Tokyo: casa îngustă

Așa cum se întâmplă uneori, restricțiile sunt doar benefice: cu cât unui arhitect i se interzice mai mult, cu atât proiectele devin mai interesante.

Această casă minusculă și exotică pare atât de neobișnuită din cauza stângăciei extreme a terenului pe care a fost construită.

Informații:
Locație: Tokyo, Japonia
Suprafața: 52 de metri pătrați. metri
Anul: 2011
Arhitect: Kota Mizuishi
Kota Mizuishi, arhitect.

În Japonia, ai adesea impresia că toate casele neobișnuite din lume sunt concentrate aici. Și e adevărat.. Japonezii sunt de mult timp lideri în ceea ce privește numărul de case ciudate construite în țară. Și are de-a face în primul rând cu metrii pătrați: valoarea terenurilor în insulele strânse, și mai ales în capitală, este atât de mare încât locuitorii din Țara Soarelui Răsare casele sale în cele mai ciudate împrejurimi, în cele mai neîndrăznețe locații. Și o fac din ce în ce mai bine din când în când.

Fără glumă Casa este construită pe un triunghi îngust și alungit, între râu și drum, iar suprafața construită este de doar 29 mp. metri, ceea ce este extrem de mic chiar și pentru standardele din Tokyo. Mai mult: cum casa se află pe malul râului, autoritățile au impus și o limită de înălțime. Nu era prea mult spațiu, așa că arhitectul Kota Mizuishi a proiectat casa într-un mod neobișnuit de "prindere" literalmente fiecare metru permis. Și iată ce e uimitor, cu toate aceste componente.. Casa, în care locuiește acum o familie tânără cu o fetiță, nu pare deloc înghesuită, rezultând o suprafață de 52,24 m². metri. Da, casa a fost măsurată la sutime pentru că fiecare centimetru pătrat al casei a fost disputat.

Citește mai mult  Casa brutală pentru tine: designerul Serghei Nasedkin

Se poate observa cum casa se înscrie în conturul ascuțit format de intersecția drumului cu râul. Casa urmează întocmai forma terenului: unul dintre capetele sale, cu fața spre râu, are o lățime de doar un metru.

Între casă și râu există o promenadă separată de casă printr-o fâșie de grădini din față. Plăcut: atât în centrul vieții urbane, cât și într-un fel de atmosferă de țară, dacă nu chiar de stațiune.

Din acest unghi, casa arată foarte neașteptat. Pare a fi cea mai neobișnuită casă din lume.. infinit de îngustă și aproape nelocuibilă.

Fereastra îngustă de pe fațada de vest este dublată de o fereastră similară pe fațada largă de est.

«În acest proiect am vrut să mă joc cu proximitatea râului și m-am asigurat că ferestrele de la primul etaj au vedere spre apă, – ne-a spus arhitectul.

O caracteristică importantă a casei primul etaj este mai lung decât parterul. Acest lucru este pentru a se asigura că există încă spațiu pentru parcare pe terenul mic. Este inteligent, este atât un metru pătrat în plus, cât și un loc de parcare.

Parterul nu are pereți și pereți despărțitori, singura excepție fiind baia.

Este o mică surpriză dormitorul chiar în fața intrării.

Lipsa pereților este compensată de perdelele albe, care separă dormitorul și închid și vestiarul.

Deoarece într-o casă atât de mică nu există loc pentru lucruri masive și grele, scara este foarte simplă și ușoară metal.

Baia, chiar și după standardele europene, nu este minusculă, deși se află în partea îngustă a casei.

Camerele principale se află la etajul întâi, care, spre deosebire de parter, este împărțit în trei zone, prin compartimentare.

Citește mai mult  Coreea de Sud: casa acadelelor

În partea largă se află o bucătărie cu sufragerie, iar o scară de la parter duce acolo.

În partea îngustă a casei așa-numita scară "de rezervă" O cameră care servește drept bibliotecă, dar care poate fi transformată și într-un mic dormitor.

Un mezanin mare și luminos a fost creat deasupra zonei centrale de living.

Camera de zi este superbă pentru standardele unei case compacte: spațioasă și foarte luminoasă. Există nu numai o zonă vitrată mare, ci și un balcon pe care puteți sta și vă puteți relaxa privind râul. Spațiu liber în afara ferestrei într-o dezvoltare extrem de înghesuită.. lux pur și simplu.

În acest moment, mezaninul este doar o cameră de joacă, dar în curând va fi o cameră pentru copii cu drepturi depline. Arhitectul spune că e cel mai bun loc din casă.. aici puteți admira cerul de noapte.

Camera copiilor se suprapune bucătăriei ca un balcon: o soluție perfectă pentru o cameră de joacă.. copilul este întotdeauna vizibil. Cu excepția balustradei, care ar putea fi mai groasă..

Scări către "etajul trei" duce de la o mică cameră anexă, pe care micuța o va prelua probabil când va fi mai mare.

Din cauza spațiului extrem de înghesuit de pe proprietate, veranda este extrem de compactă.

În general, casa, care face parte dintr-o colecție magnifică de case extraordinare din lume, în ciuda – sau mai degrabă datorită – tuturor limitărilor, este remarcabilă: remarcabilă, modernă și probabil confortabilă.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: