Premiul de la Hansgrohe

Hansgrohe instituie un premiu special pentru tinerii designeri pentru cea mai bună idee de utilizare sustenabilă a apei. Pentru prima dată în acest an, a fost prezentat ca parte a premiului iF concept award din acest an.

Anul acesta, pentru prima dată, premiul iF concept a fost prezentat în cadrul "Premiului Hansgrohe 2011: Design inteligent pentru baie, costuri minime, emoții maxime". Un nou premiu a fost instituit de renumitul producător de instalații sanitare Hansgrohe pentru a atrage atenția tinerilor designeri asupra problemei utilizării apei și pentru a-i încuraja să contribuie la salvarea acestei resurse naturale vitale.

În total, au fost depuse 200 de proiecte pe tema sustenabilității, dintre care doar 18 au ajuns în finală. Premiul cel mare 4,000 Euro- Cele trei proiecte câștigătoare ( "Obiecte care deplasează apa" au fost împărțite în mod egal, WC-ul și bidet bipee și robinetul boolbool ). Și alți doi câștigători au primit premii suplimentare. În plus, unul dintre câștigători va urma un stagiu de practică la unul dintre cele mai renumite studiouri de design din Germania Phoenix Design.

Răsfoiți gama Hansgrohe.

«Produse care împing apa din calea lor". Autor: by Rochus Jacob Design in New York ( USA ).
Obiecte în formă de piatră realizate din plastic reciclat. Este suficient să așezați modelul într-o cadă de baie parțial plină pentru a reduce consumul de apă cu 50%.

Toaletă cu pisoar și bidet bipee. De către Maruan Attia ( Maruan Attia ) Essen ( Germania ).
Un model trei în unu: un WC, un pisoar și un bidet. Designul reduce cantitatea de apă necesară pentru a trage apa și economisește, de asemenea, hârtie igienică.

Citește mai mult  Evidențiați starea de spirit

Robinetul mixerului boolbool. Autor: Studioul DarkDesignGroup, Ufa ( România );.
Tubulatura acționează simultan ca o pârghie care pornește și oprește apa și îi reglează temperatura și debitul. Forma robinetului mixer este inspirată de o picătură de apă înghețată.

«Balon de apă pentru a te salva". Autori Tai-Shun Huang ( Tai-Shun Huang ) Chung-Huai Mao ( Chung-Huai Mao ) I-Ting Hsu ( I-Ting Hsu ) Yune-Yu Cheng ( Yune-Yu Cheng ) Taipei ( Taiwan ).
Balonul de apă poate fi folosit pentru a furniza apă persoanelor aflate sub dărâmături după un cutremur. Datorită dimensiunii sale mici, balonul se poate rostogoli în fiecare fisură, iar cochilia sa specială îl face ușor de mușcat.

«Colector de apă în cort". Autori Haimo Bao ( Haimo Bao ) , Zelong Wang ( Zelong Wang ) , Yunfei Zhao ( Yunfei Zhao ), Huang Liu ( Huan Liu ), Dalian ( China ).
Acoperișul modelului permite colectarea apei de ploaie, care trece printr-un filtru de curățare și ajunge în cort, unde poate fi folosită imediat.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: