Sicilia: apartament 25 mp.

Oricum l-ai numi, designerul italian a dat proiectului său de mic studio numele Space is Luxury și a tratat fiecare centimetru din el cu cel mai mare respect.

Uneori spațiu- este un adevărat lux. Așa își percepe arhitectul Renato Arrigio casa din centrul istoric al orașului Taormina. «Când eu și soția mea ne-am căsătorit prima dată am visat să avem propriul nostru apartament în Taormina pentru a ne petrece vacanțele: acesta a fost visul nostru Terasă mare și vedere la acoperișurile siciliene. A fost un vis al nostru timp de aproape 12 ani, înainte ca fiicele noastre să fie suficient de mari pentru a locui în ea. Ei sunt cei care au insistat să facă din vis o realitate.

Dacă cineva este derutat de patul care atârnă de tavan, Renato a explicat în scris direct pe el: "Spațiu-lux.

Casa, pe care signore architectetto a cumpărat-o pentru o vacanță în familie, s-a ridicat la înălțimea imaginii pe care el și soția sa o aveau în minte: o terasă frumoasă și o priveliște minunată.. dar foarte mică, prea mică pentru o familie numeroasă.

Informații despre obiect:
Locație: Taormina, Sicilia, Italia
Suprafață: 25 de metri pătrați. m, înălțime: 3 m
Anul: 2011
Arhitect: Renato Arrigio
Renato Arrigo (

În imagine: Renato Arrigo, arhitect

Așa a apărut designul ingenios al studioului cunoscut sub numele de Space is Luxury ( spaceisluxury.it ) în care Renato a reușit să găzduiască o familie de patru persoane, dintre care două – fete adolescente destul de active. Și nu numai atât, arhitectul a găsit o modalitate de a schimba aspectul casei, astfel încât este posibil să invităm prietenii la o pizza sau la spaghete și la un pahar sau două de vin seara.

Citește mai mult  Luxul ca un muzeu în interiorul camerei de zi: designerul Marina Butusova

În centrul conceptului.. metamorfoză a interiorului, iar în centrul compoziției.. un pat imens. S-ar putea crede că un pat dublu ocupă prea mult spațiu. Dar pe de altă parte.. ce vacanță când nu poți dormi confortabil? În loc să se zgârcească la confort, Renato a sugerat să ridice patul până la tavan atunci când nu poți dormi.

Deci, în loc să vă plângeți de suprafața mică, ar trebui să vă bucurați că locuiți într-un loc frumos, că visele devin realitate și să folosiți zona la maxim, desigur.

Pe plan se poate vedea în special cum partea leului din spațiu este "mâncată" pat dublu de dimensiuni complete. Și în afară de aceasta, în planificarea casei într-un anumit volum a trebuit să se potrivească bucătăria, baia, zona de luat masa, dulapuri și paturi suplimentare pentru fete. Aici, fotoliile pliabile au rolul lor.

Principalul "actor" a acestui interior mobil Un pat dublu mare. Caracteristica principală a acestui pat este mobilitatea sa. Acest lucru se realizează datorită faptului că patul este atașat la patru cabluri.

Este, în esență, o platformă simplă din lemn masiv și placaj, cu picioare cubice mici.

Patul este pus în mișcare de un mecanism pe care îl activați cu ajutorul unui buton de pe perete.

Înălțimea de 3 m a tavanului ( 3 m ) face posibilă ridicarea patului la o înălțime suficientă pentru a folosi pe deplin spațiul.

Într-un mic colțișor, a fost concepută o bucătărie minimalistă și compactă, dar foarte funcțională, îmbrăcată în plăci de fibră de sticlă. Are tot ce aveți nevoie pentru a trăi și a găti de la frigider la mașina de spălat vase.

Citește mai mult  1+1

De asemenea, din beton fibros este o masă lungă și îngustă de-a lungul peretelui, care poate fi fie o masă de tăiere, fie o masă de luat masa.

Peretele despărțitor care separă garsoniera de balconul-terasă adiacent este realizat din același material.

Această partiție.. Un alt detaliu interior transformabil. Se sprijină pe spate și se întâmplă lucruri incredibile: pe de o parte, dispare peretele despărțitor dintre studio și balcon, iar pe de altă parte, peretele despărțitor se transformă brusc într-o extensie a mesei.

Ridicând scaunele de la balcon.. Acum există un loc în care puteți invita oaspeți.

Dispunerea casei poate fi modificată. Reprezentarea schematică a transformării spațiale.

Și, deși legea nu permite extinderea unei garsoniere mici, nu poți împiedica un balcon să fie 100% utilizabil. Apropo, balconul are 7 metri pătrați. Spațiu- lux!

În loc de scaune, aici au fost folosite scaune cu bușteni butucănoși. Pe de o parte, foarte mult în spiritul unui interior elegant și minimalist Acestea se strecoară perfect sub masă, ceea ce economisește spațiu prețios.

Bilete similare joacă rolul unor mici măsuțe de cafea sau noptiere.

Fotoliile se pliază în două paturi pentru fete. Pentru a schimba cu ușurință aspectul și amenajarea dormitorului, chiar și dulapul este ușor și extrem de mobil.

Baia este proiectată în același stil minimalist și modern ca și restul apartamentului.

Terasă cu balcon și vedere la Taormina Este cel mai bun lucru din casă, spune Renato.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: