Oleg Dyachenko despre expoziția industriei de tâmplărie Wood Works

În perioada 1-3 aprilie, Wood Works, prima expoziție anuală a industriei de tâmplărie, va prezenta produse ale atelierelor și studiourilor de design din România – soluții de finisare, mobilier și accesorii de interior din lemn – la Artplay Design Centre. Produse unice și loturi mici. Am discutat cu Oleg Dyachenko, directorul său creativ și creatorul ideii, despre conceptul proiectului.

A fondat revista de stil de viață PLUS la începutul anilor '50. Între 2005 și 2010, Oleg Diachenko și-a expus noua măsuță de cafea la Paris. – Editor al versiunii rusești a revistei Esquire. A lansat revista italiană de design și interioare INTERNI în România și a fost redactor-șef și editor ( 2007-2010 ). Inventat de proiectul Volga Dacha. Publică versiunea Românesc a revistei britanice de cultură auto Intersection. Organizează expoziția anuală de motociclete personalizate Nuts and Bolts.

În fotografie: Oleg Dyachenko, organizatorul și directorul de creație al expoziției Wood Works.

Îmi amintesc interesul dumneavoastră pentru cultura croitoriei din activitatea dumneavoastră pentru INTERNI România în domeniul designului interior și al transportului personal. Aveți festivalul de motociclete personalizate Nuts and Bolts, iar acum organizați festivalul de motociclete personalizate din lemn. Rădăcinile noului proiect- în același hobby?

Cred că da. Îmi place să lucrez cu instrumente de tâmplărie, uneori fac ceva pentru casă. Și la "interny," Am vrut să public mai multe lucruri handmade personalizate, dar apoi.. Acum 6 sau 8 ani.. Am scris mai ales despre scandinavii, japonezii și americanii care au reușit în această afacere. Și acum un an, la festivalul nostru de motoare, au venit niște băieți care ne-au spus că se ocupă cu personalizarea, dar cu fabricarea de mobilă. Mi-am dat seama că în magazinele lor se face mobilă, pe care am văzut-o de mult timp în cafenelele și barurile din New York și m-am întrebat de ce nu avem și noi. Se pare că un întreg strat de astfel de ateliere a fost format recent. Unele au apărut, se pare, chiar zilele trecute. Ei fac totul foarte competent și frumos, cu instrumente bune, de obicei în loturi mici, dar nu "strălucesc". Am avut o idee pentru a le scoate din ascunzătoare, să creăm o platformă de expunere pentru ca aceasta să devină un fenomen vizibil și pentru ca toată lumea să știe că există o legătură între Ikea și restul lumii și fabrici italiene scumpe, puteți comanda lucruri interesante pentru interior, pe care nimeni altcineva nu le va avea.

Citește mai mult  Olga Mikhailovskaya: ce este bun pentru ruși în mobilierul german

Masă de cafea Wood Deed.

De ce nu trec aceste magazine pe sub radar?? Ei nu se poziționează ca studiouri de design?

Nici eu nu mi-am dat seama încă, dar patosul din jurul cuvântului "design" Pe mulți dintre participanți nu îi observ și nu aș vrea să fie pe site-ul nostru pentru a judeca "acest design și acesta nu este un design". La Salone Satellite din Milano, tinerii prezintă prototipuri și așteaptă ca reprezentanții unor mărci celebre din sălile comerciale din apropiere să treacă pe la ei și să le ducă proiectele în producția de serie Visul unui designer de produs devenit realitate. Povestea noastră este diferită. Nu este un loc de întâlnire cu producătorul, majoritatea expozanților.. producătorii înșiși, ci cu un client direct. În principiu, orice atelier, odată ce a realizat un obiect de succes, îl poate considera un obiect de design și îl poate pune în circulație. Unii vor să fie recunoscuți ca brand și au resursele necesare pentru a lucra la obiecte mari, alții nu aspiră la producția de masă și își fac în liniște propriul lucru, pe care unii l-ar numi design-art. Ei pot lucra după modelele designerilor sau pot veni singuri cu ceva, pentru că este mai ușor așa decât să urmeze imaginea altcuiva puteți vedea imediat ce conexiuni, elemente de fixare și finisaje pot exista. Principalul lucru este că toți acești tipi au gust.

Veioză și scaun VOCA.

Care este trecutul participanților dumneavoastră?? Aceștia sunt arhitecți, designeri, maeștri tâmplari care au absolvit școli specializate?

Există oameni cu experiență în design. De exemplu, Alisa Minkina, care a absolvit la "Britannica". Au câștigat o mulțime de concursuri și acum fac fronturi din lemn pentru bucătării cu compania Kitshen Theater. Dacă sunteți abordat de designeri care nu au propriul studio, dar care au un prototip original de prezentat, noi suntem acolo pentru a-i sprijini. S-ar putea să ajungă să cunoască atelierele și să accepte să lucreze împreună. Dar impresia mea este că afacerea Kraft se referă acum mai mult la subculturi – și apoi să se ocupe de mese și scaune în tinerețe. Sunt în mare parte foarte tineri, cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, nu contează ce studii au, știu doar să lucreze cu mâinile, sunt complet deschiși la minte, au o perspectivă nouă și gândesc la nivel global. Poate că nu pleacă nicăieri, dar datorită internetului pot ține pasul cu colegii lor din alte țări. Ei au conturi de social media foarte active, ceea ce arată că există cel puțin o cerere vizuală pentru ceea ce fac.

Citește mai mult  Noile canapele Chipitan Liaigre din showroom-ul Fifth Avenue

Bucătărie Theather.

Vor fi prezente la târg mărci comerciale bine cunoscute??

Nu ne deranjează ca marile companii să împărtășească filosofia handmade. Cu toate acestea, nu ne interesează cât de bine mediatizată este marca. Este o lume complet diferită în care ar trebui să fii mândru de un brand, pentru că atunci intrăm în categoria târgurilor comerciale, iar acesta nu este formatul nostru. Vom avea mărci tinere și dinamice, precum Wood Deed, PLY "Conifer" și multe altele.

Decalajul de preț dintre IKEA și mărcile italiene este destul de mare, iar articolele la bucată și în ediție mică, chiar și cele fără nume, nu sunt, de obicei, ieftine. Credeți că există o cerere de produse unicat handmade, există o criză??

Totul depinde de tipul și dimensiunea articolelor, de complexitatea acestora și de materialele utilizate. Vom avea o piață Kraft cu un fel de chestie pe ea tăblițe de tăiat, suporturi pentru căni.. Acestea pot costa sute de Leu, și vor exista, de exemplu, mese de nuc american care pot fi comandate pentru nu mai puțin de câteva sute de mii de euro. Cred că toată lumea poate găsi ceva interesant și accesibil pentru ei înșiși.

Candelabru din lemn.

De ce v-ați concentrat pe lemn și există vreo tendință în ceea ce privește meșteșugul lemnului??

Nu știu dacă putem vorbi de tendințe, dar mesele realizate din lemn tăiat în mod deliberat brut, cu margini zimțate, sunt populare de mult timp. Temă interesantă. Există reciclare, când obiectele folosite sunt reinventate sau upcycle, când obiectele vechi sunt transformate în ceva nu doar nou, ci și frumos și scump. Aceștia cumpără, de exemplu, garduri gri și le transformă în panouri de lux pentru zonele de recepție ale unor birouri de renume. Există o mulțime de direcții în lemn kraft, inclusiv.. renovare. Același lemn a murit- sunt în general patrioți și încearcă să lucreze cu materii prime naționale.. Aceștia cumpără fragmente de carcase și le încorporează în desenele lor.

Citește mai mult  Canapele cu mecanisme neobișnuite

Lampă de brad.

De ce un copac? Este o temă caldă, simpatică, cu un aspect ecologic pe care se dorește să o promovăm. În arhitectură, lemnul a fost descris ca fiind materialul viitorului. Există CLT ( Cross Laminated Timber, lemn stratificat încrucișat- Notă.ed. )- Robust ca betonul, numai că crește într-o pădure controlată și regenerabilă. Peste tot în lume se construiesc clădiri înalte din el. Este o senzație specială.. trăind într-un apartament numai din lemn. La noi în țară nu avem încă această opțiune, dar văd că tot mai multe birouri și restaurante sunt proiectate cu lemn pentru toate amenajările și dotările.

Craft Tree tabel.

Cui se adresează Wood Works- mai mult se adresează consumatorului mediu, care caută obiecte pentru interiorul său, sau designerilor și arhitecților, care caută executanți pentru ideile lor?

Ne adresăm unui public cât mai larg posibil. Poate că va apărea un proprietar de bar și va găsi pe cineva care să își facă singur mesele, scaunele, tejgheaua și panourile de perete. Sau un hotelier care caută ceva pentru hol. Pentru profesioniști, deschidem gratuit înscrierile la Bienală pe parcursul celor trei zile, cu prelegeri și ateliere despre lemnul în arhitectură și design, despre realizarea de. Programul lor este curatoriat de Nikolay Malinin. Dorim, de asemenea, să organizăm ateliere de lucru distractive, de exemplu, cum să confecționăm un topor canadian de tăietor de lemne sau un longboard. Este posibil să aducem o mașină de gravură pe lemn, care poate fi achiziționată imediat. Ne punem de acord asupra unei mâncăruri stradale gustoase și chemăm DJ-ii potriviți. În general, ne propunem să facem un eveniment cu atmosferă și util.

Masa de lemn Deed.


Urmăriți știrile despre expoziție pe pagina comunității LUCRĂRI ÎN LEMN.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: