Designerul anului – Maarten Baas

Târgul internațional de design Design Miami anunță numele viitorului laureat pentru designerul anului. De data aceasta a fost tânărul olandez Maarten Baas ( Maarten Baas ).

Design Miami alege pentru a cincea oară designerul anului. În luna decembrie a fiecărui an, premiul este acordat unei persoane care a adus o contribuție semnificativă la design și care a demonstrat că a realizat lucrări remarcabile în ultimele douăsprezece luni.

Premiile din anii precedenți au fost acordate Zaha Hadid ( Zaha Hadid ), Mark Newson ( Marc Newson ), Tokujin Yoshioka ( Tokujin Yoshioka ) și Brothers Fernando Umberto Campana ( Frații Campana ). Și, pentru prima dată, ( Marc Newson ( un designer atât de tânăr a primit acest titlu onorific; Maarten Baasu doar 31 de ani ).

Potrivit directorului asociat al Design Miami, Wava Carpenter ( Wava Carpenter ) decizia de a acorda premiul unei persoane atât de tinere precum Maarten Baas ar putea părea controversată "dar el a schimbat deja cursul istoriei designului. În plus, după cum consideră organizatorii premiului, munca lui Maarten Baas a schimbat modul în care colecționarii privesc designul contemporan și a deschis calea pentru o generație mai tânără de designeri.

Seria este realizată din lemn ars acoperit cu vopsea epoxidică. Fiecare piesă este unică – de fiecare dată lemnul este carbonizat într-un mod complet neașteptat și "modelul" nu se repetă niciodată.

Ca un memento, Baas a fost un pionier cu lucrarea sa de teză Smoke ( piesele colecției sunt acum produse de compania Moooi ) care a creat o furie și a devenit o senzație de design global.

"Obiectele sunt adesea prezentate într-o lumină mistică, în care nu este foarte clar ce sunt și ce înseamnă", comentează Maarten Baas, "Cred că aceasta este abordarea potrivită și pentru munca mea.".

Citește mai mult  Mobilier arctic

În imagine: Designerul Maarten Baas.

Directorul Design Miami, Ambra Medda ( Ambra Medda ) subliniază că Maarten Baas nu numai că a permis mai multor oameni să accepte și să respecte designul tânăr, dar el însuși are un talent fenomenal, iar munca sa este ca un film de la care este imposibil să-ți iei ochii, deoarece scenele captivante se succed una după alta.

Așa cum este tradiția, Baas va crea o instalație pentru următoarea ediție a Design Miami, care va avea loc la sfârșitul acestui an. Dar, în loc să prezinte o simplă trecere în revistă a lucrărilor sale, designerul anului a decis să creeze un "mediu teatral", a cărei atmosferă este inspirată de ideea unui cabinet de rarități – Kunstkammer, care conservă o varietate de curiozități.

Seria "Second Hand" a fost creată de Maarten Baas în colaborare cu artistul Franck Bragigand ( Franck Bragigand ).

Instalația include lucrări anterioare ale lui Baas, precum și lucrări noi, create special pentru Design Miami. Noua colecție va include o gamă de dulapuri. Întrebată cum va arăta, Ambra Medda spune că va fi "ca niște monștri abstracți care se prefac că sunt dulapuri".

În plus, Baas va prezenta o completare la proiectul său Real Time ( English. — «în timp real" ) care a fost creat pentru Zuiderzeemuseum din Olanda: timpul este indicat pe un "ceas cu imagini în mișcare care se schimbă în funcție de eforturile actorilor implicați.

Instalațiile pentru proiectul Real Time pot fi văzute mai jos:Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: