Punctele slabe ale încălzitorului de apă

Odată ce ați aflat care sunt punctele slabe ale unui boiler electric cu stocare, veți ști la ce să fiți atenți atunci când cumpărați unul. Ce se defectează cel mai frecvent la încălzitoarele de apă cu acumulare moderne?

Ce poate cauza o spargere a încălzitorului de apă? Studiați mecanica aparatului dumneavoastră pentru a înțelege mai bine punctele slabe ale acestuia.

Ar trebui să subliniem că în acest articol vom lua în considerare doar încălzitoarele de apă electrice cu stocare. Rezervorul și elementul de încălzire cauzează în mod tradițional probleme cu încălzitorul de apă. Desigur, producătorii iau măsuri pentru a proteja aceste părți ale unității, ceea ce, cu toate acestea, crește costul acesteia.

rezervoare de apă

Marea majoritate a rezervoarelor de apă sunt fabricate din oțel moale cu un strat de email rezistent la căldură. Longevitatea vasului depinde de compoziția smalțului și de calitatea aplicării sale: zgârieturile, fisurile și chipsurile din acoperire sunt garantate să conducă la coroziune în aceste zone și să se dezvolte exponențial. Dar, din păcate, atunci când cumpărați un încălzitor de apă, este imposibil să verificați calitatea stratului intern al rezervorului.

Anod de magneziu în rezervor. Anodul este o tijă metalică situată în interiorul rezervorului. Curentul electric slab care circulă prin apă de la anod la pereții rezervorului tinde spre locurile deteriorate, care au o rezistență electrică redusă; sub influența curentului, procesul de coroziune este încetinit semnificativ.

Producătorii oferă o altă soluție la această problemă: încorporarea unui inhibitor de coroziune în rezervor. Acesta poate fi fabricat din magneziu sau titan.

Citește mai mult  5 sfaturi de planificare a băii de la Villeroy & Boch

Anodul de magneziu trebuie înlocuit din când în când, deoarece stratul de magneziu se uzează și se deteriorează în timp. În funcție de calitatea apei și de metoda de fabricație, durata de viață a încălzitorului poate varia între 1 și 7 ani. Recent, există anozi activi din titan care nu trebuie înlocuiți pe toată durata de viață a rezervorului de apă.

Configurația încălzitorului electric de apă 1.Carcasa exterioară. 2.Rezervor interior. 3.Izolația este realizată din spumă poliuretanică. 4.Ieșire apă caldă. 5.Senzor de temperatură. 6.Anod de magneziu. 7.FET. 8.Flanșă. 9.Termostatul ( panoul de control ). 10.Intrarea apei reci.

Există, de asemenea, rezervoare din oțel inoxidabil. Garanția împotriva ruginii în acest caz este de până la 5 ani, dar astfel de unități sunt cel puțin de două ori mai scumpe decât omologii lor din oțel emailat.

Element de încălzire În mod tradițional, încălzitoarele electrice sunt realizate sub forma unui tub metalic ( de obicei cupru ) de formă complexă; cu o spirală presată în interior, care este realizată dintr-un material cu o rezistență electrică foarte ridicată, de exemplu, nicrom.

În imagine: Încălzitorul de apă Hégoa de la Thermor.

Elemente de încălzire

«Dușmani" Elementele din elementul de încălzire sunt impuritățile din apă care se adună pe suprafața sa sub formă de calcar. Calcarul alterează transferul de căldură de la suprafața încălzitorului la apă. Consecința acestui fapt este, în primul rând, o creștere a timpului de încălzire și, prin urmare, a consumului de energie. Al doilea este Există o disipare insuficientă a căldurii de pe suprafața elementului de încălzire: temperatura acestuia pare să fie peste temperatura normală de funcționare. Acest lucru poate cauza defectarea încălzitorului de apă.

Citește mai mult  10 întrebări despre saună, baie de aburi și hammam

Pentru a preveni repararea încălzitoarelor de apă de stocare, filtrele speciale și dedurizatoarele de apă, cum ar fi cele pe bază de rășină schimbătoare de ioni, sunt instalate în conducta de apă rece înainte de încălzitor. Dar poate că cel mai eficient mod de a lupta împotriva calcarului este cu un așa-numit element de încălzire "uscat" — Element de încălzire într-un bulb de protecție care îl protejează de contactul direct cu apa.


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: