Forme istorice de mobilier

Designerii contemporani împrumută în mod activ și reproiectează în mod creativ formele istorice de mobilier. Iar fabricile clasice produc replici aproape exacte ale mobilierului de acum câteva secole. Ce scaunul lui Louis și vom sta pe?

Tron

Mania de grandoare. În trecut, un astfel de lux era disponibil pentru țari, dar acum chiar și managerul de mijloc își poate permite să își decoreze interiorul în spiritul victorian. Primul fotoliu din istorie a avut un dezavantaj serios nu era ergonomică. Tronurile de astăzi de la Armani sau de la designerul Charles Ray Mackintosh sunt, de asemenea, rigide, disproporționate și nu permit decât să stai în poziție verticală. Iar omologii lor moderni au "evoluat" și ei în comparație cu "frații" lor istorici – Spătarul începe să ajungă până sus.

Exemple de fotolii moderne Tron.

 • Fotoliul FC3059-LE-OAK de la Roomers
 • Scaun 28950 de Angelo Cappellini
 • Fotoliu Visionnaire Siegfrid Hight fabrica Ipe Cavalli, design La Spada Alessandro, Mazza Samuele
 • Fotoliul Hill House 1 292 de Cassina, proiectat de Mackintosh Charles Rennie

Fotoliu FC3059-LE-OAK de Roomers.

Berger

Fotoliu adânc. Designul Bergère a fost introdus de Ludovic al XV-lea special pentru doamnele în rochii pannier ( un cadru realizat din plăci de os de balenă ) care nu puteau sta confortabil decât în fotolii cu o șezut larg și cotiere cu "panouri laterale". Fotoliul a fost tapițat în mătase cu un model floral sau ornamente chinezești.

Scaun Berger ( fr. «ciobăniță" )- Un reprezentant tipic al clasicilor. Designul său neconvențional, conceput pentru a oferi un confort maxim, a rămas practic neschimbat până în ziua de azi. Popularitatea Scaunului Berger a atins apogeul în timpul epocii rococo.

Citește mai mult  Acrila mobilă cu zâmbet

Fotoliile moderne sunt mai ergonomice decât prototipul lor ( unele fabrici fac o înclinație a spatelui puțin mai mare ) cu o alegere mare de tapițerie ( de la psihedelic la piele de patent ).

Scaun medalion

Moda ovală. Ludovic al XVI-lea a realizat un scaun medalion cu spătar oval "regal". Treptat, fotoliul a evoluat într-un fotoliu gros, iar astăzi este disponibil în materiale textile interesante, piele și chiar în forme din plastic ( faimoasa serie de scaune &#40 de Philippe Starck;. Și, recent, există chiar și o "canapea medalion" de la Fratteli Boffi.

Exemple de scaune moderne cu medalion.

 • 492653 Fotoliu rococo tapițat cu piele de Jonathan Charles Fine Furniture
 • Fotoliu Atollo de la fabrica Mantellassi
 • Fotoliu Donadue de Smania
 • Fotoliu 0307 de la fabrica Provasi

Fotoliu rococo tapițat în piele 492653 by Jonathan Charles Fine Furniture.

Fotoliu cu urechi

Rezistent la tiraj. Confecționat în secolul al XVII-lea în Foggy Albion, acest scaun și-a protejat în mod tradițional proprietarii de curenții de aer. Este ideală pentru serile liniștite lângă șemineu și nu este o coincidență că Sherlock Holmes a iubit-o atât de mult.

Astăzi, fotolii de diferite stiluri se mândresc cu "urechile" clasice.

Exemple de fotolii moderne cu urechi.

Pat cu baldachin

«La cabană". O altă piesă de mobilier își datorează originile drajeurilor englezești pat cu baldachin. În secolul al XVIII-lea, baldachinul a decorat paturile oamenilor bogați și a servit mai multe funcții: a creat confort și a permis intimitatea, iar principalul lucru – pentru a crea un pat frumos încălzire. În sălile imense cu tavane înalte, era mai ușor să păstrezi căldura în acest spațiu mic. În prezent, un baldachin are un rol diferit: creează intimitate și oferă un efect de protecție.

În versiunea modernă a baldachinului, producătorii au înlocuit perdelele dense cu tul semitransparent. Iar uneori, baldachinul este prezent doar ca un cadru.

Citește mai mult  14 Seturi de mobilier pentru adolescenți

Canapea Chesterfield

Tapițerie cu butoane. Caracteristici ale acestei canapele Tapițeria ( capitonată ) cu butoane, cotierele cu volute și faimoasa cusătură care ține ( păr de cal ) umplutura friabilă;. În zilele noastre, canapeaua Chesterfield este puțin diferită în interior și în exterior: părul de cal a fost înlocuit cu spumă și puf de rață, iar cusăturile pot fi realizate cu cristale Swarovski în loc de nasturi. Apropo, această semnătură nu acoperă doar orice mobilier tapițat: a fost deja transferată la gresie și chiar și pereții băilor sunt decorați în stilul Chesterfield!

Exemple de canapele Chesterfield moderne.

 • Canapea cu două locuri Kent, de Napoleon Bonaparte
 • Canapea 800 fabrica Domingo Salotti
 • Canapea Etta 7033-001 de Sam Moore
 • Canapea Baby Chester de la fabrica Gramercy Home

Canapea cu două locuri Kent de Napoleon Bonaparte.

Canape

Două spinare. Strămoșul canapelei a fost canapeaua cu spătarul în formă de două fotolii alăturate. Astăzi există canapele cu scaune separate și perne personale în locul unui spătar complet.

Exemple de baldachine pentru canapele în diferite stiluri de la producătorii moderni. Fabricat manual pentru modele antice.

canapea pad

"Tortul" modern. Prototipul istoric al canapelei de pateu ( pateu – fr. «patiserie", «"plăcintă." ) era de formă pătrată sau rotundă și avea un spătar în centrul scaunului, formând un "raft", precum și o împărțire strictă în secțiuni. În prezent, canapelele paté sunt folosite în zonele mari de recepție, în saloanele publice și în holurile hotelurilor. Opțiunea de canapea paté poate fi găsită în fiecare magazin de pantofi și este foarte convenabilă pentru mai mulți clienți să se așeze în același timp din diferite părți.

Canapeaua-paté este acum disponibilă atât în colecțiile de mobilier clasic, cât și în cele moderne.

Citește mai mult  Design Românesc la Milano
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: