10 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când planificați spațiul pentru întrerupătoarele și prizele de lumină

Pentru a evita ca firele inutile să fie trase prin casă, trebuie să aveți în vedere poziția prizelor înainte de a începe renovarea. Pentru a răspunde la cele mai frecvente întrebări despre instalarea lor.

Veți re-schide ușile?

Remedierea greșelilor. Uneori trebuie să mutați întrerupătoarele și prizele de lumină pe peretele din dreapta. În cazul în care o ușă a fost proiectată pentru a ocupa prea mult spațiu, aceasta poate fi reamenajată. Cu toate acestea, este posibil ca atunci când deschideți ușa, în spatele ei să se afle un întrerupător și va trebui să îl mutați în partea opusă. Evaluați situația în prealabil, astfel încât să faci munca prăfuit mai întâi ( forat prin pereți ) și instalați priza, comutator, instalare ușă face pasul final.

Aveți copii??

Scapă de fire. Dacă aveți lămpi de perete în casă, îndepărtați cablurile care atârnă și care ar putea reprezenta un pericol. Copilul dvs. va ajunge cu siguranță la cablu, iar lampa va ajunge pe podea. Cablajul este cel mai bine ascuns în perete și controlul luminii este cel mai bine plasat cu un buton la care fiecare membru al familiei poate ajunge.

Corpurile de iluminat de perete sunt ascunse în perete din motive estetice și de siguranță.

La ce înălțime este întrerupătorul de lumină??

Amplasare ergonomică. În casele de stil sovietic, întrerupătoarele sunt plasate la nivelul ochilor. În casele moderne, acestea sunt instalate la o înălțime de un metru deasupra podelei. Cel de-al doilea model, în stil european, este mai ergonomic și mai ușor pentru copii, care nu vor trebui să se aplece pentru a aprinde lumina.

Să uiți să stingi lumina?

Dezenergizați-vă casa. Dacă uitați deseori să stingeți lumina de pe hol sau din toaletă când plecați la serviciu, ar fi bine să luați în considerare instalează o priză care dublează controlul tuturor întrerupătoarelor din casă. Puteți opri apoi alimentarea cu energie electrică a întregului apartament de la un singur întrerupător, care poate fi plasat în mod sensibil la ușa din față.

Senzorul de mișcare pornește circuitul de lumină imediat ce intrați în casă.

  • În fotografie: Model A plus comutator automat antracit-aluminiu din fabrica Jung
  • În fotografie: Senzorul de mișcare Unica Class de la Schneider Electric
  • În imagine: Senzorul de mișcare Celiane de la Legrand
  • În fotografie: ( crom ) senzor de mișcare model Meljac

În fotografie: A plus comutator automat antracit-aluminiu de la Jung.

Aveți nevoie de încălzire prin pardoseală?

Dimensionarea în perete. Atunci când instalați încălzirea electrică prin pardoseală, nu uitați că aceasta are nevoie de un tablou de distribuție separat la aproximativ 50 cm deasupra podelei. Decideți în avans cum să ascundeți cablajul prin tăierea unei găuri în perete și găsiți un loc convenabil pentru comutatorul de lumină.

Are nevoie de un variator?

Stingeți lumina. Dacă copilului dvs. îi este frică să doarmă pe întuneric, este posibil să doriți să adăugați un întrerupător pentru a reduce intensitatea luminii. Arată ca un întrerupător sofisticat, cu un control al puterii cu acțiune de răsucire. Rețineți că nu funcționează cu becuri cu consum redus de energie.

Cu un întrerupător cu variator, puteți regla cu ușurință intensitatea iluminatului.

Unde să vă puneți frigiderul?

Nu există extensii. Frigiderele nu ar trebui să fie niciodată conectate la o altă priză decât cea de perete. Prin urmare, trebuie să fie aproape: de regulă, cablul unui frigider nu are mai mult de 1 metru lungime. Înainte de a începe renovarea, comparați instalarea prizei și locația frigiderului dvs.

Nu agățați televizorul de perete?

La nivelul ecranului. Pentru un televizor agățat pe perete, cel mai bine este să instalați priza la nivelul ecranului. Pentru a agăța un televizor pe perete folosind o metodă de "cablare ascunsă".

Locul pentru televizor trebuie ales pe termen lung, dacă doriți să introduceți cablul în perete și să îl introduceți în "priza de curent".

O mulțime de aparate?

Spațiu pentru încărcare. Atunci când aveți multă tehnologie: telefoane mobile, cititoare, aparate foto, camere video etc.., Trebuie să puneți un raft pentru ele în peretele holului și să instalați o "priză" pe peretele din spate. Este ușor să vă armonizați spațiul ascundeți "încurcătura" Cablare la .

Utilizarea unui uscător de păr?

Cerințe stricte. O priză pentru un uscător de păr este instalată de preferință acolo unde există o oglindă, adică în baie. Cu toate acestea, prizele de aici trebuie să fie prevăzute cu un capac, iar cablajul ascuns. Dacă ați terminat renovarea și este prea târziu pentru a face o gaură în perete, instalați priza de curent în afara băii, în cadrul ușii.

Cablarea în umed este deosebit de solicitantă.

Citește mai mult  Comutatoare
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: