Seturi de mobilier tapițat

Din obișnuință, cumpărăm seturi standard de mobilier tapițat: "o canapea cu trei locuri și două fotolii". Dar astăzi există o mulțime de propuneri "nepereche", iar scaunul nu mai este considerat o completare obligatorie a canapelei. Din ce sunt făcute seturile moderne de mobilier tapițat și dacă canapelele sunt vândute ca set de fotolii..?

Cine a spus că un set este o canapea și două fotolii?? Poate că vă doriți o canapea și cinci fotolii? Sau trei canapele, două fotolii și două poufuri…

Trecut și prezent

Nu ar trebui să existe compoziții de mobilier plictisitoare și banale, Deoarece nu există doi oameni la fel, care să trăiască unul cu celălalt. Există atât de multe lucruri frumoase în lume care merg bine împreună și rimează între ele – merită să cumpărați seturi gata făcute? Amestecați și asortați: fotolii club din piele lângă o canapea din in adânc, un pat de zi cizelat, în stil imperiu, lângă o canapea fotoliu minimalistă…

Nu ar trebui să existe compoziții de mobilier plictisitoare și banale, Deoarece nu există doi oameni la fel, care să trăiască unul cu celălalt. Există atât de multe lucruri grozave în lume care merg bine împreună și care rimează între ele – așa că de ce să alegi un set gata făcut?? Combinați mai multe: puneți fotolii club din piele lângă o canapea adâncă din in, un pat de zi în stil imperiu cu tăietură joasă lângă o canapea fotoliu minimalistă…

Ascundeți

Seturi de mobilier tapițat. Acest termen înseamnă în mod tradițional "3+1+1": o canapea cu trei locuri și două fotolii. Dar, spre deosebire de vremurile sovietice, când se vindeau seturi cu adevărat indivizibile, scaunele de astăzi sunt cumpărate separat unul de celălalt. Nu este rar să găsești canapele de diferite dimensiuni ( două locuri, două locuri și jumătate, trei locuri ) fotolii sau o insulă moale imensă împreună cu pufuri incluse într-un set de mobilier tapițat. Cu cât mobilierul este mai scump, cu atât mai mare este alegerea: atât lățimea pernelor, cât și modificările de cotiere, picioare.

Citește mai mult  Premiul scaunul meu

Piața de mobilier

Domestic. Ca și înainte: canapea + fotolii. Este vorba de modul în care îl prezintă în showroom-uri, în cataloage. Nu este surprinzător că începeți să vă gândiți la el ca la un set complet! Iar aceasta nu este. Un set de mobilă tapițată poate fi asamblat în părți și poate fi cumpărat în orice cantitate: chiar și cinci fotolii și un puf și nicio canapea.

Străinătate. Seturile de mobilă tapițată de import nu sunt, de obicei, alcătuite din piese individuale, ci din părți module.

O canapea și un fotoliu ( sau două fotolii ) un set de mobilier tapițat tradițional și minimalist. Dar seturile de la producători pot include orice număr de piese de mobilier în diferite combinații.

Aceasta înseamnă că alegeți numărul corect de locuri, pe care apoi le puteți "rearanja" într-un scaun cu lungimea potrivită. Canapele și fotoliile sunt dotate cu pufuri, acestea din urmă fiind bine fixate pe canapea: nici nu-ți dai seama că sunt secțiuni independente. Grupul de scaune rezultat poate fi format din orice număr de unități: 3+1+1+1 sau 7+2.

Se selectează un set de mobilier modular tapițat în funcție de numărul de locuri. Scaunele de diferite lungimi pot fi proiectate din module.

Tapițerie

Piele. Este mai bine să cumpărați mobilă tapițată din piele dintr-o dată. În caz contrar, dacă vă decideți să cumpărați un alt scaun în plus față de canapea, s-ar putea să nu obțineți umbra.

Textile. Tapițeria din material textil oferă mult mai multă libertate. Canapele și fotoliile nu își schimbă des culoarea. Puteți comanda o canapea, iar după câțiva ani.. Un fotoliu cu același număr de țesătură. În plus, canapelele și fotoliile cu tapițerie identică nu mai sunt la modă. Producătorii dezvoltă țesături complementare, care folosesc aceleași motive și culori, dar în combinații diferite. Puteți personaliza canapeaua cu o țesătură asortată pentru perdea, perne sau huse detașabile. Colecțiile populare de textile pentru mobilierul tapițat sunt actualizate de la an la an. Din ce în ce mai multe companii combină diferite texturi și nuanțe de țesături în același model. Acest lucru este caracteristic în special pentru canapelele modulare. Puteți folosi acest truc: cumpărați mai multe piese de mobilier într-un set și apoi, după câțiva ani, cumpărați mai multe comandați încă câteva într-o "ținută" radical diferită.

Citește mai mult  6 moduri de a cumpăra mobilă la reducere

Canapele și fotoliile cu tapițerie în diverse culori și texturi sunt la modă acum. Acest lucru este valabil și pentru modulele din același set. Pentru a crea un design armonios și interesant, producătorii de interior dezvoltă țesături de însoțire, astfel încât este ușor să alegeți țesături de tapițerie pentru perdele, huse detașabile sau perne.

Fotoliu cu priză Canapele și fotoliile cu "extra" speciale sunt mult mai scumpe decât mobilierul tradițional. Decideți dacă doriți să vă conectați iPod-ul cu un set de căști sau dacă preferați să ascultați muzică prin difuzoarele unui scaun super-tehnologizat.

În imagine: Sunet de la Natuzzi.

Despre costuri

Prețul standard este în continuare stabilit de kiturile de mobilier tapițat "3+1+1". Cea mai mare parte a costului este reprezentată de tapițerie 300 de euro. Este vorba despre mobilier de producție națională cu țesături sau
Tapițerie din floc. Unitățile mai ieftine sunt considerate "de unică folosință": abia dacă rezistă cinci ani.

Prețul unui set este influențat de:

  • Dimensiune
  • Disponibilitatea / absența funcțiilor suplimentare.

O canapea care poate fi transformată în canapea extensibilă și/sau alte elemente de mobilier costă minimum 500 de euro. Iar dacă mecanismul este importat, prețul se va dubla. Canapele de colț și mobilierul tapițat cu fotoliu extensibil ( cu suporturi pentru picioare rabatabile / spătar extensibil / funcție de masaj ) nu sunt disponibile la un preț mai mic de 2.000 €. Contrapărțile străine sunt mai scumpe din cauza taxelor vamale.

Caracteristicile suplimentare, cum ar fi multimedia integrată, mișcări complexe ( cum ar fi fotoliile culisante și scaunele de masaj ) și așa mai departe, afectează prețul mobilierului tapițat.

Citește mai mult  Bestiarul fraților Haas

Lucrul important de reținut este că prețul cerut de producător pentru seturile de mobilier tapițat este un "preț de la…». Cea mai mare parte a costului este tapițeria, iar alegerea acesteia depinde în întregime de preferințele dvs. Nu este surprinzător faptul că veți găsi o cifră mai atractivă pe eticheta de preț a salonului decât pe cecul casierului: puțini oameni comandă mobilier în cele mai ieftine categorii de piele și țesături.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: