Sherlock Holmes și doctorul Watson Lenfilm

Spre deosebire de serialul britanic de televiziune "Sherlock", filmul nostru este plasat ├«n Riga, dar decorul casei a fost recreat cu mare acurate╚Ťe istoric─â – mobilierul, obiectele de decor corespund timpului descris ├«n roman.

O mare parte din ac╚Ťiunea din Sherlock Holmes ╚Öi Dr. Watson are loc ├«n celebrul salon din Baker Street. ├Än afara ora╚Öului, Holmes ( Vasily Livanov ) c─âl─âtore╚Öte doar dac─â este absolut necesar. Cele mai multe dintre cazuri se desc├ólcesc f─âr─â s─â p─âr─âseasc─â sufrageria doamnei Hudson, numindu-le "cazuri cu o singur─â ╚Ťeav─â.

Insulele Britanice au v─âzut pentru prima dat─â versiunea noastr─â a aventurilor celebrului detectiv ├«n 1982.. filmul a fost televizat. Presa local─â a numit adaptarea sovietic─â a lui Conan Doyle cea mai bun─â din lume. «Mul╚Ťumim actorilor ru╚Öi! Au adus ├«napoi eroii no╚Ötri na╚Ťionali!», — a spus, dup─â ce a v─âzut un film sovietic, c─â locuitorii din Foggy Albion. S─â-l vedem pe Sherlock Holmes al nostru, Britanicii au fost surprin╚Öi s─â g─âseasc─â interiorul exact a╚Öa cum a fost descris de Arthur Conan Doyle, p├ón─â la aranjarea meselor.

Cite╚Öte mai mult  Cum s─â v─â decora╚Ťi casa de ╚Ťar─â ├«n stil englezesc?

├Än special pentru acest film, arti╚Ötii Lenfilm au studiat ilustra╚Ťiile lui Sidney Paget, care a lucrat la c─âr╚Ťile lui Conan Doyle ├«n timpul vie╚Ťii acestuia. Ca rezultat, au creat o atmosfer─â minunat de precis─â a unei case victoriene engleze╚Öti. Ei sus╚Ťin c─â totul ├«n film este chiar mai englezesc dec├ót atunci c├ónd a fost filmat ├«n Marea Britanie. Mobilierul, tablourile, instala╚Ťiile ╚Öi accesoriile au fost g─âsite ├«n muzee, ├«n timp ce argint─âria, por╚Ťelanul ╚Öi cristalul au fost aduse de acas─â.

╚śemineul.. centrul compozi╚Ťional. Lumina slab─â, interiorul ├«n culori victoriene clasice, ╚Öemineul aprins, ╚Öemineul cu soba de ╚Öemineu.. Un ceas antic, o lamp─â cu gaz cu picior ├«nclinat, sfe╚Önice, o cutie indian─â. L├óng─â ╚Öemineu, ├«n fotolii cu sp─âtar ├«nalt ╚Öi ad├ónc Doi domni cu trabucuri: marele detectiv ╚Öi credinciosul s─âu asistent ╚Öi biograf.

╚śemineul ╚Öi oglinda de deasupra lui formeaz─â un tandem inseparabil. Lua╚Ťi not─â, este un dispozitiv decorativ care este utilizat ├«n mod activ de c─âtre produc─âtorii moderni.

 • Portal de ╚Öemineu 8522CA de la fabrica Colombostile.
 • ╚śemineu Optica de la Element4.
 • Portal de ╚Öemineu AMSTERDAM de Chemine Philippe.
 • Portal de ╚Öemineu Zona giorno Portale del camino de la fabrica CA' d'ORO.

Toate piesele provin din secolul al XIX-lea: un paravan de ╚Öemineu impresionant, gravuri cu vederi ale Londrei, un barometru gra╚Ťios ╚Öi o colec╚Ťie de fluturi sub sticl─â. Atributele indispensabile ale epocii victoriene se potriveau perfect natural ├«n interiorul creat de arti╚Ötii sovietici.

Fotoliu cu urechi. Camera de zi, a╚Öa cum ar trebui s─â fie ├«n casele engleze╚Öti, este c─âptu╚Öit─â cu lambriuri de lemn austere, cu Tapet cu un model grosier; pe podea covor oriental sf─âr├ómat. Culorile dominante sunt diferite nuan╚Ťe de maro ╚Öi verde frunz─â. Fotoliile Voltaire cu dantel─â ╚Öi dantel─â ├«n tetier─â completeaz─â masa din fier forjat patinat pe o baz─â elegant─â ╚Öi baza ingenios conceput─â pentru accesoriile ╚Öemineului.

Cite╚Öte mai mult  O camer─â dubl─â pentru mam─â: un studiu ├«n nuan╚Ťe de gri ╚Öi galben

Fotoliul tipic de ╚Öemineu are ceea ce se nume╚Öte "urechi" – proeminen╚Ťe ├«n partea superioar─â a sp─âtarului. O teorie spune c─â protejeaz─â capul celui care st─â pe scaun de curen╚Ťi de aer. Pe de alt─â parte, ave╚Ťi nevoie de el pentru un pui de somn de dup─â-amiaz─â l├óng─â ╚Öemineu: trebuie doar s─â v─â sprijini╚Ťi capul de unul dintre pervazurile de pe sp─âtar.

 • Scaun 5075 de Collinet Sieges proiectat de Wekerle Gilbert.
 • Fotoliu CFC69 din fabrica Casa Pagoda.
 • Fotoliu LeuY din fabrica Royal Life.
 • Fotoliu pentru doamne din fabrica Finkeldei.

Jum─âtate de scaun. Apartamentul de pe Baker Street arat─â confortabil ╚Öi spa╚Ťios, mobilat cu gust ╚Öi cu totul victorian. Un adev─ârat regat de lemn. Mobilier masiv, c─âpriori sculpta╚Ťi pe tavan, panouri de perete ╚Öi rame de tablouri toate din lemn pre╚Ťios. U╚Öile dulapurilor sunt decorate cu accesorii delicate M├ónere ornamentate ╚Öi chenare complicate. Un fotoliu ro╚Öu voluminos pe picioare curbate Ca un loc pitoresc ├«ntr-un interior aristocratic.

Acest fotoliu lat este uneori cunoscut sub numele de jumătate de scaun. Modelul de design este încă utilizat în mod activ de către producătorii de mobilier până în prezent.

 • Scaun 3432 de la fabrica Silvano Grifoni.
 • Scaun 3184 din fabrica Modenese Gastone.
 • Scaun 18027 de la fabrica Andrew Martin, design Waller Martin.
 • Scaun LXV 34 de Arcari.

Mezanin. ╚śi aici este o scar─â de ╚Öaptesprezece trepte, a╚Öa cum spune romanul, care duce la etajul doi dormitor- ( cunoscut ╚Öi sub numele de mezanin ). Scara ro╚Öie de teracot─â cu balustri sculpta╚Ťi ╚Öi imaginea heraldic─â tipic─â de pe tapet creeaz─â o atmosfer─â cu adev─ârat britanic─â.

Cite╚Öte mai mult  Regele Speesh!

Tapetul cu un model complicat ╚Öi foarte mic, care acoper─â suprafa╚Ťa, este tipic pentru interioarele engleze╚Öti. Dar desenele heraldice ╚Öi culorile pastelate sunt mai pu╚Ťin frecvente ├«n casele britanice dec├ót desenele florale pe tapet ├«n culori ├«nchise, profunde.

 • Tapet Rococo Stripe 72-7027 de Cole & Son.
 • Tapet Sudbury 88-12049 de Cole & Son.
 • Tapet St Petersburg Damask 88-8034 de Cole & Son.
 • Tapet Palm 82-12022 de Cole & Son.

Sala de mese. Camera de zi ├«n cas─â este combinat─â cu sala de mese, astfel ├«nc├ót pare mai mare dec├ót dimensiunea sa. ╚śi nu ├«n ultimul r├ónd.. O scar─â mic─â ╚Öi o balustrad─â care duce la camerele lui Holmes ╚Öi Watson. O mas─â mare oval─â acoperit─â cu o fa╚Ť─â de mas─â ╚Ťesut─â cu model, scaune antice cu sp─âtare sculptate, un birou din mahon, un ceas de podea uria╚Ö cu sonerie, o u╚Ö─â de acces la o camer─â toate obiectele sunt autentice, selectate cu grij─â de realizatorii filmului. Un detaliu deosebit de emo╚Ťionant Ziarele Real Times Secolul 19 pe masa de luat masa.

Păstrează atmosfera unei case pur englezești cu o plafonieră masivă suspendată pe un cadru metalic.

 • Candelabru Alabastro S de La Murrina.
 • Candelabru 579840 din fabrica Fine Art Lamps.
 • Candelabru 19157 din fabrica Mariner.
 • Candelabru 8328/70A de la Martinez y Orts.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: