iluminat decorativ în bucătărie

Aflați cum să vă decorați bucătăria cu corpuri de iluminat. Unde pot fi integrate? Ce lumină este folosită pentru aceasta??

Spoturile încastrate în jurul perimetrului unității asigură iluminatul general, în timp ce iluminatul decorativ din tavan creează o atmosferă misterioasă.

Cu cât mai multă lumină, cu atât mai bine. Lumina de fundal emite foarte puțină lumină, dar când lumina principală este stinsă, creează o atmosferă. Adăugați un iluminat de ambianță cât mai devreme posibil în etapa de planificare, astfel încât să știți exact ce doriți să iluminați.Spoturile de pe tavan, de exemplu, nu vă vor ilumina suprafața de lucru, ci vă vor crea propria umbră. Cu ajutorul luminii direcționale, puteți nu numai să evidențiați obiectul dorit, ci și să ascundeți defectele arhitecturale ( distrageți atenția de la ceea ce a rămas în penumbră ).

Cu cât mai multe surse de lumină, cu atât mai bine. Iluminatul emite foarte puțină lumină, dar când lumina principală este stinsă, creează atmosferă. Gândiți-vă la iluminat încă din faza de planificare a designului interior, înțelegând exact ce va ilumina lumina suplimentară.Spoturile de pe tavan, de exemplu, nu luminează suprafața de lucru, ci creează propria umbră. Folosind spotlighting, nu numai că puteți evidenția obiectul dorit, dar puteți ascunde și defectele arhitecturale ( distrageți atenția de la ceea ce este lăsat în umbră ).

Ascundeți

Mobilier

Bucătării retroiluminate.. tendință de modă. Astăzi, mulți producători de unități de bucătărie își completează produsele cu iluminare încorporată. Ele pot fi puse în diferite locuri pe mobilier.

  • Iluminarea elementelor decorative de mobilier. Coloanele, detaliile sculptate etc. pot fi evidențiate cu lumină.. Bucătăriile retroiluminate sunt adesea dotate cu dulapuri în stil clasic.
  • Iluminat decorativ pentru dulapuri. Corpuri de iluminat instalate în interior, în spatele ușilor de sticlă. În acest caz, ele nu numai că decorează mobilierul, dar îl fac și mai ușor de utilizat. Iluminarea interioară facilitează găsirea a ceea ce căutați pe un raft fără a aprinde candelabrul.Un reflector cu halogen este adesea folosit ca sursă de lumină, precum și LED-uri.
Citește mai mult  Chiuvete de bucătărie din piatră naturală

Se face o distincție între ( tradițional ( lumină galbenă sau albă ) și colorat ) colorat.

  • Rafturi strălucitoare ( de obicei deschise ). Planul lor superior și/sau inferior este realizat din sticlă sau dintr-un material sintetic transparent, în care sunt integrate becurile.
  • Dungile luminoase- ) luminile sunt plasate între limite în diferite locuri. În unele cazuri, profilele LED integrate sunt poziționate de-a lungul marginii unui blat de lucru sau de-a lungul părții inferioare a unui perete.

Plafon

Pe întreaga suprafață sau de-a lungul perimetrului. Iluminat ornamental Iluminat suplimentar pentru bucătărie Cel mai adesea încastrat într-un tavan fals sau trasat de-a lungul perimetrului tavanului. În primul caz, în acest scop se folosesc corpuri de iluminat convenționale sau tuburi de neon în diferite culori, benzi LED, lămpi duralight sau lămpi fluorescente întinse.

Nu exagerați cu plafonierele colorate: în bucătărie, acestea sunt acolo doar pentru a crea atmosferă.

Potrivit în special pentru instalarea încastrată în tavane false cu două sau mai multe niveluri. Sursele de lumină sunt plasate între limitele astfel încât lămpile să fie ascunse și doar lumina lămpilor să fie vizibilă atunci când acestea sunt aprinse.

În cea de-a doua metodă ( lumina perimetrală ) va trebui să tăiați prin tavan sau pereți dacă ați selectat o soluție de iluminat ascunsă. Acestea sunt instalate în același mod ca un plafon suspendat, dar sursele de lumină sunt plasate în nișe. Luminile nu trebuie să fie ascunse – atunci nu este necesar să se facă nișe, dar lămpile de mare putere pot fi orbitoare.

O soluție ingenioasă de iluminare a tavanului care transformă o hotă de aspirație într-un candelabru decorativ și o înlocuiește cu un abajur.

Citește mai mult  Konstantin Zaralidis despre aparate

Etaj

La același nivel cu suprafața. Lămpile decorative de podea trebuie să fie robuste – acestea sunt menite să fie călcate în picioare. Acest lucru înseamnă că trebuie utilizate LED-uri sau spoturi robuste cu sticlă de siguranță groasă. Acestea din urmă sunt instalate numai în cazul în care nivelul podelei este ridicat Din cauza așezării liniilor și a izolației, a diferențelor de nivel de nivel de nivelare etc..

O altă sugestie: ați putea pune gresie ceramică cu decoruri care au LED-uri încorporate în ele. Cu toate acestea, astfel de piese pot fi găsite doar în colecții mai scumpe. Dar, în acest caz, puteți cumpăra doar câteva plăci individuale și decorați podeaua existentă cu ele!

Sursele moderne de lumină ( LED-uri ) pot fi construite în zilele noastre nu numai în tavan, pereți, mobilier, dar chiar și în podea!

O soluție originală: lumina invizibilă. Puteți tapet sau vopsi lampa în aceeași culoare cu peretele, astfel încât să se integreze cu adevărat în mediul înconjurător.

În imagine: Candelabru La DOdo de Viabizzuno, design De Palo Domenico.

Pereți

Iluminare indirectă. Cel mai bun efect pentru iluminarea decorativă a pereților este creat de corpurile de iluminat cu reflector montate pe perete, podea sau tavan. Lumina emisă de acestea poate fi direcționată către perete, tavan sau către ecranul opac al aparatului de iluminat în sine. Lampa este, prin urmare, invizibilă. Aceste corpuri de iluminat sunt adesea echipate nu numai cu un comutator, ci și cu un reostat care controlează luminozitatea. În funcție de designul lor, acest tip de corp de iluminat poate ilumina o zonă limitată, poate fi folosit ca sursă de iluminat general într-o bucătărie sau ca iluminat decorativ. Acestea utilizează atât lămpi cu incandescență, cât și cu halogen și fluorescente.

Citește mai mult  Cum să mutați bucătăria în spațiul de locuit: subtilitățile legale

Corpurile de iluminat Bra sunt mai potrivite ca niciodată în bucătărie. Opțiunea decorativă perfectă pentru camere spațioase. Unele corpuri de iluminat sunt, de asemenea, disponibile ca unități integrate în bucătării.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: