Vilnius: 33 sq.

Un cuplu tânăr vrea să locuiască în centrul istoric al orașului, dar nu are bani decât pentru un apartament micuț, fără baie. Era atât de mult spațiu încât nici măcar 100 de metri pătrați nu ar fi fost de ajuns, dacă nu ar fi fost ingeniozitatea arhitecților proiectului.

Când ai un apartament mic, nu trebuie să îl păstrezi minimalist și fără culori pentru a părea mai mare. Autorii acestui proiect au folosit cu îndrăzneală contraste de culoare și elemente ușoare de design rustic și clasic pentru a face spațiul mai cald și mai confortabil. Reamenajarea inteligentă le-a dat libertatea de a acționa cu o astfel de libertate.

Informații despre obiect:
Suprafață: 33 de metri pătrați.
Locație: Vilnius, Lituania
Anul: 2010
Arhitect: Dalius Regelskis ( Dalius Regelskis ),
Decorator: Greta Motiejuniene ( Greta Motiejuniene )
DGD Design studio, fotograf: Augis Narmontas ( Augis Narmontas )

În fotografie: arhitectul Dalius Regelskis;
Greta Motieunienė, decorator

Pentru banii pe care îi aveau, tinerii în luna de miere ar fi putut cumpăra o casă decentă într-un cartier nou, dar în Uzupis ( Zarečieja ) considerată prestigioasa casă a boemei creative din Vilnius, este înconjurată de galerii de artă și ateliere, multe cafenele, nu fără motiv este adesea comparată cu Montmartre din Paris ) prețurile imobiliare sunt foarte mari.

Apartamentul achiziționat se afla la parterul unei clădiri vechi. La momentul achiziției, era de mult timp nelocuită, iar în interior era o adevărată mizerie, cu pânze de păianjen și un miros de mucegai.

Noii proprietari nu se puteau gândi la o renovare care să găzduiască un hol de intrare cu vestiar, un living luminos și spațios, o bucătărie confortabilă cu masă de luat masa, o baie, un dormitor cu un pat mare, precum și un televizor, un sistem de muzică, cărți și o colecție de discuri. Autorii proiectului au acceptat provocarea.. și a făcut ca toate dorințele lor să devină realitate.

Citește mai mult  Interior brutal într-un apartament standard

Înainte de reamenajare, apartamentul era împărțit în două camere de ghemuit, un hol și o bucătărie întunecată, fără nicio sursă de "locuire" ( există doar două ferestre, ambele fiind la parter în camerele de zi ).

Nimic nu a mai rămas din vechea structură după conversie și renovare. Nu au vrut să refuze pereții despărțitori și să creeze un spațiu deschis ( deși aceasta era o opțiune ) le-a permis să creeze zone individuale și semi-autonome și să adauge mai mult mobilier. Zonele de living, de luat masa și de bucătărie sunt acum unite într-un studio, deși zona de gătit a fost parțial retrasă într-un "buzunar". Dormitorul este separat, dar între acesta și garsonieră se poate lăsa o deschizătură în zona ferestrei: o soluție neobișnuită, dar, după cum vom vedea, foarte confortabilă. Dimensiunea zonei de intrare a crescut. O ușă între holul de la intrare și atelier a fost lăsată deschisă pentru a oferi adăpost împotriva curenților de aer din vestibulul cald în perioadele mai reci. Deoarece apartamentul se află la parter, au ales o locație convenabilă pentru baie și au instalat încălzire prin pardoseală ( cazanul de gaz este ascuns în bucătărie ) acest lucru a ajutat la eliminarea radiatoarelor care ocupau un spațiu prețios.

O ușă separată dinspre stradă duce în apartament. ( deasupra deschiderii ) la fereastra termică din foaia de ușă a fost adăugată o fereastră de traversă pentru a da mai multă lumină în holul de intrare;. Aceleași adăugiri sunt deasupra ușilor batante interioare.

Majoritatea pereților și a mobilei din apartament.. alb. Perfect pentru camerele mici cu ferestre mici: mult mai multă lumină și spațiu. Ușa dintre hol și studio este transparentă, cu pânze înguste ( o ușă similară, dar cu geamuri maturate, duce acum în baie ) aceste uși sunt "ferestre" Acestea lasă lumina să pătrundă în toate camerele, dându-le o senzație de aerisire. O parte din bibliotecă a fost amplasată lângă și deasupra ușii de intrare.

Citește mai mult  Patru Crăciunuri

Peretele din spatele canapelei este vopsit în roșu, iar lângă fereastră este așezată o comodă mare și albastră. Majoritatea mobilierului ieftin a fost cumpărat de la IKEA.

Pervazurile ferestrelor au fost extinse până la 80 cm, iar sub ele au fost instalate rafturi în camera de zi și în dormitor pentru depozitarea coșurilor cu haine, cărți și CD-uri: o soluție practică și economică pentru un apartament mic. Jaluzelele romane și ferestrele cu geamuri duble, care pot fi deschise în modul "evantai", au eliberat suprafața ferestrei de orice lucru superfluu.

Între dormitor și camera de zi o ușă glisantă largă cu mânere încorporate. Când se închide, alunecă într-un spațiu dintre dulapuri, iar ziua se transformă într-un "valț" în spatele peretelui din dormitor pentru a permite să intre cât mai multă lumină naturală în apartament O soluție practică de interior pentru un apartament mic.

Peretele de la intrarea în atelier, lângă oglindă, este decorat cu o pereche de panouri neobișnuite cu o "expoziție" Bijuteria hostess: o modalitate utilă de a păstra totul la îndemână fără a scăpa de cutii inutile.

Zona de luat masa este formată dintr-o masă mică pentru două persoane și câteva scaune. Seara se poate aprinde deasupra o lampă de lampa.

Pentru a face ca micul studio să pară mai omogen, podeaua, chiar și lângă blatul de lucru din bucătărie, este placată cu aceleași plăci solide ca și restul spațiului.

unitățile înalte suspendate pe perete ocupă întreaga parte superioară a pereților bucătăriei, până la tavan.

Capătul patului lat este încadrat confortabil de un "portal" De la dulapuri spațioase. În spatele căpătâiului de pe cornișă un covor matlasat moale. Pentru că nu mai era loc pentru noptiere, gazda a făcut niște "buzunare" atârnate foarte frumoase pentru lucrurile mărunte din viață erau fixate la capetele dulapurilor de lângă pat, sub aplice.

Citește mai mult  Spiritul Românesc: apartament luminos și expresiv în Düsseldorf pentru o familie cu copii

Sub patul înalt din dormitor.. Sertare adânci pentru lenjerie de pat.

Baia este chiar mai spațioasă. Vizavi de intrare.. Cabina de duș și cabina de lângă ea Un dulap încorporat cu uși cu lamele, iar mașina de spălat și uscătorul sunt integrate în acesta.

Platouri luminoase

Interiorul apartamentului din proiectul realizat de Maria Makhonina și Alexandra Kazakovtseva Interiorul apartamentului dintr-un proiect al designerilor Maria Makhonina și Alexandra Kazakovtseva Interiorul apartamentului dintr-un proiect al designerilor Maria Makhonina și Alexandra Kazakovtseva
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: