dinspre perete, efectul este opus – coridorul pare să fie mai lung. Acest lucru conferă un efect foarte dinamic interiorului, făcându-l mai complex și mai expresiv.

Lumina bine. Se află la intrare. Adâncimea "tunelului" doar 10 centimetri, dar senzația vizuală este de "tragere" mai mult de 10 metri. Controlerele RGB programabile vă permit să schimbați fără probleme culoarea puțului.
Cerc mozaic. Iluminarea conturului face minuni – cercul de lumină din fața ușii de la intrare face ca peretele pe care se află să fie mai aproape vizual. Coridorul, care este de fapt îngust și lung, pare mai larg și mai scurt.
Sconces de podea. Aceste surse de lumină sunt concepute pentru iluminarea coridoarelor clădirilor publice. Dar ele pot fi folosite și pentru a trăi. Cu cât le setezi mai jos, cu atât mai mult vor lumina mai puternic drumul. Sconces dublu față de a face dublu de lucru- Indicarea direcției de deplasare și ridicarea vizuală a plafoanelor.
Marcaje pe podea. Dungile roșii pe podea ( precum și luminile de tavan, sconces și oglinzi ) amplasate neregulat. Mai întâi două, apoi trei, apoi patru plăci. Apare o perspectivă distorsionată.. Pare mai scurtă sau mai lungă, în funcție de cum vii dinspre cercul de mozaic sau dinspre ușa din față.
Oglinzi pe perete. Formele amintesc de hublourile unei nave spațiale. Ambianța nerealistă este accentuată de cercurile luminoase iluminatul încastrat pe oglinzi.
Tapet. Modelul și textura tapetului ales reflectă lumina colorată în mod neregulat: cercurile strălucesc mai mult decât fundalul. Acest lucru adaugă volum și accentuează lumina cosmică a interiorului.
Citește mai mult  Clasici moderni în proiectarea unui apartament pentru o familie de trei persoane
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: