Suedia: apartament de 42 de metri pătrați.

Nu există așa ceva, nu există magie. Nu poți transforma un apartament mic într-un palat uriaș. Dar este posibil să se extindă vizual spațiul: un design inteligent și fără înșelăciune.

Acest apartament este un alt exemplu excelent al modului în care un studio mic bine proiectat nu numai că vă permite să utilizați cât mai bine metrii pătrați, dar și să creați efectul de spațiu, care, se pare, nu puteți obține oriunde.

Apartamentul pare destul de spațios, ceea ce nu este chiar ușor, având în vedere dimensiunea sa reală un total de 42 de metri pătrați. Designerii au obținut senzația dorită folosind o serie de mici trucuri care pot fi inspectate și, dacă este necesar, adoptate. Așadar, trei tehnici simple:

  1. 1.

    Open-plan layout- apartamentul este conceput ca o garsonieră cu mult spațiu liber în centru, ceea ce îl face să pară mai mare decât metrul său.

  2. 2.

    Mobilierul din partea centrală a apartamentului este ușor în centru, în timp ce, în mod normal, în spațiile mici, acesta este plasat de-a lungul pereților.. Designerul pare să sublinieze: "centimetrii nu contează aici".

  3. 3.

    Fragmente de zidărie brutală sunt folosite aici, precum și pavajul cu dale mari de piatră, care este rareori folosit în spații înguste și evocă asociații plăcute cu loje spațioase sau alte spații mari.

Detalii aparent mici, dar eficiente.

Planul este . Cu excepția băii, a holului și a dulapului încorporat, întregul spațiu al apartamentului este conceput ca un studio dreptunghiular deschis cu alcov. Bucătăria este separată de zona de living de un bar pentru micul dejun.

Citește mai mult  Două apartamente au fuzionat: designerul Anton Semikin

Firește, pentru a-și permite o bucătărie de 30 de metri pătrați într-un apartament de 42 de metri pătrați, este nevoie de un blat de lucru din zidărie cu inserții asimetrice mari. metri, ceva trebuia sacrificat. Aici, volumul dormitorului este sacrificat.. este trunchiată doar până în zona de dormit și într-o alcov confortabilă.

Spațiul mic de podea nu face dormitorul inconfortabil sau claustrofobic: nu există "front Peretele îi permite să facă parte dintr-un ansamblu mai mare, iar prezența unei perdele.. Închideți spațiul personal la sosirea oaspeților.

Bucătăria este separată de camera de zi nu numai de un bar pentru micul dejun, ci și de pardoseală. În bucătărie.. O învelitoare din zidărie cu elemente mari și asimetrice ( încă o dovadă că formele mari nu sunt întotdeauna contraindicate în spații mici ) și în living- parchetul.

Insula de bucătărie nu se află pe o bază solidă, ci pe "picioare" de cărămidă. Pe de o parte, este stilistic "de susținere" cărămida aparentă a zidului, iar pe de altă parte.. o face foarte practică: datorită faptului că sub ea se află un spațiu pentru picioare îndeplinește perfect rolul de masă de luat masa. Blaturile de bar cu o bază solidă nu sunt, în general, potrivite pentru mese lungi. De asemenea, există și o plită tăiată în ea.

Peretele care separă bucătăria de alcovul de dormit este decorat cu un tapet grafic negru și gri. Acesta "sprijină" gresia neagră a șorțului, punctată cu cusături albe. O abundență de texturi și grafice diferite face ca o bucătărie mică cu dulapuri albe simple să nu pară plictisitoare, ci mai degrabă inteligentă.

Citește mai mult  Fantezia lui Alice: un apartament ciudat pentru străini și inițiați

Cea mai mare parte a apartamentului este dedicată camerei de zi. Designul acestui mic apartament studio are un mobilier minimalist: o canapea, un fotoliu și un rând de dulapuri care se întinde de-a lungul camerei.

Mobilierul multifuncțional este deosebit de potrivit pentru apartamentele mici. Cum ar fi această masă simplă și practică, care servește și ca suport pentru reviste.

Mobilierul nu este împins într-un colț, așa cum se întâmplă adesea în camerele mici, ci este așezat cu mândrie în centru. În colțul eliberat, este amplasată o lampă de podea, a cărei lumină extinde vizual spațiul.

Bucătăria este subliniată nu numai de tejgheaua de bar și de acoperirea contrastantă a podelei, ci și de diferența de nivel a tavanului. În bucătărie și în alcovul dormitor este mai mică decât în camera de zi. Acest lucru a uniformizat proporțiile zonelor funcționale și a permis încorporarea spoturilor de lumină.

Dormitorul este extrem de compact.. Egal cu dimensiunea unui pat. Peretele din spate este tapetat cu un model plăcut și relaxant. Aceasta face ca alcovul să arate ca o cameră și nu ca un dulap încorporat.

Baia este surprinzător de spațioasă. Ca de obicei la Alvheim, dușul nu are tavă de duș.. Pur și simplu o scurgere de podea. Este o tehnică clasică: cu cât mai mult cu atât mai mult podeaua.. cu atât mai mare pare camera.

Holul de intrare, precum și bucătăria, este căptușit cu pietre mari. Contrar credinței populare conform căreia formele mari arată bine doar în spații mari, designerii au făcut jocul invers Aici, formele mari sunt mai degrabă menite să evoce asocierile corecte cu spațiile mari.

Citește mai mult  O garsonieră cu garderobă în casa COPE-M Parus: Proiectul Nataliei Vasilyeva
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: