Senzori de mișcare pentru iluminat

Senzorii de mișcare pentru iluminat sunt cea mai comună formă de senzor de mișcare. Iată cum este construit, cum funcționează.

Ce este o casă inteligentă? Este un complex controlabil format dintr-o gamă întreagă de dispozitive responsabile pentru confortul locuinței dvs. O singură telecomandă poate controla iluminatul, ventilația, încălzirea și televiziunea sau supravegherea video.

Ce este casa inteligentă? Este gama completă controlabilă a unui număr de aparate care contribuie la confortul locuinței dumneavoastră. O singură telecomandă poate controla iluminatul, ventilația, încălzirea și televiziunea sau supravegherea video.

Ascundeți

Detectoare de mișcare: elementele de bază

Ce este? Detectoare de mișcare.. Aceștia sunt senzori care răspund la prezența unei persoane în cameră. Atunci când sunt declanșate, acestea pot activa lumina, camera video de deasupra ușii de la intrare sau sistemul de aer condiționat.

De regulă, aceste dispozitive sunt instalate în locuri în care oamenii nu sunt prezenți în mod constant: coridoare, holuri, scări.

Senzor de mișcare pentru aprinderea luminii Cel mai popular produs. Iluminatul cu detectoare de mișcare economisește până la 70% din energia de iluminat.

Exemple de detectoare de mișcare de perete.

Cald/ rece. Detector de prezență bazat pe o tehnologie dublă, care încorporează IR și senzor de mișcare. Sistemul de alarmă este declanșat de două semnale ale senzorilor. Cu alte cuvinte, dacă vântul suflă perdelele din cameră, senzorul nu reacționează. Dar, de îndată ce o pisică sare pe fereastră și senzorul termic este declanșat, sistemul va intra în funcțiune.

Citește mai mult  Dimmere

În imagine: Detector de mișcare din fabrica Busch-Jaeger.

Principiul senzorului de mișcare

Fotocelulă + fond termic. Senzorul de mișcare este mai degrabă "inteligent": oamenii se pot mișca prin cameră în timpul zilei, dar aprinde lumina doar seara. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivul conține o celulă fotoelectrică care se declanșează numai atunci când este întuneric. În plus, modelele moderne reacționează la modificările fondului termic. Senzorii de mișcare pentru iluminat constau dintr-un detector pasiv cu infraroșu și un comutator electronic. Dacă fondul termic se schimbă, senzorul declanșează. Iar dispozitivul reacționează numai dacă mediul termic se schimbă, adică dacă sursa de căldură este în mișcare. În cazul în care obiectul este static ( persoană adormită )- Senzorul se oprește.

Departe de baterii! Nu se recomandă montarea detectoarelor de mișcare în apropierea aparatelor de încălzire: acestea creează unde de aer cald ( t.. convecție ). Acest lucru poate duce la o declanșare falsă a dispozitivului.

Automat sau manual? Unii senzori sunt complet automați, alții au o opțiune de anulare manuală. În mod obișnuit, utilizatorul poate regla dimensiunea obiectului termic la care senzorul trebuie să reacționeze, timpul de răspuns, timpul de întârziere înainte de deconectare și nivelul de iluminare.

Robinet mixer Axor 38119000 / 38120000.

Unde să montați senzorul de mișcare?

În lățime și înălțime. Senzorii de cameră sunt montați la 80-100 cm deasupra podelei, astfel încât să se afle în "câmpul lor vizual" Animalele de companie sunt ținute la distanță. Zona de control a senzorilor 90-180 de grade pe orizontală și 10-15 grade pe verticală. Modelele de scări sunt proiectate pentru 30 de grade pe orizontală. În acest fel, persoanele care urcă și coboară pe scări pot fi, de asemenea, atinse. Raza de acțiune este de obicei limitată la 6-8 metri.

Citește mai mult  Gestionarea temperaturii din locuința dumneavoastră

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: