Cazane cu dublu circuit cu cazan stratificat

Alegerea unui cazan de gaz, trebuie să vă gândiți nu numai la încălzire, ci și la apă caldă. Pentru a-l avea mereu disponibil, trebuie să vă procurați un cazan. Sau puteți cumpăra un "doi în unu".

Încălzire. Cazanele cu două circuite sunt echipate cu un încălzitor de debit integrat. O astfel de schemă are un dezavantaj – Dacă se deschid mai multe robinete în același timp, temperatura apei scade. În plus, sistemul începe să funcționeze defectuos dacă alimentarea cu apă rece este slabă sau neregulată. Soluția tehnologică a problemei- Cazane cu dublu circuit cu cazane de încălzire strat cu strat, în care nu există un schimbător de căldură și apa este încălzită într-un încălzitor de flux. De obicei, întregul "set" se află într-o singură incintă. În principiu, este posibilă, de asemenea, conectarea unui încălzitor de strat cu un încălzitor de debit la un cazan cu un singur circuit, dar această metodă necesită țevi, conexiuni, supape etc. suplimentare.. Cazan dublu montat pe perete cu același boiler, ocupă mai puțin spațiu și câștigă din punct de vedere pur estetic.

Cazane cu circuit simplu și dublu

Circuite. Ceea ce este oferit în magazin ca un cazan de încălzire pe gaz are multe variante. În funcție de funcțiile lor, cazanele pot fi cu un singur circuit sau cu două circuite. Primele au un serpentin de apă caldă, iar al doilea – un serpentin de apă caldă două. Cazanele cu un singur circuit sunt potrivite doar pentru sistemul de încălzire ( și pentru încălzirea prin pardoseală ) cele cu două circuite- este, de asemenea, utilizat pentru a furniza apă caldă unei case sau unui apartament.

Citește mai mult  Cazan combi multifuncțional: când este cea mai bună alegere?

Cazane. Sistemele cu un singur circuit sunt de obicei completate cu ( încălzitoare de apă cu stocare ) încălzitoare de apă indirecte pentru a asigura o disponibilitate constantă a dușurilor și a mașinilor de spălat vase. Apa este încălzită de același sistem de încălzire. Rezervorul și schimbătorul de căldură vor avea nevoie de un spațiu propriu dedicat.

Cazane stratificate și indirecte

Puterea nominală este . Cât de bun este debitul de apă caldă depinde de capacitatea arzătorului cazanului. Acesta din urmă ar trebui să fie de preferință cel puțin 20 kW ( duș confortabil ). Pe piață, există modele mai mari de 35 kW, dar fezabilitatea lor într-o casă sau apartament standard este discutabilă. De exemplu, o capacitate a arzătorului de 10 kW va fi suficientă pentru a vă încălzi casa ( majoritatea cazanelor moderne vă permit să ajustați această cifră ). Și pentru apă caldă de consum alegerea corectă a cazanului este mai economică. De exemplu, dacă aveți nevoie de apă caldă ocazional, stratificarea este mai benefică decât încălzirea indirectă, deoarece minimizează pierderile de căldură în timpul răcirii.

Dezavantaje. Volum redus "în straturi" Rezervorul va fi un dezavantaj, dacă vă –– iubitor de cadă. Un alt dezavantaj major al unui cazan stratificat calcarul, care se acumulează inevitabil pe pereții încălzitorului instantaneu de apă. Din păcate, sistemul tradițional de circulație nu este potrivit în acest caz. Singura modalitate de a prelungi durata de viață a încălzitorului alegeți un model cu plăci din oțel inoxidabil.

Avantaje. Unul dintre avantajele majore ale unui cazan stratificat Acces rapid la apă caldă, deoarece aceasta este deja fierbinte în partea superioară a rezervorului și de acolo merge la punctul de extracție. La un cazan cu ardere indirectă, serpentina încălzește întregul rezervor deodată, ceea ce înseamnă că durează mai mult timp. De exemplu, un duș după pornirea cazanului ar necesita cinci minute în primul caz, dar nu mai mult de cinci minute în al doilea caz douăzeci. În plus, cazanele strat cu strat sunt, de obicei, mai mici în volum ( până la 100 l ) ceea ce este important pentru economisirea spațiului. Astfel, un cazan mural de încălzire pe gaz cu două circuite cu un cazan de 20 de litri în ceea ce privește suprafața ocupată este aproape la fel ca aceeași unitate fără rezervor.

Citește mai mult  Cazane cu combustibil solid cu arzător superior: ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: