Forma canapelei

Producătorii împart de obicei canapelele în canapele drepte și canapele de colț. S-ar părea că aceste modele nu au nevoie de o explicație specială: unele dintre ele sunt alungite într-o linie, în timp ce altele sunt concepute pentru a sta într-un colț al camerei. Dar o privire mai atentă arată că există o mulțime de variații ale modelelor drepte și unghiulare.

Unele canapele insulare au un spătar transformabil: "lobii" scaunului pot fi mutați aleatoriu. Aceste canapele, prin design și funcție, nu se sprijină de perete, precum canapelele de colț sau cele drepte.

canapele verticale

Adâncimea scaunului. Canapele drepte se aliniază. Adâncimea scaunului lor este determinată în mare măsură de prezența sau absența unui recliner încorporat, care formează patul.

Canapelele sunt canapele drepte, fără o înclinare internă ( spre deosebire de canapele extensibile ) sunt în general compacte- Din punct de vedere vizual și faptic. Ele sunt mai des "ridicate" Distanța de la marginea scaunului până la pernele spătarului este de lungimea coapselor ( aproximativ 60 cm ). Canapelele înclinate pot fi fixe sau ca parte a unui grup de scaune modulare.

Canapelele drepte pot fi echipate cu o canapea extensibilă încorporată. Prezența sau absența sa determină de obicei adâncimea modelului. Canapelele drepte pot fi o unitate permanentă sau parte a unui program modular.

canapele de colț

Dimensiune. Canapelele din colțuri sunt împărțite în canapele compacte pentru trei persoane Și canapele de colț pentru apartamentele spațioase.

Primul exemplu este un scaun cu trei locuri în formă de L, cu o protuberanță creată de o canapea alungită. În cazul în care canapeaua de colț mică este destinată dormitului, este echipată cu un mecanism de transformare "delfin" ( toate &#41 pernele de scaun sunt folosite pentru a transforma canapeaua într-un pat;. Are un pat care măsoară 140-160 cm pe 195-210 cm.

Citește mai mult  Mobilier din sticlă și termoplastic

Al doilea tip de canapea este cea de colț sisteme complete de scaune care sunt compuse din elemente din programul modular. Modelele cu 3+3, 3+4 sau mai multe locuri nu sunt neobișnuite. Unele canapele de colț sunt atât de mari încât scaunele se curbează de două ori, în P, S. Modelele gigantice de colț pot fi, de asemenea, echipate cu un mecanism de transformare ( și, prin urmare, cu o zonă de dormit ). Cel mai adesea este un tip de "pătuț".

Canapele de colț uriașe pot avea cinci sau mai multe locuri.

Canapele insulare

Desemnare. O canapea insulă este orice canapea care poate fi așezată în centrul camerei. Dar "insula".. concepute în primul rând pentru o ședere confortabilă și nu pentru somnul de zi cu zi. De aceea, aceste modele rareori au un dormitor încorporat. Și mai sunt câteva caracteristici ale unei canapele insulare:

  • Întotdeauna cu un spătar decorativ. Nu este un secret faptul că producătorii fac adesea spate din materiale mai simple: piele artificială sau textile ieftine. Sau deloc… «gaură", nici măcar acoperite de o țesătură tehnică. Nu numai fabrici rusești, ci și companii străine de înaltă reputație. Într-adevăr, de ce ar vrea un client să plătească prea mult pentru materiale scumpe atunci când destinul unei canapele-pat? Stând modest la perete.

Unele canapele au un spătar ca atracție principală a modelului.

  • Nu are spate. Acei cumpărători care nu intenționează să mute canapeaua într-o parte întunecată a camerei, au nevoie de o canapea "insulă" canapele cele pe care nu te-ar deranja să le așezi în centrul unei încăperi. Termenul "față" nu se aplică canapelei în acest caz Partea inferioară: Canapeaua este bună pe toate părțile.
  • Poate avea un spătar funcțional. Ar putea fi o unitate de perete ( un raft ), un suport de ziare sau o bibliotecă proprie. Acesta din urmă poate aluneca pur și simplu pe peretele din spate sau poate fi un element de susținere a structurii.
Citește mai mult  Ce țesătură de tapițerie ar trebui să fie preferată: sintetică sau naturală??

O canapea cu un spătar funcțional vă permite să economisiți la achiziționarea de mobilier de cabinet similar – rafturi, console, rafturi de cărți.

  • Adesea imposibil de instalat pe un perete. De exemplu, pentru că are un spătar rotunjit.
  • Mai tradițional. Designerii adoră ideea de a îndepărta mobilierul de pereți, atât de mult încât încep să creeze întregi "arhipelaguri" de mobilier, cum ar fi mobilierul arhipelagic bazate pe structuri modulare. Canapele au crescut în dimensiuni și au căpătat o formă complicată care poate fi comparată, poate, cu linia de coastă a fiordurilor norvegiene. Ovale, bucle și cercuri, zigzaguri.. Proprietarul unei astfel de frumuseți pur și simplu nu are de ales dacă să mute canapeaua în centrul camerei sau nu.

Unele canapele insulare nu pot fi împinse de perete sau plasate într-un colț.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: