Scaunul regizorului: moda se întoarce?

Inventat pentru campaniile regilor și războinicilor, astăzi scaunul de director pliabil poate diversifica interioarele de orice complexitate și stil.

• Napoleon. În timpul Renașterii, spătarul a devenit disponibil nu numai pe scaunele pliabile Vip, ci și pe modelele destinate persoanelor obișnuite. Napoleon a făcut scaunul regizorului aproape perfect: picioare de foarfecă, spătar și brațe confortabile, din piele – simplu și ușor de utilizat fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea sau confortul. Exact așa cum suntem obișnuiți să vedem un fotoliu pliabil modern.

În imagine: Fotoliu pliabil P. 10 de la fabrica Bonacina Pierantonio.

Istorie

• Egipt. Un scaun pliabil simplu, necomplicat, pe care îl luăm cu noi în vacanță în parc, în casa de la țară sau la țară, a fost inventat de egiptenii antici. Primul scaun de regizor ( care la acea vreme nu se numea așa ) era o pereche de traverse de lemn și un scaun din in sau piele. Scaunele pliabile pentru faraoni erau realizate cu spătar înalt și decorate cu aur.

• Roma antică. Romanii au modernizat scaunul de regizor: are picioare curbate, cotiere și o mică bancă sub picioare. Înălțimea de- Persoana care stătea pe scaun era mult mai înaltă decât cea care stătea în picioare. Cu greu am putea numi un astfel de scaun un scaun de odihnă confortabil în zilele noastre.

Unde este util?

În repaus. Un scaun pliabil obișnuit cu tije de foarfecă trebuie să aibă pentru producătorii de mobilier de grădină. Un fotoliu pliabil, într-adevăr Un sinonim pentru o pauză de relaxare în natură, cu un pahar de ceva rece, o pălărie de paie și sunetul valurilor. Nu degeaba un scaun din plastic sau din oțel, cu un spătar din pânză viu colorată și o umbrelă de soare, apare cel mai adesea pe pliantele promoționale ca un simbol al relaxării fără griji.

Citește mai mult  Pentru publicul rafinat

Scaunele de regizor cu spătar negru de pe platourile de filmare de la Hollywood au devenit rarități și sunt scoase la licitație pentru sume uriașe de bani.

În cadrul studiului. Designul său necomplicat nu împiedică scaunul regizorului să se armonizeze chiar și cu interioarele clasice. După ce au trecut prin mâinile iscusite ale celor mai buni designeri din lume, scaunele pliabile devin elemente indispensabile ale interioarelor birourilor și camerelor de zi. Compania Hermes produce un model din lemn, realizat din piele cu cusături duble, care va înfrumuseța pe bună dreptate camerele de zi cu cele mai scumpe interioare.

Ca un cadou. Un scaun de regizor cu o inscripție amuzantă "Director", Steven Spielberg sau o altă inscripție făcută special pentru persoana ta preferată ar fi un cadou minunat, mai ales pentru capul familiei. Cine nu și-ar dori să poată să își dirijeze propria viață, chiar și într-o casă de vară sub un măr??

Air-Chair Scaun pliabil din fabrica Magis.

Scaun Dolly din fabrica Kartell, designeri Citterio Antonio , Low Glen Oliver

Scaunul Auditorium de Mascheroni.

Fotoliu pliabil solid de Royal Botania, design van Puyvelde Kris.

Scaun S. 4 de Bonacina Pierantonio.

Scaunul Snooze 208 de la fabrica Emu.

Scaunul Curule de la fabrica Ligne Roset.

Scaunul April de Zanotta.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: