Instalarea robinetului mixer pe chiuvetă

Fiecare persoană a trebuit cel puțin o dată să instaleze sau să înlocuiască robinetul mixerului. Avem încredere: instalarea mixerului cu propriile mâini nu este o problemă pentru nimeni, chiar și pentru persoanele fără abilități speciale.

Pregătirea

Instalarea unui robinet mixer în bucătărie nu este diferită de instalarea unui robinet în baie. Înainte de a încerca să instalați un robinet, este recomandabil să spălați mai întâi sistemul de apă al apartamentului sau al casei. Acest lucru se face pentru a elimina orice particule mecanice ( zgură, nisip, etc. lipite de țevi din interior.. ) care ar putea deteriora cartușul. Mai ales în casele mai noi. Procedura este următoarea:

1. Închideți alimentarea centralizată cu apă.

2. Conectați furtunurile la ( unde va fi conectat mixerul ) și introduceți-le în vasul de toaletă sau, deșurubând cotul sifonului în canalizare.

3. Deschideți și închideți de mai multe ori robinetele de la țeava centrală, scurgeți puțină apă.

4. Cu supapele deschise, goliți apa din toate instalațiile sanitare deja instalate ( WC-ul, alte robinete etc. ).

După acest tratament, este recomandabil să se instaleze filtre mecanice ( imediat în spatele robinetelor centrale pentru apă caldă și rece ). Astfel, nu numai că veți prelungi durata de viață a noului dvs. robinet de bucătărie, dar și a întregului "sistem de apă" aparat casnic. Impuritățile din apă se depun sub formă de depozite de calciu în interiorul conductei și deteriorează plăcile ceramice ale cartușului mixerului.

Citește mai mult  Sfaturi de utilizare Whirlpool

Instalarea chiuvetei de bucătărie este aceeași ca și pentru baie – urmați instrucțiunile care vin cu robinetul. Înainte de instalare, sistemul de apă este spălat pentru a elimina particulele mecanice mici și se instalează un filtru mecanic, ceea ce crește durata de viață a cartușelor și calitatea apei potabile.

Chiuveta de la fereastră. Pentru acest tip de chiuvetă, este necesar să cumpărați un robinet mixer special, pliabil. Sistemul special de fixare cu baionetă permite scoaterea cu ușurință a mixerului din blat sau din chiuvetă și așezarea lui înapoi pe chiuvetă, astfel încât să nu obstrucționeze deschiderea ferestrei. Nu există instrumente pentru acest lucru.

Imagine: Mixer Hansgrohe 14872000 / 14872750 / 14872800.

Instalarea

De obicei, o instrucțiune detaliată pentru instalarea robinetului este ( cu excepția cazului în care, desigur, aveți un fals ) sau puteți descărca instrucțiunile de instalare a robinetului de pe site-ul producătorului . De aceea, nu vom intra în detalii despre cum se fixează mixerul pe blatul de lucru, pe chiuvetă sau pe chiuvetă. De asemenea, planurile de instalare a robinetelor pot diferi de la un model la altul. Este logic să acordați atenție punctelor comune de instalare a unui robinet mixer cu propriile mâini:

Schema generală de instalare a mixerului

Conectați furtunurile mixerului.

1.

Partea stângă a mixerului este conectată la racordul de apă caldă, iar partea dreaptă la mixer rece.

2.

Furtunurile nu trebuie să fie răsucite în jurul axei lor. Ele nu trebuie să fie îndoite ( diametrul cercului imaginar al curburii cel puțin 50 cm ).

3.

Când instalați mixerul, înfășurați fălcile sculei cu bandă adezivă înainte de a folosi o cheie reglabilă pentru a strânge părțile mixerului care vor fi lăsate expuse pentru a nu zgâria suprafața.
Deșurubați aeratorul.

4.

După instalarea mixerului, spălați-l deschizându-l până la capăt și scurgând alternativ puțină apă caldă și rece. Aeratorul trebuie deșurubat în prealabil pentru a nu fi blocat de impurități.
Spălați mixerul. Asigurați-vă că nu există scurgeri.

5.

Există opinii contradictorii cu privire la necesitatea de a împământa sau nu mixerul. Adesea, acest pas nu este specificat în diagrama de instalare a robinetului. Totuși, ar fi bine să faceți acest lucru, mai ales dacă casa este nouă și dacă pe panoul de pornire este prevăzută o bară de împământare. Pentru a reaminti, secțiunea transversală a cablului de împământare trebuie să fie de cel puțin 6 kV. mm.
Citește mai mult  Ce este o cabină de duș??

Instalarea mixerului în bucătărie. Uneori, robinetul mixerului de baie este instalat pe perete deasupra chiuvetei. În bucătării, instalarea unui robinet mixer înseamnă aproape întotdeauna montarea chiuvetei ( cele mai multe chiuvete sunt vândute chiar și cu o gaură pentru robinet ). Puteți găsi robinete de perete pentru bucătăria dvs., dar selecția este limitată. Trebuie să adaptați înălțimea mixerului la nevoile dumneavoastră – nu prea sus ( pentru ca jeturile de apă să nu zboare în direcții diferite ) și nu prea jos ( pentru a vă permite să curățați tigăi înalte;.

În fotografie: Panoul de comandă electronic pentru controlul debitului de apă de la Dornbracht, design Sieger Design .

Conectarea țevilor

( furtunuri cu burduf ( cu o parte ondulată ) fabricate din metal în loc de cauciuc cu o teacă metalică reprezintă raportul optim preț-calitate. Cele dintâi sunt puțin mai scumpe, dar mult mai fiabile. Dar, indiferent de robinetul pe care îl alegeți, există câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont:

  • Nu trageți și nu răsuciți furtunul înainte și în timpul instalării.
  • Cârligele de cablu nu trebuie să fie strânse prea tare: există riscul de a deteriora garnitura sau de a desprinde filetul. Strângeți-o cu mâna cât mai mult posibil și apoi rotiți-o cu o cheie cam o jumătate de tură. Acest lucru este adesea suficient pentru o etanșare etanșă.
  • La aproximativ o oră după instalarea mixerului în bucătărie, verificați conexiunea. Dacă apar picături, strângeți din nou piesa de mână și verificați din nou după aproximativ o jumătate de oră.
  • Deoarece conducta de alimentare trebuie verificată des sau chiar reparată, această componentă trebuie să fie ușor accesibilă.
Citește mai mult  11 motive pentru a nu-ți înlocui cada de baie cu un Jacuzzi
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: