Cazane cu combustibil solid: noi posibilități

Combustibilul solid nu-și pierde poziția de sursă de căldură, dar totul se datorează inovațiilor care oferă o gamă largă de avantaje și dezavantaje Nici gaz de rețea, nici motorină. Este vorba despre inovațiile pe care le oferă producătorii de cazane cu combustibil solid.

Unde să instalați un cazan cu combustibil solid??

În case particulare și case de țară. Cazanele de încălzire pe lemne sunt folosite atât ca sursă principală de încălzire, cât și ca rezervă În caz de pană de gaz.Acestea sunt indispensabile în zonele în care este dificil sau foarte costisitor să se instaleze gazul. De exemplu, conectarea casei la conducta principală de gaz poate costa între 500 și 800 de mii de Leu ( iar tarifele la gaz sunt în continuă creștere ). Un cazan automat pe peleți cu instalare costă jumătate din preț, iar diferența rezultată vă poate asigura combustibil pentru mai mulți ani de acum încolo.

Cum se trece la gaz?

Cu un cazan combinat. Dacă alimentarea cu gaz nu este întreruptă, dar aveți totuși nevoie de un cazan cu combustibil solid, este posibil să preferați cazanul cu condensare. Cazane cu două focuri – pentru combustibil solid și gaz sunt disponibile de la producători precum Dakon, Roca, Atmos, Wirbel.

Care este combustibilul?

Combustibil solid convențional. Cazanele cu combustibil solid pot fi alimentate cu lemn, lignit, cărbune, cărbune negru, cocs, antracit, turbă, lemn și brichete de cărbune. Unele cazane din fontă de la producătorii Sime, Buderus, Opop, Protherm sau Viadrus sunt la fel de eficiente pe orice combustibil. Altele funcționează în mod optim doar cu un anumit tip de combustibil de exemplu, lemn sau cărbune, iar cazanul de rezervă reduce producția de căldură.

Peleți. Peletele de lemn presate din rumeguș și așchii sunt produse fără utilizarea de substanțe chimice. Puterea calorică a peletului este de aproximativ 4500 kcal/kg. În general, alimentarea peleților în camera de ardere este automatizată, iar un transportor special de peleți reduce riscul de aprindere. Într-un arzător special de tip volumetric, combustibilul poate fi alimentat fie de sus, fie de jos. Procesul de încălzire este controlat de o unitate electronică, iar parametrii necesari sunt setați la unitatea de control.

Cum se prelungește timpul de ardere?

O cameră specială de alimentare. Un cazan obișnuit pe lemne trebuie "alimentat" La fiecare 2-4 ore. Cazanele cu o cameră de ardere mai mare pot dura până la de două ori mai mult timp. Acestea sunt echipate cu un circuit de răcire cu apă pentru a proteja împotriva supraîncălzirii.

Nu uitați că durata de ardere specificată de producător este doar orientativă. Timpul real de ardere depinde de calitatea combustibilului.

Sistem de ardere de sus. La cazanele cu foc de top, soba cu lemne arde toată ziua, iar cea cu cărbuni arde toată ziua Până la 5-7 zile. În orice caz, astfel de indicatori promit producătorul lituanian Stropuva. Aerul este alimentat în camera de ardere superioară a cazanului în așa fel încât să ardă doar cei 15-20 cm de combustibil din partea superioară. Cenușa poate fi îndepărtată de mai multe ori pe sezon. Cu toate acestea, un astfel de cazan este de două ori mai scump decât cel obișnuit și nu este posibilă umplerea lui în timpul perioadei de ardere.

Element de încălzire încorporat. Încălzitorul electric este activat după ce combustibilul principal s-a consumat și va menține cazanul la temperatura de funcționare timp de câteva ore. Acesta nu consumă foarte multă energie, deoarece elementul de încălzire electrică asigură doar încălzirea apartamentelor de către cazan, dar nu încălzește apartamentele în sine.

Cazanele pentru încălzirea cu lemne pot arde prea repede combustibilul. Pentru a mări timpul de ardere, puteți suplimenta cazanul cu un rezervor volumetric de la Bruderus, care stochează căldura în timp ce sarcina principală arde.

Principiul combustiei pirolitice. Acesta are două camere de ardere, iar ca și combustibili acționează atât gazul de piroliză, cât și reziduurile solide rezultate din descompunerea lemnului uscat la temperaturi ridicate. Timpul de ardere poate fi de până la 12 ore. Cu toate acestea, conținutul de umiditate al brichetelor de lemn nu trebuie să depășească 20%, în caz contrar durata de viață a cazanului și a coșului de fum va fi redusă considerabil.

Cazane pe peleți. Un aparat de 24 kW cu un rezervor de 240 de litri poate arde timp de aproape o săptămână la sarcină maximă. Avantajele sale incontestabile sunt Dimensiuni reduse și siguranță în exploatare. Prețul, cu toate acestea, depășește costul unui cazan convențional de 3-5 ori, iar activitatea sa este în întregime dependentă de energie electrică.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: