M─âre╚Ťie ├«n interior ╚Öi ├«n exterior: un apartament cu trei camere ├«n stil imperiu stalinist

Interioarele apartamentelor staliniste moderne pot fi de la loft la etno. Designerul Olga Kondratova restabile╚Öte dreptatea istoric─â – readuc├ónd stilul imperiului stalinist ├«n interiorul unui apartament cu trei camere stalinist.

Designul apartamentelor cu trei camere din casele din epoca lui Stalin pune adesea ├«n eviden╚Ť─â coridoarele lungi ╚Öi reduse. ├Än "Lec╚Ťii de istorie", designerul a abordat diferit planificarea spa╚Ťiului: camerele sunt aliniate ├«nfilade, ceea ce permite s─â se renun╚Ťe la un coridor.

Informa╚Ťii despre apartament: Apartament cu trei camere ├«n stil stalinist 72 mp.. ├«n casa de pe Kotelnicheskaya Naberezhnaya, Bucure╚Öti

Despre proprietari: familie cu doi copii

O dorin╚Ť─â a unui client: se armonizeaz─â cu arhitectura casei, vedere deschis─â de la ferestre, eliminarea coridorului lung.

Acest apartament este situat ├«n cea mai veche arip─â a cl─âdirii de pe Kotelnicheskaya Embankment, construit─â ├«n anii '30. ├Än─âuntru se afl─â un coridor lung ╚Öi ├«ngust ╚Öi stucaturi pr─âbu╚Öite. Designerul Olga Kondratova a adoptat o abordare radical─â Matri╚Ťele originale au fost ├«nlocuite cu matri╚Ťe moderne ╚Öi, ├«n locul unui sistem de coridoare, ea a proiectat un ansamblu de camere care seam─ân─â mai mult cu imperiul stalinist. Exist─â, de asemenea, o priveli╚Öte spre promenad─â, care poate fi admirat─â de la cele dou─â ferestre ale camerei mari care serve╚Öte drept buc─ât─ârie, sal─â de mese, birou ╚Öi living. De aici, u╚Öile duble ├«nalte duc la dormitoare.. Camer─â pentru copii ╚Öi camer─â pentru p─ârin╚Ťi. Acest aranjament evit─â necesitatea unor coridoare ├«nguste ╚Öi nepl─âcute. Finisajele ├«n stilul Imperiului Stalin restaureaz─â spiritul istoric al locului, ├«n timp ce solu╚Ťiile contemporane stricte par destul de organice aici.

Cele dou─â camere au fost unite ├«ntr-o camer─â central─â mare de 35 de metri p─âtra╚Ťi.. De aceea are dou─â ferestre ╚Öi o grind─â care ├«mparte tavanul. ├Än camera spa╚Ťioas─â rezultat─â, designerul organizeaz─â buc─ât─âria, sufrageria, camera de zi, biroul ╚Öi biblioteca. Tavanul divizat este pus ├«n valoare ├«n mod simplu ╚Öi elegant prin ag─â╚Ťarea a dou─â candelabre – fiecare ├«n centrul propriului "p─âtrat". Imperiul Stalin, ca succesor al stilului ├«nalt, tinde spre simetria clasic─â. ├Än decor, designerul se str─âduie╚Öte s─â men╚Ťin─â acest ritm, dar f─âr─â fanatism. Dou─â ferestre, dou─â candelabre, dou─â u╚Öi de fiecare parte a ├«nc─âperii cu proiec╚Ťii a la coloane ╚Öi un perete desp─âr╚Ťitor larg ├«ntre ele.

Cite╚Öte mai mult  Proiect de design realizat de studioul Geometrium ├«n stil modern pentru o familie cu doi copii

O ni╚Ö─â ├«ncastrat─â g─âzduie╚Öte o mic─â buc─ât─ârie. Fa╚Ťadele clasice delicate, "l─âmpile de camer─â" ╚Öi tablourile de pe rafturi ├«l fac discret ├«n sensul bun al cuv├óntului, integrat ├«n interiorul general. O oglind─â mare vizavi de fereastr─â multiplic─â lumina ╚Öi spa╚Ťiul din sufragerie. Un pervaz larg de-a lungul peretelui une╚Öte cele dou─â ferestre ├«ntr-o singur─â compozi╚Ťie ╚Öi serve╚Öte ca raft pentru decor.

U╚Öile au fost m─ârite cu o jum─âtate de metru, ajung├ónd la 2,6 metri ├«n─âl╚Ťime ( pentru a da interiorului un aspect triumf─âtor. ) U╚Öile cu geamuri duble sunt un detaliu istoric autentic. Datorit─â construc╚Ťiei aerisite, acestea fac ca interiorul s─â fie u╚Öor ╚Öi luminos. O mas─â mare ╚Öi rotund─â, ├«n jurul c─âreia se a╚Öeaz─â ├«ntreaga familie, este, de asemenea, un tribut adus tradi╚Ťiei. ├Än spatele draperiei ├«ntunecate – un dulap ├«ncorporat. Deoarece nu s-a g─âsit nicio u╚Ö─â cu designul cerut, proiectantul a folosit o perdea. Solu╚Ťia temporar─â s-a dovedit a fi destul de reu╚Öit─â. Acum este suficient s─â schimba╚Ťi textilele din camer─â pentru a actualiza ├«ntregul interior.

Dormitorul p─ârin╚Ťilor, adiacent camerei copilului, are, de asemenea, o amenajare interesant─â. Camera mare este ├«mp─âr╚Ťit─â pe lungime de un perete desp─âr╚Ťitor glisant din sticl─â. Zona luminoas─â cu fereastr─â a fost ocupat─â de un p─âtu╚Ť, o mas─â de schimb ╚Öi un scaun ├«nalt pentru hr─ânire ╚Öi joac─â. Patul parental se afl─â ├«n zona ├«ntunecat─â. Fiecare camer─â are o intrare separat─â din living ╚Öi o perdea ├«n interiorul camerei asigur─â intimitate pentru dormitorul p─ârin╚Ťilor atunci c├ónd este nevoie.

Cap─âtul este mulat cu imita╚Ťie de stuc ╚Öi aminte╚Öte de un tablou ├«nr─âmat. ├Än locul noptierelor tradi╚Ťionale, micul spa╚Ťiu are rafturi elegante ╚Öi moderne. La fel ca ├«n restul apartamentului, pere╚Ťii sunt decora╚Ťi cu picturi – acestea fac ca interiorul s─â fie rafinat. ├Än dormitorul "copiilor" am at├órnat o oglind─â mare, care reflect─â o fereastr─â mare ╚Öi m─âre╚Öte vizual spa╚Ťiul.

Cite╚Öte mai mult  Apartament spa╚Ťios-transformator: designerul Dmitri Nosov

├Än dormitorul fiicei celei mai mari, un pat mare este ├«n centrul aten╚Ťiei. Dulapurile de haine sunt amplasate ├«n ni╚Öe pe laterale, folosind ├«n continuare acelea╚Öi draperii ├«n loc de u╚Öi. Capetele mulate ale dulapurilor amintesc de coloanele tipice imperiului stalinist. Acestea confer─â ├«nc─âperii grandoare. O oglind─â mare, f─âr─â ram─â, ac╚Ťioneaz─â ca un "expansor" al spa╚Ťiului. Designerul a evitat ├«n mod deliberat decorarea, astfel ├«nc├ót oglinda s─â se integreze c├ót mai mult ├«n perete, f─âr─â a atrage aten╚Ťia asupra trucurilor sale. Cu toate acestea, ├«n dormitorul unei domni╚Öoare, este, de asemenea, un accesoriu practic.

Un pervaz larg de fereastr─â devine un birou. Aceast─â solu╚Ťie este ideal─â pentru un spa╚Ťiu mic: economise╚Öte spa╚Ťiu ╚Öi amenajeaz─â locul de munc─â ├«n cea mai confortabil─â zon─â – l├óng─â fereastr─â. Comoda IKEA demonstreaz─â ├«nc─â o dat─â c─â interioarele de lux nu trebuie s─â fie scumpe. O aten╚Ťie deosebit─â este acordat─â la proiectarea perdelelor. ╚Ües─âturi naturale, draperii ╚Öi bijuterii simple, dar elegante, doar cu ciucuri pe pernu╚Ťe. Acest design este at├ót un citat istoric, p─âstr├ónd viu spiritul interiorului, c├ót ╚Öi o solu╚Ťie foarte practic─â pentru deschiderea ferestrei. Peretele de c─âr─âmid─â imaculat─â vopsit─â ├«n alb este expus ├«n unele locuri. Acest decor accentueaz─â vechimea casei, ├«n timp ce pare destul de modern, ├«n stil loft.

├Än baie se intr─â pe o u╚Ö─â mic─â de pe coridor. Un detaliu retro caracteristic – o draperie cu un bra╚Ť, care ├«nlocuie╚Öte u╚Öa dintre camera de zi ╚Öi coridor. Panourile sculptate ├«n alb, pl─âcile "fly" ╚Öi un corp de iluminat cu bile sunt, de asemenea, elemente de design recognoscibile de la ├«nceputul secolului trecut.

Cite╚Öte mai mult  Apartamente ├«n stil clasic: designerul Jana Posezlava

Pl─âci p─âtrate albe, simple, f─âr─â ornamente, singurele care au dreptul s─â apar─â ├«ntr-un interior cu trimitere la epoca sovietic─â. Cu toate acestea, ├«n combina╚Ťie cu muluri, mobilier cu panouri, un sfe╚Önic ╚Öi o oglind─â cu muluri aurite, arat─â elegant. O decorativitate mai mare ar fi excesiv─â. Interiorul este f─âcut mai confortabil prin detalii care nu sunt caracteristice pentru o baie: vaze ╚Öi c─âr╚Ťi, cutii ╚Öi tablouri, o perdea din ╚Ťes─âtur─â, care nu este necesar─â – la urma urmei, baia este separat─â de o parti╚Ťie practic─â din sticl─â.

Cortina de sub masă care înlocuiește ușile dulapului. Arată foarte autentic pentru epoca aleasă. Draperiile voluminoase și moi, în locul fronturilor reci, dreptunghiulare, fac ca baia să fie mai confortabilă și mai caldă. Un truc care merită adoptat de oricine proiectează apartamente cu 3 camere în case din epoca Stalin.

Holul de intrare este compact – o mare parte din el a fost retras─â ├«n favoarea livingului ╚Öi a b─âii. Dar chiar ╚Öi un spa╚Ťiu modest poate fi mobilat cu lux. Exist─â o canapea mic─â, o mas─â cu o lamp─â, un dulap ├«ncorporat, un raft pentru chei ╚Öi obiecte mici, un covor etnic confortabil, tablouri, vaze ╚Öi statuete. Culoarea alb─â, fronturile de dulap cu panouri voluminoase ╚Öi oglinzile ajut─â la extinderea spa╚Ťiului.

Vezi alte proiecte de apartamente

Interiorul unui apartament dintr-un proiect realizat de un designer Interiorul unui apartament dintr-un proiect al Art-Stil Design Studio Interiorul unui apartament dintr-un proiect realizat de un designer
Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: