WC-uri: design, materiale

Cum funcționează toaletele WC? Pe podea sau suspendate, din ceramică sau plastic..? Poate un WC modern să funcționeze cu adevărat ca un bidet?? Răspunsurile la aceste și alte întrebări.

WC-ul încorporat suspendat în perete este o invenție recentă.

Potențial. Tronul luxos DAGOBERT face parte din stilul ANTIQUE STYLE ). Această replică a scaunului legendarului rege al francilor, Dagobert din dinastia merovingiană… toalete. Un scaun cu spătar înalt din frasin masiv încorporează un bol pictat cu capac. Când se ridică, începe să cânte un cântec despre "bunul rege Dagobert", iar când tragi de lanțul de spălare, auzi sunetul clopotelor. O scrumieră este integrată în cotieră pentru a face ca așezarea pe tron să fie cât mai plăcută, iar în partea superioară a spătarului este atașat un suport pentru lumânări. O versiune pentru copii a toaletei ( tron este, de asemenea, disponibilă pentru moștenitorii tronului ).

În imagine: 5501 Dagobert de Herbeau.

Istoria unui vas de toaletă

100 de ani în România. Designul care seamănă cu un vas de toaletă modern a apărut pentru prima dată în China în primul secol î.Hr. De asemenea, se crede că inventatorul acestui obiect util a fost Sir John Harrington, finul reginei Elisabeta a Angliei, care l-a descris pe creator în cartea sa din 1569, The Metamorphosis of Ajax. Cu toate acestea, primul brevet pentru un vas de WC cu o supapă de spălare a fost acordat abia în 1775 lui Alexander Cummings. Sistemul mecanic a fost introdus în Anglia în timpul domniei reginei Victoria ( 1837-1901 ). Furnizarea în masă de vase de WC în România a început la începutul secolului XX de către o companie spaniolă Unitas ( lat. «unitate" )- Ea este numele vasului de toaletă modern.

Citește mai mult  6 mașini de spălat care nu strică banca

Design WC

Cum funcționează? Toaleta are o tragere de apă în formă de U, care creează o etanșare a apei care împiedică răspândirea mirosurilor neplăcute din canalizare.

Designul rezervorului de WC. Lucrul de bază este făcut de ( cisternă ) spălare. Există un robinet acționat de o pârghie care are un flotor la capătul pârghiei. apa curge în carcasa plutitorului și umple interiorul rezervorului atunci când acesta este plin. Acest lucru face ca flotorul să plutească în sus, ridicând maneta care controlează supapa de admisie. Când rezervorul este plin, maneta ajunge în poziția de sus.. supapa se închide, iar debitul de apă de la robinet este oprit. După scurgere, procesul se repetă.

Designul vasului de WC. În prezent, trebuie să alegeți între toalete de podea și toalete suspendate pe perete. Fiecare tip are avantajele și dezavantajele sale. Primul este, după cum sugerează și numele, montat pe podea, iar cel de-al doilea este o unitate pe podea Bolurile de toaletă montate pe perete, sau mai degrabă, sunt suspendate de sisteme speciale de instalare .

Un vas de toaletă cu un rezervor inferior se numește "compact" sau "monobloc". Pe lângă acestea, există toalete WC cu rezervor de apă deasupra capului și modele cu sistem de spălare încorporat.

Boluri de toaletă: materiale

Nu doar ceramică. În prezent, acestea sunt fabricate dintr-o varietate de materiale: sticlă, metal, lemn, plastic etc. Dar tigăile ceramice de WC sunt cele mai des disponibile pe piață realizate din porțelan sau lut. Poate fi dificil să le deosebești, chiar și pentru un expert. Și costă practic la fel. Cu toate acestea, porțelanul este de preferat: suprafața sa este mai puțin poroasă, absoarbe mai greu mirosurile și murdăria. Pentru a afla din ce este fabricat cel care vă place, cereți un catalog la magazin. Catalogul trebuie să indice în mod clar materialul utilizat pentru producție.

Citește mai mult  Cada de baie sau cabina de duș: ce să alegeți??

Toaletele de design pot fi realizate din cele mai inovatoare materiale.

Cupe WC: Tehnologie

O nouă eră. Pentru fanii soluțiilor high-tech, există o mulțime de modele inteligente. Cele mai populare extraopțiuni scurgere automată a apei, ridicare și închidere motorizată a capacului, încălzire a scaunului. Există unele toalete care servesc și ca bideu, iar spălarea în ele este complet automatizată.

Obiecte sanitare cu dezinfecție&nbsp- obiecte sanitare inovatoare.

Temperatura apei, intensitatea de pulverizare și alte opțiuni pot fi controlate prin telecomandă. Există, de asemenea, modele "science fiction". Analizează ceea ce intră în ele. Și dacă găsești o anomalie sau un fel de infecție, trimiți un e-mail.. pentru dumneavoastră sau pentru medicul dumneavoastră… Un test de sarcină este, de asemenea, posibil.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: