Consolă

Conceput ca fiind pur decorativ, nu este. Este destul de util pentru că servește ca un raft sau piedestal pentru o vază, un ceas sau o pereche de mănuși. Ce consolă este cea mai bună alegere?

Ce este?

Stand elegant. Cu termenul arhitectural "consolă" Se referă la proeminența din perete care servește drept suport ( pentru a susține, de exemplu, un balcon sau o cornișă ). Aceeași funcție este îndeplinită și de mobilierul adecvat consolă, sau masă consolă. Într-un interior clasic, servește drept bază pentru un accesoriu elegant: o vază, un ceas cu clopoțel sau un candelabru . Într-un oraș modern- Raft pentru chei, geantă sau telefon.

Spațiu de depozitare în consolă

  • Consola Visionnaire Atman de la fabrica Visionnaire, design de Mazza Samuele
  • Consola 018-11-06 Belgian Cross Huntboard din fabrica Stanley Furniture
  • Consola 5174 din fabrica Phillipp Selva Home
  • Consolă Art. 200 de Cappellini Intagli

Consola Visionnaire Atman de Visionnaire, design de Mazza Samuele.

Modele și stiluri de console

Totul la fel ca o masă. Consola este formată din două elemente de bază- ( picioare ). Acestea arată diferit în modelele clasice și moderne. Primul presupune ca mobilierul să fie bogat decorat: partea superioară este fie acoperită cu mozaicuri, fie pictată, fie din piatră naturală. Piedestalul este și el decorat: există sculpturi complicate pe margini, adesea acoperite cu foiță de aur.

Consola în stil clasic seduce prin abundența și rafinamentul decorului.

Consolele moderne sunt mai concise și mai funcționale. Multe modele au sertare în piedestal sau un piedestal cu drepturi depline în locul unui picior. Uneori, consola este capabilă să se transforme într-o masă de luat masa completă . Chiar și mesele de toaletă sunt acum disponibile sub formă de consolă. Se vând seturi întregi de console: consola propriu-zisă, o oglindă asortată și un scaun glisant. Un alt soi.. Consolă de afișare cu blat transparent, prin care se poate vedea conținutul.

Citește mai mult  Postformare

Consolele de sine stătătoare nu au nevoie de un suport de perete. Dar, de obicei, se instalează oricum în apropierea acestuia.

Tipuri de paranteze

Un cantilever este adesea comparat cu o masă tăiată pe lungime. Puteți avea patru picioare, două sau doar unul – și atunci doar pentru decor.

  • Consolă de sine stătătoare. De fapt, este o masă completă, doar că este o masă foarte îngustă. Dacă doriți, poate fi așezat pe un perete, în centrul unei încăperi sau lângă o canapea. Modele convenabile ( lățimea patului ) oferta producătorilor de mobilier de pat. O astfel de consolă poate fi rulat pe partea de sus a patului.. veți obține o masă de mic dejun improvizată.

Adesea, consola acționează ca o masă laterală care înconjoară spatele canapelei.

  • Consolă laterală. Arată literalmente ca o masă tăiată în două și împinsă de perete. Rezultatul este un "rest" doar două ( sau chiar unul ) picioare. Nu poate sta în picioare fără sprijin, așa că nu este doar sprijinit de perete, ci și înșurubat, iar elementele de fixare sunt mascate.

Consolele laterale au nevoie de un perete sau de o partiție.

  • Consolă de perete. Acesta este un raft cu balamale, cu un picior decorativ care "nu poate fi atins" la podea. Ele sunt adesea plasate sub o oglindă, ceea ce le face să arate ca o masă de toaletă. Principala diferență între acest tip de consolă și un raft obișnuit pe suporturi un blat de masă frumos. Este în formă de picătură sau ovală, ornamentată cu sculpturi sau suprapuneri de formă.

Consolele de perete arată uneori ca un raft sau ca un dulap în miniatură.

Citește mai mult  Dulap de vinuri

Denumire și materiale

Pentru utilizare în holul de intrare sau în camera de zi? Consolele clasice, cu funcția lor decorativă pronunțată, sunt un obiect de lux. Ele sunt realizate din materiale naturale ( lemn masiv, piatră ) cu finisaje rafinate. De obicei, acestea sunt rezervate pentru sufrageria formală sau pentru camera de zi. Console moderne, mai funcționale, sunt adesea folosite în hol sau hol. Nu este surprinzător, prin urmare, pentru fabricarea lor sunt folosite materiale mai practice și mai ieftine: plăci aglomerate laminate, MDF lăcuit, sticlă, metal.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: