Cosette și rudele sale

Nimeni, cu excepția anticarilor și a istoricilor de artă, nu poate face diferența între un pat de zi și o canapea, un duchesse și un recamier. Și totuși, fiecare element are propriul design și propria istorie. Ele au un singur lucru în comun: trebuie să stea în poziție verticală. Și ușor înclinat, fără a vă întinde complet picioarele.

Adesea, puteți ghici contururile mobilierului modern după prototipuri istorice bine cunoscute.

Fotolii istorice

Pat de zi ( de la fr. Canapea- «dormi" ). Canapea canapea – este o bancă tapițată cu un singur braț sau un șezlong cu o căpătâiță pronunțată ( la unele modele, este reglabilă ). Patul de zi, care a intrat la modă în timpul lui Ludovic al XV-lea, arăta inițial ca un pat cu opt picioare fără căpătâi. Ulterior a fost adăugat un spătar, iar numărul picioarelor a fost redus la patru.

Din punct de vedere istoric, un pat de zi este o bancă tapițată cu o singură cotieră. Dar producătorii moderni neglijează această regulă.

Două piese de mobilier tapițat au evoluat din patul de zi récamier și ducesă. Dar în niciun caz o piele de capră! Cosette are propriile sale origini unice.

Duchesse ( Fr. duchesse- ducesă );. Este numele unui șezlong cu spătarul rotunjit, asemănător cu forma unei piei de capră. Ulterior transformată în ducesă breeze, un fotoliu spațios cu un puf lateral.

O briză tipică de ducesă adaptată la un interior modern.

Recamier ( fr. Recamier- numele unui celebru monden care a trăit la sfârșitul secolului al XVIII-lea până la mijlocul secolului al XIX-lea ). La Luvru se află un portret realizat de Jacques-Louis David, care o reprezintă pe Madame Recamier întinsă pe o canapea extensibilă, cu un contur caracteristic. Proprietara celui mai faimos salon parizian a invitat în casa sa politicieni, poeți și artiști de marcă. Nu este surprinzător faptul că modul ei de a primi oaspeții culcat s-a răspândit rapid în întreaga societate luminată. «cotieră" Pat de zi a servit ca o prelungire a spătarului ( plasat în fața băncii tapițate ) urmează linia brațului întins de-a lungul corpului.

Citește mai mult  E timpul pentru miracole

Forma clasică Recamier și interpretarea sa modernă.

Semnele unei piei de capră. Diferența dintre un pat de zi și o canapea este clară: primul are un spătar, iar cel de-al doilea nu are niciun spătar. Canapeaua are un spătar, dar într-o formă trunchiată. Este mai scurtă ( nu te poți întinde pe ea pe toată lungimea ) și are un scaun mai lat. De fapt, te întinzi pe șezlong și te așezi pe șezlong.

În imagine: Canapea dublă I de Moda

Cosette ( franceză. causette- conversație ușoară ). Pe măsură ce anii treceau, moravurile deveneau mai stricte. A sta întins în timpul unei conversații nu mai era considerat o formă bună. Doamnele și-au îndreptat propriile spinare, dar au îmbrățișat în continuare spătarul cu cochetărie.

Și apoi dulgherii au creat un hibrid.. așa-numitul chaise longue. Canapeaua are o crestătură unde se întâlnesc cele două foste cotiere.

Doamna și domnul se așează cu demnitate în colțuri diferite ale scaunului, cu fețele unul în fața celuilalt ( este vorba de nișele din spătar ). Doar punând o mână pe ()cotierele, fiecare pe o parte, pot atinge furtiv cu degetele.

Exemple clasice și moderne de cosette.

Tipuri de lamele moderne

Dacă aș cumpăra mobilă pentru mine, Aș alege canapeaua cu canapeaua Dragonfly de la

Dacă aș fi cumpărat mobilă pentru mine, Aș alege canapeaua cu șezlong Dragonfly de la Hide

  • Independent, independent, independent. Astăzi, canapeaua este mai funcțională decât prototipul său istoric. Unele modele pot fi transformate într-un pat de o persoană ( trebuie doar să răsuciți cotiera ). Sau fotoliile convertibile, care, atunci când sunt pliate pe jumătate, reprezintă și un pat de zi. Ceea ce deosebește adesea aceste modele de o canapea completă este lipsa unui cotieră.
  • Cosette ca element de mobilier modular tapițat. Acest termen se referă la orice scaun alungit. Acest modul este cel mai adesea folosit pentru proiectarea colțului canapelei: există o pernă pentru spătar și un braț de braț. Acest șezlong ar trebui să se numească "șezlong", dar, din nou, producătorii de mobilă nu se străduiesc să obțină precizie.
Citește mai mult  Scaun înalt pentru copii realizat din rame de tablouri

Canapele modulare cu o secțiune de colț&nbsp- recamier ( "cosette", așa cum o numesc vânzătorii ).

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: