Fantoma dinastiei Ming

Pentru modelul său transparent Ghost, designerul Philippe Starck ( Philippe Starck ) s-a uitat la istoria Occidentului. Și pentru a crea un alt model transparent, el se întoarce în Orient, de data aceasta folosind ca prototip mobilierul chinezesc din perioada Ming.

Designer Philip Stark ( Philippe Starck ) a recunoscut în urmă cu o săptămână că nu el a inventat scaunul transparent Louis Ghost. Mai exact, i-a venit doar ideea de a schimba materialul unui model bine cunoscut în stil Ludovic al XV-lea. Scaunul transparent rezultat, cu spătarul în formă de medalion, a fost numit Louis Ghost.. «"Fantoma lui Louis" – din cauza materialului utilizat, policarbonat transparent. La Maison& Objet – 2010 Philippe Starck spune încă o poveste despre un alt "oraș fantomă" serie- Scaunul Mi Ming.

Prototipul Mobilierul chinezesc antic era caracterizat de absența unei tapițerii moi: mobilierul era fabricat din lemn de esență tare și era rigid. Fotoliile din perioada Ming se caracterizează printr-un spătar în formă de potcoavă și o scândură largă și curbată în partea centrală a spătarului.

În imagine: Fotoliu din epoca Ming.

Un nou produs dezvoltat în colaborare cu designerul Eugenie Quitlet ( Eugeni Quitllet ) pentru companie xO. De data aceasta, inspirația a venit de la scaunele chinezești tari, tipice dinastiei Ming (1368- 1644. ). Potrivit lui Philippe Starck și Eugenie Quitlett, acest design combină tradiția milenară și materialele moderne.

Scaunul Mi Ming este fabricat din policarbonat transparent. Spătar în formă de potcoavă pot fi realizate din policarbonat- Masiv lăcuit roșu sau alb sau argintiu De asemenea, fabricat din placaj de mesteacăn.

Interviu video cu Philippe Starck:

Citește mai mult  Ce trebuie să știi despre un scaun pliabil: 11 detalii la care să fii atent


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: