Tehnologie pentru instalarea tăvilor de duș

Tavanele de duș sunt mult mai ușor de asamblat decât căzile de baie. Dar vă puteți confrunta și cu dificultăți neprevăzute în timpul instalării sale. Ce trebuie să luați în considerare și cum să comandați lucrarea?

Alegerea tăvii de duș potrivite

Măsurați înălțimea conductei de canalizare. Acesta este cel mai important factor. În cazul în care este aproximativ la același nivel cu podeaua sau la doar câțiva centimetri deasupra acesteia, sunt posibile toate tipurile de tăvi de duș. În cazul în care țeava iese deasupra podelei mai mult de 7 cm, trebuie să cumpărați un model înalt, sau atunci trebuie să construiți un podium.

Citiți aceste instrucțiuni

Fiecare producător are un tip diferit de cadă de baie acrilică montată pe perete specificul său propriu. Fiecare tavă de duș este însoțită de instrucțiuni de montare detaliate. În conformitate cu legislația Românesc, acesta trebuie să fie redactat în limba Românesc și nu este greu de găsit. Pentru a înțelege cât de complicată poate fi instalarea unei tăvi de duș de la acest producător, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile și să le urmați cu atenție.

Efectuarea lucrărilor de construcție

Pregătiți podeaua. ( o placă de pardoseală din cărămizi, lemn sau ciment ) sau, alternativ, o secțiune de dimensiunea tăvii de duș este scobită în șapă. Acest pas este adesea omis, deoarece majoritatea modelelor sunt pur și simplu introduse în picioarele tăvii de duș în acest caz, ar putea fi nevoie să nivelezi podeaua, așa cum ai face cu o cadă de baie.

Măsurați colțurile

Eliminați denivelările pereților. Tava de duș trebuie să fie așezată plat pe perete. Puteți pune mâna pe un pătrat ( sau doar pe o placă ceramică ) și aflați unde, la nivelul tăvii de duș, unghiul diferă de 90 de grade. În cazul în care pereții nu au fost încă terminate, totul este simplu acestea pot fi nivelate cu tencuială. În cazul în care sunt placate cu gresie, tava de duș este mai complexă: golurile care pot apărea după instalare pot necesita să fie sigilate cu benzi, benzi, plinte etc.

asamblarea tăvii de duș

Efectuați o verificare preliminară. Înșurubați picioarele, fixați sifonul. Încercați tava de duș la locul ei și vedeți de ce adaptări aveți nevoie. Adesea, trebuie tăiată o bucată de țeavă de scurgere pentru a se potrivi în priza de scurgere. Sifoanele pentru tava de duș nu sunt toate la fel și este posibil ca modelul furnizat să nu fie cel mai bun pentru dumneavoastră. Atunci trebuie să cumpărați altul.

Finisarea instalației

Reglarea înălțimii picioarelor. Marginile superioare ale tăvii instalate trebuie să fie paralele cu podeaua, ceea ce se poate verifica cu un nivel de construcție lung.
Tratăm toate îmbinările cu silicon de etanșare. acest lucru este valabil atât pentru conducta de captare, cât și pentru spațiile dintre pereți și marginile tăvii de duș.

Testarea

Nu există scurgeri. După ce s-a uscat materialul de etanșare – în termen de 24 de ore.. modelul poate fi încercat. Dacă instalarea este efectuată corect, apa nu se poate infiltra.

Citește mai mult  Țevi pentru conducta de apă
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: