Înapoi în viitor!

În acest sezon, cel mai important model este scaunul CUBO, creat în urmă cu 56 de ani. Modelul proiectat de frații Castiglioni este acum reeditat de compania italiană Meritalia. Previzualizare iSaloni 2013.

Frații Achille și Pier Giacomo Castiglioni ( Achille& Pier Giacomo Castiglioni ) sunt considerați patriarhi și fondatori ai designului industrial italian din secolul XX. Energia sa creativă se reflectă în cele mai înalte nouă premii de design din Italia, Compasso d'Oro (Golden Cirque ) paisprezece piese expuse la prestigiosul Museum of Modern Art din New York și 150 de obiecte unice inventariate.

Întotdeauna au fost înaintea timpului lor cu modelele originale. Care, ca orice idee inovatoare, a necesitat o nouă tehnologie pentru a o aduce la viață. Acestea au luat naștere la sfârșitul secolului XX, astfel încât obiectele Castiglioni au devenit accesibile publicului larg, nu doar experților din muzee.

Scaunul CUBO a văzut lumina tiparului pentru prima dată în 1957, în cadrul expoziției "Culori și forme în casa de azi. Designerii au decis să creeze ceva neconvențional și practic în același timp. Corpul este realizat din paralelipipede cu umplutură de spumă în interior. Cotierele au fost coborâte până la nivelul scaunului, astfel încât să vă puteți așeza și pe ele. Scaun cu rotile pentru o deplasare ușoară.

Dar, în urmă cu jumătate de secol, proiectul nu a avut ecou în rândul producătorilor. Brandul italian Meritalia, un deschizător de drumuri pe piața italiană a mobilei, se lansează acum în CUBO. Modelul, care a fost recreat după planurile originale, dar care încorporează o nouă tehnologie, va fi prezentat la târgul Salone del Mobile din aprilie.

Citește mai mult  Tendință: Grădina în plină înflorire

Ia în considerare celelalte colecții de la Meritalia.
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: