Proiectarea rocilor dure

Pentru ce este cunoscut designul britanic? În primul rând, abordarea neconvențională a producției de obiecte și natura ironică a modelelor sale. Cum ar fi în noua colecție de mobilier și candelabre de la Tom Dixon.

Britanic Tom Dixon ( Tom Dixon )- Designerul autodidact, care acum conduce brandul în nume propriu, promovează lanțul de magazine de bricolaj Habitat și este, de asemenea, directorul artistic al cunoscutului brand finlandez de mobilă Artek. Cunoscut și ca basist al unei trupe de muzică și sculptor de fier vechi, acesta este un om cu un talent remarcabil. Una peste alta, nu e de mirare că noua colecție a companiei sale Tom Dixon este realizată în stilul "heavy rock" și este o colecție de obiecte neobișnuite.

Numele seriei de utilități ( Engleză. – "utilitate" ) exprimă ideea sa de bază de proiectare fiabilă și "onestă". La crearea colecției, compania s-a concentrat pe durabilitatea și valoarea fiecărei piese.

Candelabrele suspendate Bead and Top de Tom Dixon sunt realizate din sticlă presată groasă, prin care strălucește un singur bec cu halogen. Trecând prin acest "filtru", oferă un model capricios de lumină și umbră. Designul corpurilor de iluminat Bead și Top a fost inspirat de procesul de producție industrială în care sticla este topită într-un cuptor și scoasă pentru a fi turnată ulterior. În esență, este vorba de un buștean, care a "sărit" peste un stadiu de rafinament și au devenit imediat abajururi de iluminat.

Industria grea l-a inspirat pe designerul Tom Dixon să creeze două modele din fontă.

Un candelabru cu patru lumânări în formă de coroană O întorsătură ironică a unei moșteniri culturale vechi de secole.

Citește mai mult  Cum se face fotoliul Juliet?

Boluri "cioburi" – Mai degrabă un tribut adus modernității. Formele geometrice vă permit să realizați diferite configurații, ca un puzzle și să folosiți modelul ca farfurie, castron sau bol, sau pur și simplu ca un accent decorativ pe masă. Un detaliu interesant Suprafața bolurilor nu este deloc vopsită: particulele de sticlă sunt pulverizate pe o bază de fontă, iar produsul este copt la o temperatură ridicată.

Un alt produs nou pentru anul viitor Masă de rock ( Română. – «rock" )- care amintește de o grămadă de bolovani. Masa Rock este realizată din Forest Brown, marmură indiană de culoare maro, extrasă din carierele din Rajasthan. Robustețea modelului întruchipează ideea de "solid" și design solid, iar modelul de piatră naturală care nu se repetă face ca fiecare masă Tom Dixon să fie unică.

Stool Offcut Fluoro- o versiune actualizată a scaunului Offcut.. «inteligent" proiect de fabrică ( acum disponibil în "shouty" portocaliu ). Taburetul Offcut Fluoro este realizat din bucăți de lemn care altfel ar fi fost aruncate la gunoi. De Tom Dixon.. «sunt cele mai frumoase părți ale lemnului.", care pur și simplu trebuiau să fie puse în valoare.

Modelul este ambalat și neasamblat. Designul scaunului Offcut Fluoro este astfel conceput încât nu este nevoie de lipici sau de elemente de fixare suplimentare pentru a-l asambla.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: