Capete de duș

Capetele de duș au modele diferite. Cel mai simplu este un duș de mână monomodal, în timp ce cel mai complex model este un cap de duș fixat pe tavan cu alimentare cu apă ascunsă. Ce model ar trebui să alegeți??

Un cap de duș este, de obicei, înțeles ca fiind cel mai comun duș manual. Dar termenul "cap de duș" este mult mai larg decât atât.

Capete de duș de lux. Orice element de interior fantezist este în primul rând preferatul dumneavoastră. Unii urmăresc funcționalitatea, alții ultra-tendința, iar alții se concentrează pe ușurința de utilizare. La început, capul de duș a fost un element foarte incomod, dar foarte util. Evoluând treptat de la "gâsculița stângace" la un dispozitiv tehnic sofisticat, care răspunde nevoilor consumatorului modern, capul de duș a căpătat și el linii moderne, ultramoderne. Există deja o mulțime de opțiuni și îmi imaginez că producătorii ne vor surprinde cu noi forme și materiale în viitor.

Capete de duș de lux. Fiecare element de interior fantezist este în primul rând preferatul dumneavoastră. Unii oameni se orientează către funcționalitate, alții către tendințe, iar alții către ușurința de utilizare. La început, capul de duș a fost un accesoriu incomod, dar esențial. Capul de duș a evoluat de la o gâscă leneșă la un produs sofisticat din punct de vedere tehnic, care răspunde nevoilor consumatorilor moderni, îmbrățișând în același timp un design ultramodern. Există deja o mulțime de opțiuni și cred că în viitor producătorii ne vor surprinde cu noi forme și materiale.

Ascundeți

Tipuri

În mâinile tale sau pe perete? Atunci când alegeți un cap de duș, decideți în primul rând unde doriți să îl puneți. Două opțiuni: montare pe perete sau pe tavan.

Citește mai mult  Dușuri cu hidromasaj: monobloc și prefabricate

Prima opțiune este un duș manual care poate fi conectat la un furtun și la un robinet, sau un duș fix care poate fi montat pe perete. Puteți utiliza un suport de duș ( montat direct pe perete ) sau o bară mică cu un suport similar pentru a fixa capul de duș manual.

De asemenea, capetele de duș fixe montate pe perete sunt plasate fie pe perete, fie pe un suport de duș. Unghiul capului de duș poate fi adesea modificat datorită articulației pivotante cu țeava pe care este atașat. Țevile de racordare se află în perete și sunt ascunse cu un finisaj de suprafață.

Pe tavan! Aceste capete de duș sunt foarte practice. Acestea sunt montate pe tavan deasupra căzii sau a căzii de duș, iar mixerul este de obicei amplasat pe perete.

Aceste capete de duș sunt numite "montate pe perete", ceea ce nu este tocmai adevărat. Capul de duș montat pe perete poate fi fie un cap de duș fix, fie un suport pentru căști de duș manuale pentru căști de duș manuale mobile.

Capul de duș suspendat necesită instalarea înainte de perete a țevilor și furtunurilor ascunse. Modelele cu un cap de duș cu unghi reglabil montat pe tavan sunt, de asemenea, rare, dar acestea reprezintă mai degrabă excepția decât regula. Cel mai frecvent, acestea sunt instalate permanent.

Capetele de duș montate în tavan sunt fie fixe, fie încorporate în suprafața tavanului.

Materiale

Plasticul este simplu sau metalic? Dacă doriți să cumpărați un duș de mână ieftin, trebuie să alegeți dintre produsele din plastic. De regulă, acestea sunt destul de frumoase și durabile. Dar au o slăbiciune – racordul pentru furtun. Deoarece firele, la fel ca toate stropitoarele, sunt fabricate din plastic, uneori este nevoie de un mic efort pentru a le "răsuci" sale. Pentru ceva mai mulți bani vă puteți permite un cap de duș din plastic metalizat. Arată ca un metal cromat. Și, de obicei, acestea sunt conectate prin metal, dar mai rar prin oțel inoxidabil Fabricat din același plastic metalizat. De asemenea, este disponibil în modele metalice ( alamă, cupru, oțel ) manuale. Dar acestea sunt mult mai scumpe decât cele din plastic.

Citește mai mult  Cum să cumpărați o saună acasă

Capul de duș poate primi o varietate de finisaje: crom lucios, alamă, placat cu aur.

  • În imagine este modelul 31248 de la fabrica Gessi
  • În fotografie: HANSACLEAR 51970300 model de Hansa
  • În imagine: Modelul K-6812 din fabrica Kohler
  • În fotografie: modelul 5B9047C00 de la fabrica Roca

În fotografie: 31248 de la fabrica Gessi.

Capete de duș montate pe tavan. Diametrul de handspray aproape niciodată nu depășește 150 mm, astfel încât acestea nu au de obicei un sistem care să asigure o distribuție uniformă a apei pe întreaga suprafață. Dispozitive similare sunt utilizate în modelele de perete și de tavan, care pot avea un diametru de până la 600 mm. Cu atât mai mult cu cât dușurile cu cap mai high-tech pot avea până la zece tipuri de jeturi. Printre acestea se numără "ploaia torențială tropicală", "ceața de ploaie", jeturi amestecate cu aer și multe altele. Unele dușuri au, de asemenea, corpuri de iluminat, atât normale, cât și cu funcție de cromoterapie. Becurile strălucesc în diferite culori, ceea ce, potrivit producătorilor, are un efect benefic asupra organismului.

În imagine: Cubo Doccia Large de Viabizzuno, proiectat de Nanni Mario.

Nu doar metal. Oricine dorește să cumpere un model fix de perete sau de tavan trebuie să fie pregătit că capul de duș nu va fi ieftin. Cele mai multe dintre ele sunt fabricate din alamă. Plasticul este utilizat rar, dar în scopuri de design. Capul de duș din metal poate avea orice finisaj: crom, placat cu aur sau aluminiu… Modelele de elită sunt uneori realizate din piatră naturală și sticlă de cuarț temperat, dar sunt foarte scumpe.

Design

Cum este configurat? Cel mai simplu cap de duș manual din plastic este în esență o cupă cu găuri. Acestea se calcifică treptat și trebuie îndepărtate periodic, altfel pot bloca complet găurile în timp.

Citește mai mult  Cum de a alege cada de baie potrivită: criterii și principii pentru alegerea modelului

Cele mai "avansate" Capetele de duș nu au această problemă: mici tuburi de cauciuc ( se numesc pulverizatoare ). pur și simplu treceți mâna peste ea și tot calcarul dispare.

De asemenea, acestea sunt adesea echipate cu un comutator rotativ care vă permite să schimbați tipul de pulverizare. La aparatele de mână moderne, numărul de funcții variază între trei și șase. De exemplu, puteți alege între jeturi de masaj intensiv, jeturi îmbogățite moi, jeturi de dribling moale și așa mai departe.

Interiorul moale al capului de duș vă permite să îndepărtați calcarul inevitabil printr-o simplă atingere a unui deget.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: