Manhattan: apartament de 34 mp.

Dacă ești arhitect și ești obișnuit să proiectezi apartamente uriașe pentru clienți, nu este ușor să-ți înghesui toate ideile de design în cei 35 de metri pătrați de spațiu personal modest.

Apartamentul proiectat de designerul Suchy Reddy are o mulțime de idei grozave, dar este deosebit de impresionant faptul că niciun centimetru pătrat nu este irosit: există o cantitate remarcabilă de spațiu de depozitare. Apartamentul are 51 de dulapuri și sertare! Sunt peste tot, dar sunt complet neobservate.

Informații despre obiect:
Locație: Manhattan, New York, SUA
Metrage: 34.8 metri pătrați.
Anul: 2012
Arhitect: Suchi Reddy ( Suchi Reddy )

În imagine: Reddy, arhitect-designer

Designerul indian-american Suchi Raddy a pus de mult timp ochii pe un loc din cartierul Manhattan, unde locuiesc în principal clienții săi. Când a găsit în ziar un anunț de vânzare a unui apartament de 34 de metri la parter, s-a dus să arunce o privire, mai ales datorită apropierii de piața de alimente preferată, Union Square Greenmarket. Odată am descoperit că aici a fost un cabinet stomatologic, iar acum spațiul în sine are nevoie de un "tratament bun". Dar a prins lumina și priveliștea de la ferestre.. pe turlele bisericii gotice de alături.

Când a cumpărat apartamentul, Suchi și prietenii ei au organizat o "sărbătoare a demolării", când oricine putea să vină și să scrie ceva pe peretele ei. Ulterior, pereții au fost vopsiți, dar scrierile au rămas sub vopsea. «Trăiesc literalmente înconjurat de urări de bine". În continuare, designerul a dezbrăcat apartamentul până la miezul său, îndepărtând toate partițiile interioare și îndepărtând parchetul vechi. În timpul lucrărilor pregătitoare pentru proiectarea apartamentului, a lipit un model de mărimea unei case de păpuși și a petrecut câteva luni jucându-se cu el, încercând să-și dea seama cum poate să încapă totul într-un spațiu atât de modest. Avea chiar și un model de păpușă pentru a vedea cum se va simți confortabil să se miște în noul spațiu. Jocul a fost fascinant, dar nu ușor – Apartamentele pe care Suchy Raddy le creează pentru clienții săi tind să fie de zece ori mai mari.

Citește mai mult  Interior pentru un cuplu anonim: Group Marka

A durat în total un an și jumătate pentru a proiecta și renova apartamentul, dar acum Suchy are un apartament fabulos care are de toate.. De la baia spațioasă din marmură până la camera de zi, unde îi place să servească cina gătită în casă pentru șase persoane.

Apartamentul designerului este complet lipsit de partiții interioare convenționale: rolul de zonare este jucat de mobilier, de tejgheaua de bucătărie și de perdele. Întregul spațiu se vede direct prin ea. O soluție neașteptată baie de duș cu o fereastră mare, pentru a nu priva apartamentul de o lumină de trecere, ceea ce este întotdeauna foarte avantajos; baia este legată de dormitor printr-o fereastră. Adică, în dormitor și în sala de duș se vede direct prin ea, dar, bineînțeles, acest lucru este compensat de abundența de draperii de rol.

Există o mulțime de iluzii optice în apartament prin utilizarea oglinzilor. În această fotografie, de exemplu, se pare că în spatele dormitorului se află camera de zi. Nu vă credeți ochii! În spatele dormitorului ( am văzut pe plan )- doar baia. Chiar lângă alcovul cu patul, în stânga holului de la intrare.. oglindă mare, cu perete întreg. Aceasta creează efectul iluzoriu de mărire a spațiului.

Vedere a dormitorului din holul de intrare aici puteți vedea nișa cu patul, bucătăria în dreapta ( aragazul în stânga- doar o reflecție )) și în față, un pasaj spre baie și baie.

Insula de bucătărie. Plinta înaltă din partea camerei de zi face ca insula să pară o suprafață albă și goală: toate ustensilele de bucătărie sunt ascunse în nișa creată de plintă.

Citește mai mult  Trei dormitoare în casa P-44T: design de Oleg Bakhmetyev

Nișa de dormit este separată de bucătărie și de camera de zi de un jaluzea roman cu telecomandă. Perdeaua este confecționată din țesătură tradițională indiană, dăruită gazdei de către sora ei.

Aceeași nișă, dar cu perdelele ridicate. Există o priveliște neobișnuită a străzii.. prin sala de duș.

«Aceste țesături îmi transformă casa într-o "casă cu șapte voaluri", – spune designerul. – Capacitatea de a deschide și închide unele părți ale apartamentului îi conferă o mare profunzime. În plus, această perdea dă apartamentului o ușoară notă națională, amintindu-ne că Suchi este originară din India.

Baia este suficient de mare pentru un apartament atât de compact. Aici, designerul a adăugat culoare prin alegerea marmurei de un albastru strălucitor.

Camera de zi: un detaliu neașteptat masa poate fi depozitată împreună cu telecomanda, dacă este necesar . «Este un concept corian. Îmi folosesc apartamentul ca pe un laborator, unde testez lucruri pe care le pot oferi clienților. Lampa de nor, Suchi este confecționat din material de împachetare și arată ca un adevărat obiect de artă.

Ori de câte ori a fost posibil pentru a merge chiar și un pic mai adânc în perete, acest lucru a fost făcut. Există o mulțime de rafturi și nișe în care sunt așezate cărți și sunt atârnate tablouri. Suchi are o colecție impresionantă de picturi și desene contemporane.

O vedere a zonei de intrare. Aici puteți vedea două oglinzi mari.. la intrare, lângă dormitor și deasupra biroului, care sunt folosite în mod tradițional pentru a da un plus de profunzime spațiilor mici.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: