Suedia: o casă cu o cameră retractabilă

Este uimitor faptul că, de îndată ce le spui oamenilor că nu ar trebui să facă ceva, ei încep să caute modalități de a face exact acest lucru. De multe ori există idei grozave în timpul acestui tip de renovare.

"Sunt un fan al "Casei peste cascadă" a lui Frank Lloyd Wright", a mărturisit arhitectul Boris Zeisser. – Așa că, atunci când am cumpărat un teren cu un pârâu curgător, m-am asigurat că locuința mea va fi la fel de spectaculoasă ca și apa care băltește.".

Informații despre proiect:
Locație: Rezervația naturală Glaskegen
Anul construcției: 2003
Suprafața: 54 până la 72 de metri pătrați.
De Boris Zeisser ( Boris Zeisser ) și Maartje Lammers ( Maartje Lammers ),
O casă de vară din secolul al XIX-lea. Demolarea era, desigur, interzisă. Iar creșterea suprafeței a fost permisă doar pentru 30 de metri pătrați. și în plus față de "decrepit" 24. Nu era permisă tăierea niciunui copac, cu atât mai puțin a cursurilor de apă care traversau proprietatea.

În timpul iernii, cabana este pliată și camera în interior, făcând pereții de două ori mai groși, ceea ce este foarte practic în ceea ce privește economiile de căldură.

Nu se poate.. nu se poate face așa ceva: arhitecții au adăugat, sincer, o extensie de 30 de metri la vechea cabană. Dar care dintre ele?! Casa are un schelet biomorfic complex, ceea ce face ca interiorul să semene cu o peșteră sau cu o scobitură de copac. Și partea cea mai bună: arhitecții au făcut chiar ca una dintre camere să se deplaseze pe rulmenți. Cel mai ingenios este că nu atinge solul și se înalță direct deasupra pârâului, astfel încât nu este supus reglementărilor. Deci, planificatorii au câștigat "mobilul" lor 16 sq. . Arhitecții au numit casa lor ciudată Dragspelhuset, ceea ce înseamnă "casa armonică" în suedeză. Deși arată mai degrabă ca un animal – o reptilă mare – solzoasă, binevoitoare, dar temătoare, gata să-și bage capul înăuntru la cel mai mic pericol.

Citește mai mult  Londra apartament mic: proiectarea unui apartament de 45 mp.

Un fragment suplimentar este scos cu un mecanism special: un cadru de oțel puternic este întărit în partea de jos, care se deplasează pe role, montate pe partea principală, staționară a casei.

Când camera este extinsă.. plutește direct deasupra pârâului, dar nu-l atinge câtuși de puțin.

Partea veche a casei a fost folosită ca dormitor, iar noua anexă.. joacă rolul unei camere de zi mari și al unui birou.

Chiar dacă această casă excentrică nu ar avea o parte retractabilă, tot e greu de numit forma sa standard.

Șindrila de cedru s-a decolorat odată cu ploile și a căpătat un aspect "caracteristic" nuanța alb-argintie și va rămâne așa pentru totdeauna. Camuflajul de scară al casei imită pădurea mixtă albăstruie. «Cap" în absența proprietarilor, ceea ce înseamnă că aproximativ 10-11 luni din an sunt "aspirate" și încă nu a avut timp să se estompeze până la nuanța potrivită.

Arhitecții spun că s-au inspirat din casele triburilor Saami astfel încât interiorul amintește oarecum de o iurtă: aceeași moliciune a împrejurimilor. Partea retractabilă a camerei este împodobită cu blană, ceea ce sporește asemănarea cu o fiară bizară.

Interiorul este împodobit cu lamele de mesteacăn suedez și, pe alocuri, cu trunchiuri direct în scoarță albă.

Moștenită din secolul al XIX-lea, casa veche a fost redusă la un dormitor.

Ce casă și la fel și ferestrele: cea mai neobișnuită formă dintre toate.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: