Planificarea cablajului holului de cabluri: 5 sfaturi

Schimbarea cablurilor, schimbarea unui ├«ntrerup─âtor, construirea unei noi prize ├«n hol sau instalarea unui sistem de automatizare a locuin╚Ťei este simpl─â atunci c├ónd se renoveaz─â. ╚śi extrem de dificil de urm─ârit. Deci, ce trebuie luat ├«n considerare ├«n prealabil?

Ave╚Ťi nevoie de putere suplimentar─â?? ├Änainte de a ├«ncepe ├«n hol, determina╚Ťi cantitatea de energie electric─â de care ave╚Ťi nevoie pentru o via╚Ť─â confortabil─â. De obicei, Autoritatea pentru energie electric─â stabile╚Öte o limit─â de 10-16 kW pe apartament. ├«n cele mai multe cazuri este suficient. Dar dac─â ave╚Ťi de g├ónd s─â instala╚Ťi un boiler puternic ( ├«nc─âlzitor instantaneu de ap─â, saun─â, boiler de ap─â cald─â ) – Trebuie s─â ├«ntocmi╚Ťi un plan pentru capacitatea suplimentar─â ╚Öi s─â ├«l supune╚Ťi aprob─ârii Autorit─â╚Ťii pentru energie electric─â.

Dac─â s─â muta╚Ťi contorul ├«n hol? Electricitatea este furnizat─â ├«n holul de la distribuitorul de re╚Ťea, unde sunt instalate siguran╚Ťe ╚Öi contoare pentru a ├«nregistra consumul de energie electric─â. Uneori, proprietarii ├«l instaleaz─â pe acesta din urm─â ├«ntr-un hol Pare mai sigur ╚Öi mai convenabil. De exemplu, este posibil s─â se de-energizeze un apartament f─âr─â a ie╚Öi din cas─â. Dar fi╚Ťi aten╚Ťi la faptul c─â aparatele de m─âsur─â vor ocupa spa╚Ťiu ╚Öi c─â unele modele sunt zgomotoase. Nu ve╚Ťi auzi acest zgomot ├«n timpul zilei, dar poate fi deranjant pe timp de noapte.

Sunt suficiente prize?? Este important s─â ╚Öti╚Ťi c├óte prize ╚Öi ├«ntrerup─âtoare s─â instala╚Ťi ╚Öi unde s─â le instala╚Ťi ├«nainte de a ├«ncepe s─â v─â renova╚Ťi holul de la intrare. De exemplu, comutatorul este ├«ntotdeauna instalat pe partea lateral─â a m├ónerului u╚Öii. ╚śi dac─â ave╚Ťi de g├ónd s─â ag─â╚Ťa╚Ťi din nou u╚Öa, asigura╚Ťi-v─â c─â muta╚Ťi ╚Öi ├«ntrerup─âtorul de lumin─â. ├Än func╚Ťie de m─ârimea ╚Öi forma holului de intrare, v─â recomand─âm s─â instala╚Ťi un num─âr diferit de prize ╚Öi ├«ntrerup─âtoare.

Cite╚Öte mai mult  Organizarea leg─ârii la p─âm├ónt de protec╚Ťie

Determina╚Ťi num─ârul de ├«ntrerup─âtoare ╚Öi g─âsi╚Ťi pozi╚Ťia ideal─â ├«nainte de a ├«ncepe cu renovarea.

Cablare deschis─â sau ├«nchis─â? Dup─â ce a╚Ťi decis cu privire la pozi╚Ťia punctelor electrice ├«n hol pute╚Ťi ├«ncepe cablarea camerei. De obicei, toate cablurile sunt ascunse ├«n interiorul pere╚Ťilor, dar, ├«n unele cazuri, cablajul expus arat─â mult mai interesant ╚Öi original.

Schimbarea cablajului. Nu este recomandabil s─â schimba╚Ťi singur cablajul Ar fi bine s─â v─â adresa╚Ťi proprietarului sau unui antreprenor ├«n construc╚Ťii care de╚Ťine licen╚Ťele necesare pentru lucr─âri de instala╚Ťii electrice.├Än func╚Ťie de volumul de munc─â ╚Öi de intensitatea muncii, costul ├«nlocuirii cablajului poate varia. De exemplu, ├«n cazul unei g─âuri ├«n perete, costul comenzii se bazeaz─â pe dimensiunea cavit─â╚Ťii, pe num─ârul de prize ╚Öi ├«ntrerup─âtoare care trebuie instalate ╚Öi pe orice servicii suplimentare, care pot include instalarea unui clopot.

În fotografie: Celiane switch by Legrand.

Exist─â o conexiune la mas─â?? ├Än cazul ├«n care nu exist─â, asigura╚Ťi-v─â c─â instala╚Ťi unul. Reglement─ârile moderne de construc╚Ťie permit dou─â scheme TN-S ╚Öi TN-C-S. ├Än primul caz, conductorul PE este separat de conductorul neutru de func╚Ťionare, dar acest aranjament nu "func╚Ťioneaz─â" ├«ntotdeauna La renovarea re╚Ťelelor vechi. Acesta este motivul pentru care este ales al doilea ( TN-C-S ) ├«n care conductorul de p─âm├ónt ╚Öi conductorul de operare neutru sunt combinate ├«ntr-o parte a circuitului.

Punerea la p─âm├ónt a re╚Ťelei trebuie efectuat─â de profesioni╚Öti cu echipamente speciale pentru a calcula rezisten╚Ťa solului ╚Öi a altor obiecte la care se face conexiunea la p─âm├ónt. Normele actuale interzic, de asemenea, legarea la p─âm├ónt a conductelor de gaz ╚Öi de canalizare ╚Öi a ╚Ťevilor de ├«nc─âlzire central─â.

Cite╚Öte mai mult  Organizarea leg─ârii la p─âm├ónt de protec╚Ťie

Atunci c├ónd v─â planifica╚Ťi instala╚Ťia electric─â, nu uita╚Ťi de ├«mp─âm├óntare – asigura╚Ťi-v─â c─â folosi╚Ťi prize cu ├«mp─âm├óntare.

Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: